Ebbies lydighetstrening og litt til.

 • Utgangsstilling, med en forventning om at dette er den aller beste plassen å være i. Her er hun blitt flink nå, synes jeg. Jeg leker med henne først, da blir hun litt «gira», og like etter får jeg henne inn i u.s. Da «drar» hun med seg intensiteten inn i u.s. og hun er klar til neste moment. Jeg fikk nemlig beskjed på privattimen jeg hadde med Anne-Lise Ytreberg, at når Ebbie kom inn i u.s., falt intensiteten hennes og hun begynte å kjede seg og kikke seg rundt. Det gjør hun ikke når jeg trener på denne måten. Morsomt!
 • Trene inn «følg med» kommandoen. I alle posisjoner: når hun står, sitter, dekker og også når jeg forandrer posisjon i forhold til henne. Vi hadde en fin økt med det i dag.  Hun blir jo så fort opptatt av andre ting rundt seg, derfor er det viktig at jeg kan «hente» henne inn igjen med denne kommandoen. Skal trenes inn overalt! 
 • Kunne gå noen skritt med Ebbie i perfekt fot-posisjon. NB: skal lekes inn!! Det skal «kile i magen» av forventning når vi skal gå lineføring/FVF. Hun er blitt flinkere nå, og hun har en fin forventning til øvelsen. Vi hadde en økt idag hvor jeg også la inn rygging i venstre vendingene. Dette gjør jeg fordi jeg skal unngå å snuble eller å gå inn i henne når jeg tar vendingene. Dette etter tips fra Elisabeth. Ebbie kan jo rygge kommandoen, så det gikk ikke så aller verst.

Vi har også trent på stå og dekk i dag. «Stå under marsj» og «dekk under marsj» (dette er en svensk lydighetsøvelse i kl 1). Hvorfor trener jeg på en svensk øvelse? Thihi….. jo, det er en hemmelighet!    😉

Jeg delte opp øvelsen «dekk under marsj» og trente på første del av denne. Det ble derfor  utgangsstilling, fri ved fot, deretter dekk mens jeg stoppet sammen med henne. Vi hadde en fin start på denne øvelsen. Vi har jo trent på den norske «dekk fra holdt», derfor blir denne øvelsen litt anderledes enn den vi har trent på før.

«Innkalling fra sitt»  fikk vi også jobbet med i dag. Jeg trente på fart og belønna med å kaste ballen bak meg fra venstre hånd. 8 repetisjoner og den siste gangen kom hun inn i utgangsstilling. Kjempeflink, var hun.

Jeg belønna både med kylling og leking/drakamp, og det fungerte veldig fint i dag. Det er jo greit med en hund som både elsker lek og mat!

Mens Ebbie og jeg trente og lekte, drev Fant på med sitt. Det var nemlig et eller annet som rørte seg under snøen langs gjerdet og porten. Gjett hvem som måtte grave og undersøke, bjeffe og puste inni der. Jeg lo godt av han, altså. Dere skulle bare hørt hvordan han pusta og snuste inni hullene.

Ebbie lurte også på hva det var han drev på med, og måtte inn og sjekke hun også.

Jammen er det morsomt å ha to slike forskjellige hunder. Nå er de trøtte og sover godt. Jeg skal se på skiskyting!

HEIA NORGE!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

9 kommentarer om “Ebbies lydighetstrening og litt til.”

 1. HAHA, så utrolig morsomme bilder av Fant og Ebbie!! 😀 ,Lo godt bare av bildene jeg, så da hadde jeg sikkert ledd enda mer hadde jeg vært der… 😉

  Liker ikke at du har hemmeligheter mamma, bare jeg som skal ha det!! 😛

  Gleder meg sååå masse på mandag, og dere 3 skal få overraskelser av meg!! 😀 😀 😀

  Så flinke dere er til å trene! Du har jo laget skikkelige planer for hvordan dere skal trene, det er jo kjempe smart!! 😀
  Dikkon er flinke! 😀

  Kjakji ❤

 2. Ja, de var så morsomme da de drev på der ute. Ebbie gjør jo vanligvis ikke slik som Fant men plutselig sto hun bare der med stompen rett i været. 😉 Ebbie synes at Fant er en kjempetøff storebror, som leder ann og finner på mange morsomme ting!

  Hehe… Det er en hemmelighet som Birgitta og jeg har! Jeg sier ikke mere….. 🙂

  Treningsplaner er ganske kjekke, da vet jeg hva jeg skal trene på, og så er det lettere å se framgangen, også!!

  HURRA FOR TORA BERGER OG GULL!!! Det må ei jente til!!

 3. Ja snusken har en tøff storebror! 🙂 Gravde hun også, eller bare stod hun der å snuste?
  Når får vi vite denne hemmeligheten da? Du vet jo at jeg er veeeldig nysgjerrig… 😉
  Hurra for gull!! Håper vi får flere gull fremover… 🙂

  Kjakji

 4. Hun sto bare og kikket inn i hullet og lurte nok veldig på hva det var som var sååå spennende!
  Du skal få greie på hemmeligheten ganske snart, men ingen andre….. 😉

 5. Dere har tydeligvis hatt nok en herlig dag på Solbu Hilde:o) Flotte bilder av to gode venner som utforsker livet i og under snøen.

  Ta deg et lite glass vin for Tora Berger! Det var veldig gøy at hun vant!!!

  Skål:o)))

 6. De søte stumpene som stikker opp av snøen! Kanskje det var en mus a! Eller en diger bjørn????
  Hørtes veldig bra ut med treningen til Ebbie, hmmmm trener det samme med Tia jo….
  Gleder meg til å se det på trening
  Ikke suss for mye på Arne da!

  Kjør forsiktig hjem!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.