En morsom skitur!

I dag har det vært en flott vinterdag  på Solbu. Et florlett snøvær, 5 kuldegrader og helt vindstille. Snøfnuggene dalte sakte og bløtt ned og la seg som et lite teppe over de gamle skisporene mine. Fant og Ebbie gleder seg når jeg begynner å kle på meg skisko og annet utstyr, og forventningen til en koselig tur er stor. Ebbie som før egentlig ikke likte så godt å gå på tur, må trampe rundt litt ekstra, for å hjelpe på spenningen hun har i kroppen.

Vi gikk en liten runde rundt på vannet først og da fikk ungene springe løse og kose seg.

Ebbie vil leke mens Fanterampen min er på jakt. De har båndene hengene på seg, for jeg vet aldri når det kommer andre skiløpere, og å begynne å balle med båndene deres da, stresser meg litt.

Det er ganske mye snø oppå isen, derfor forsvinner både Fant og Ebbie litt innimellom. Fant blir kjempesliten på disse turene våre, men å slappe av og ta en liten pause, er ikke morsomt.

Vi møtte et par skiløpere i dag også, og det gikk så fint med Fant og Ebbie. Fant var helt stille og Ebbie fikk hilse på og gå løs mens vi pratet litt.

Ellers trener jeg Ebbie på at hun skal gå bak meg når jeg ønsker det. Det gjør at jeg lettere kan ha kontroll på henne når det er nødvendig. Jeg begynte med at hun måtte gå bak, jeg tok bare stavene ut hvis hun prøvde å gå forbi, og hun fikk kun gå foran meg på min «værsågod»-kommando. I fjor vinter var hun litt redd for å gå nærme meg når vi gikk på ski, men nå går det bedre. Jeg vil at Ebbie skal like å gå bak meg, og at hun skal synes det er morsomt å gå å vente på «værsågod». Så når hun gikk bak meg og jeg ga fri-kommandoen min, kom hun fram på venstre side og så lekte vi litt i fart, både med hansken min og med meg. Det synes hun var kjempemorsomt.

Enden på visa ble at Ebbie oppfattet dette som en morsom lek. Etter at hun hadde fått sprunget litt foran meg i løypa, begynte hun selv frivillig å gå bak meg, hun logret og var full av forventning: «kan du si værsågod snart, mamma», tror jeg hun tenkte. Da jeg sa det magiske ordet, sprang hun inntil min venstre side, vi lekte litt (i fart) og hun fikk springe foran Fant en stund. Dette gjentok vi noen ganger, og det var bare såå morsomt synes jeg. Jeg la på «bak » kommandoen også, slik at hun skal vite hvor hun skal, når jeg gir henne beskjed om det.

Trening skal være morsomt, for både hund og eier, og det hadde vi i dag. Fant drar, snuser og koser seg – det er livet for han.

Fant og Ebbie fikk et griseøre hver etter turen, mens jeg satt på verandaen og slappet av litt. Fant må stå i bånd, ellers er jeg redd han skal springe over veien for å støkke opp fuglene som er i buskene der.

Fant måtte inn i dusjen for å få av seg alle snøklumpene på kroppen sin. Det er godt han skal klippe seg neste uke. 

 

3 tanker på “En morsom skitur!

  1. Åååååååååååå som dere koser dere Hilde, og for noen herlige bilder. Særlig likte jeg bildet av hodet på Ebbie med resten av kroppen godt nede i snøen:o)

    Nå ga du meg noen tips om skigåing med Milli forresten. Takker og bukker:o)

  2. Ja det blir deilig for pomsen å få av seg all pelsen sin! Skal han klippes helt kort igjen? Han er suuuper søt når han er helt kortklipt! ❤ 😀
    Så morsomt at Ebbie lærer så fort, ikke så rart når hun er en lydighetshund som elsker å trene og leke! 😉
    Begynner å skjønne hvorfor du liker deg så godt på hytta, det er jo bare stille og rolig der oppe. Og du kan gjøre det du liker aller best! Men jeg kunne ALDRI vært alene på hytta, da hadde jeg dødd av redsel.. Spesielt om høst/vinter når det er så mørkt… :S

    Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.