Ørlite trening i dag!

Jeg har hatt litt lite treningsmotivasjon de siste dagene. Det snør, det snør… tiddelibom!! Det er så vanskelig å gå, det er glatt og jeg blir så redd for å gå rett på ryggen. Jeg går som ei gammal kråke, trur eg. Det blir formiddagsturer på Eiksmarka og Maridalen og bare littegrann lydiget inne. Eller lydighet og lydighet, fru Blom. Jeg vil vel heller kalle det enkle freestylemoment. Bamse, snurre, utgangsstilling og poteløft. Ikke det helt store altså.

Når Fant blir glad, må han alltid ha noe mykt å bære på. Derfor ligger det alltid noe klart på kista i gangen. Aller helst liker han noe som er mitt, og her har han funnet pannebåndet mitt. Er han ikke en skikkelig go`gutt her?

I dag har jeg tatt meg litt sammen og trent litt inne. Vi trente litt med musematte. Jeg ville ha opp farten ut til matta, og fant derfor ut at de skulle konkurrere om å være førstemann til å tråkke på den. Gjett hvem som vant – lille Pomsemannen til mamman sin. Ebbie blir litt forsiktig, fordi hun vet at Fant er den som tross alt bestemmer og som er «sjefen over alle sjefer»! Det gjelder kun blandt de fir-beinte, altså. 

Vi hadde også ei  lita økt med Birgitta, Tutta og Tia på Jar Skole. Det snødde men det var god temperatur og det var godt å slippe å ha på seg votter under trening.

Ser dere magen til vesle Tia-mor? Om 2,5 uker skal hun bli mamma!!

Jeg bytta på å trene med Fant og Ebbie på skola. Fant fikk faktisk to økter, mens Ebbie bare fikk en. Fant var flink i dag, han. Det som var litt dumt, var at det var en løs setter der da vi kom, og da den gikk kom det en border collie istedet. Det er ikke dumt med forstyrrelser, men det dumme er jo at Fant har så mye vokting/forsvar i seg, og KAN noen ganger gå litt opp i stress, pga dette. Derfor var det ikke så lurt å trene med ball eller «gakk-gakk-anda» hans i dag. Men egenprodusert goddis smakte veldig godt og han fokuserte bra på meg og var rolig og fin å jobbe med. Han brydde seg slett ikke om de andre hundene i det hele tatt.

Det var så glatt i dag, at det var vanskelig å gå lange strekker lineføring/fri ved fot. Det ble derfor «stå under marsj» og «innkalling med stå» på Fanterampen.

Ebbie trente litt «følg med» Det er jo noe hun trenger å jobbe med, og hun klarte det greit. Ellers trente vi på «stå under marsj» og noen steg lineføring med kontakt. Jeg trente også på at hun skulle gå fint ved siden av meg når vi gikk mot Tutta og Tia, for det synes hun er veeeldig vanskelig, altså. Da drar hun som bare det. Løsningen ble å belønne henne ofte og her brukte jeg klikkeren.Ebbie ble belønna med en kombinasjon av goddis og drakamp, og det fungerte veldig fint.

Tante Birgitta hadde en god goddis med i dag, og den likte Ebbie veldig godt. (Bombe!)

«Kan jeg få litt mere, vær så snill?»

– og så er kvelden kommet og Ebbie slapper av på fanget til pappa`n sin. Det beste stedet i hele verden, synes hun!

FORTSATT GOD HELG !!

3 tanker på “Ørlite trening i dag!

 1. Søte lille Tia, med stor mage og pupper… ❤ Gleder meg som en liten unge til å hilse på valper!! 😀 😀 😀

  Dere hadde en fin treningsøkt idag da, til tross for all snøen. Jeg er skikkelig lei nå, og håper det snart tar slutt…
  Gleder meg bare mer og mer til thailand… 😉

  Nå har jeg begynt på genseren til snusken! Er straks ferdig med halsen… 😀

  Kjakji

 2. SØTE lille la pompen min!! ❤ Han er sååå god, når han trykker alt så langt inn i munnen som han klarer, og bærer det rundt! 😀

 3. Jeg synes det er deilig å høre at dere også kan ha ørlite «ikkesålysttilåtreneidag» følelse:o)))

  Flinke Fant! Det ER et herlig bilde av ham der han ligger med pannebåndet ditt Hilde:o) OG det bildet der hvor Ebbie gjerne skulle hatt litt mere godis:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.