Deilig vær, god dag!

I dag har det vært vår i lufta, synes jeg. Det har vært sol fra skyfri himmel, vindstille og så «varmt» at jeg måtte ta av meg pannebåndet og åpne glidelåsen i jakka!!!   😉  DEILIG!! Jeg fikk litt påskestemning på turen i formiddag.

Vi gikk en tur på Haga Golfbane før jeg reiste på arbeid. Det er kjørt opp skiløyper der og det er ganske mange folk som benytter seg av løypene. Vi  gikk på en brøyta vei som går rundt golfbanen og som er laget for hestene i området.

Vi møtte ingen hester i dag, men en løs hund kom plutselig farende. Ebbie ble litt usikker først, men så fant de tonen og måtte rase litt rundt. Fant snuste i veg og merket ikke at Ebbie lekte med den andre hunden engang. Skal si hun springer fort, den jenta.

Det er sjelden at jeg går tur uten å legge inn litt trening, og i dag hadde jeg funnet ut at jeg skulle trene i møte med andre mennesker. Fant og Ebbie får ikke lov til å hilse på mennesker vi møter på tur, hvis de ikke har fått beskjed av meg om at det er lov. Jeg synes det er en uting med alle hundeeierne, som av bekvemmelighetshensyn til seg selv («jeg gidder ikke trene med hundene mine jeg-  de kan springe bort til alle de ønsker – de er jo så snille. så…..» ) bare lar hundene springe løse rundt og forstyrre både mennesker og andre hunder.

Hver gang vi møtte mennesker, måtte de gå ved min venstre side slik at jeg hadde kontroll på dem. Veldig greit for hundene også, tenker jeg, at de vet hvordan de skal oppføre seg når det kommer noen mot dem. Fint for Fant, som aller helst ikke vil hilse fordi han er litt engstelig for fremmede.  Ebbie kan jo finne på å springe ned noen, fordi hun gjerne vil hilse på de vi møter.

Det gikk veldig fint. Både Fant og Ebbie gikk fint ved sida mi. Prøvde de å gå foran meg, la jeg hånda på nakken deres og da spratt de bakover med en gang. Her «gadd» jeg ikke å bruke belønning/klikker, bare ros når de gikk fint, og en liten belønning etter at vi hadde passert de møtende og jobben var riktig utført.

Noe annet som også gledet meg i dag, var da vi kom tilbake til parkeringsplassen og bilen etter endt tur. Et par biler bortenfor bilen min, sto det ei dame med hunden sin i bånd. Vi gikk forbi, stilte oss bak bilen min, og jeg kommanderte begge to ned i en «sitt». Begge satte seg og Fant var helt stille – ingen piping eller draing i båndet. Jeg kunne rolig ta av han selen og sette han inn i buret. Ebbie ventet til hun fikk «værsågod» hun også, og hoppet fint inn i bilen. Deilig når de andre hundene er under kontroll, og de ikke får lov av eierne sine til omtrent å hoppe inn i bilen min!

Byfolk er rare slik. De tror liksom at vi liker at hundene deres tar seg til rette og lager problemer for oss som vil ha kontroll på hundene våre. Det er greit at det ikke er båndtvang, men eierne skal ha kontroll på hundene sine og de skal heller ikke være til sjenanse for andre. Dagens lille preken!!

Hvordan gikk treningen med Bærum Brukshundklubb i går kveld? Hehe…. jeg trodde det begynte kl 19.30 og da jeg for sikkerhets skyld skulle sjekke om det stemte, så jeg at det startet kl 18.00 og sluttet ved 19.30 tida. Da var det litt for seint å reise. Jeg prøver meg på trening i morgen kveld, så får vi se hvordan det går da!

Litt trening inne i kveld:

En kjede bestående av: slalom, snurr, sidebytte, snurr og så  følge med når jeg rygger m. kontakt og til slutt bukke.

En annen kjede bestående av: fri v. fot, opp på to, snurr på to, ned igjen og sidebytte, deretter snurr , inn i en sitt i front og poteløft høgre/venstre x 2. Ebbie kan bare løfte  dem en gang hver. Ingen belønning før hele kjeda er utført.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

7 kommentarer om “Deilig vær, god dag!”

 1. Jeg kjørte forbi haga golfbane idag, men det var vel før dere gikk på tur der tror jeg… 😉
  Jeg også hadde skikkelig vårstemning idag, var jo sååå deilig vær! Strålende sol og 4 grader!! 😀 Hurra, våren er på vei! Jeg begynte en stund å tro at den ikke ville komme… 😛

  Dere har hatt en fantastisk dag idag skjønner jeg!! 😀 ❤
  Og HURRA, endelig er fjæra ute av nesa til Romsais!!! 😀 Nå har den forstyrret han i litt over 2 mnd stakkars…
  Kjakji

 2. Det var virkelig herlig idag 😀
  Så flinke hunder du har!

  Kan du ikke bli med å trene med oss på Jar skole imorgen istedet a! Hvis det blir noe av da 😉

 3. Det såg ut til å ha vært en perfekt dag, litt vårstemning gjør seg nå 😉

  Er så enig i det du sier om byfolk og lause hunder.. De tror som regel de kan gjøre akkurat som de vil i skiløypene på fjellet. De tenker overhodet ikke på at det faktisk finnes både voksne og barn som er redde for hunder. Attpåtil legger de møkka igjen overalt i løypene, for ingen tar opp «annenhunds» møkk..
  Hundefolk ødelegger for hverandre på denne måten. Det var kveldens siste sure oppstøt, håper jeg 😉

  Ha en fin morgendag!

 4. Hei!
  Så ut som en deilig tur!
  Jeg har gitt opp folk på tur med hundene sine, de tar jo ikke hensyn. Kvakk.
  Takk for fin trening ikveld.

  Ruth Elise Kristiansen som syntes Ebbie er veli barnslig a.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.