Miljøtrening på Bekkestua!

I dag hadde jeg planlagt miljøtrening på Bekkestua.  Mest for Ebbie`s del, men også for at Fant skulle gå tur et annet sted enn der vi vanligvis pleier å gå. Jeg parkerte på Bekkestua Bibliotek, og tok med meg Fant først.

Vi gikk litt inn i sentrum, deretter ut på et par småveier og så inn i sentrum av Bekkestua igjen. Det er så morsomt med Fant, for når han møter noe han ikke er helt sikker på hva er, kommer han inn i venstre fotposisjon, ser opp på meg og så må jeg prate litt med han. Det gjorde han i dag også, da vi møtte en familie med to små unger som dro på hvert sitt akebrett. Det bråker jo ganske mye når det blir dratt på tørr asfalt. Flinke Fant, han sa ingenting, han. Han gikk fint ved foten min, fikk et par pølsebiter og hadde en god ro i kroppen sin.

Gjett hvem andre som også var på Bekkestua i dag? Jo – min Karoline som var sammen med sin venninde Caroline. Vi møtte henne utenfor en gullsmedbutikk, og Fant syntes at det var stor stas.

Fant gikk veldig fint i bånd i dag. Han brydde seg hverken om dem som kom mot oss, eller de som gikk bak oss. Barnevogner og annet, tok han heller ingen notis av. Han tok belønning når han skulle det, og han virket trygg og god. Vi satt en liten stund på en benk og slappet litt av, og da satt han fint stille. Litt «ventepiping» –  men det gjør ingenting for meg.

Jeg tror faktisk at Fant syntes det var trivelig å gå tur på Bekkestua. Eneste gangen han ikke likte seg noe særlig, var da vi skulle gå opp noen trapper til buss-stasjonen. Jeg prøvde litt lokking først, men tilslutt bærte jeg han bare med meg opp. Han fikk hilse på en engelsk setter i dag, også. Jeg tror damen trodde Fant var en valp, for han ser jo så barnslig ut. Etter en koselig tur med Fant, ble han satt i bilen og så var det Ebbie`s tur.

Hun er ikke flink til å gå i bånd, derfor hørte det også med til treningen vi skulle gjøre i dag. Vi gikk samme runde som med Fant, jeg belønna når hun gikk fint uten å dra og stoppet henne med hånda mi noen ganger, hvis hun bare dro avgårde. Hun er ganske sterk, den jenta. Vi har jo ikke gått så mye på slike steder det året jeg har hatt henne. Det er blitt flest turer i skog og mark, men dette er noe vi nå skal ta tak i.

Midt på dagen lørdag, er en flott treningsdag/tid  for oss. Vi møtte flere hunder og Ebbie har en klar forventning om at de betyr lek og herjing.  Hun måtte sitte fint et par ganger da noen hunder passerte og ellers jobbbet jeg med kroppen min, for at hun skulle gå fint ved min venstre side. Vi møtte Karoline og Caroline nå også, og Ebbie ble helt tullete av glede. Folk rundt oss dro litt på smilebåndet da de fikk se de to sammen.

Ebbie måtte sitte i ro mens vi prata litt.

Karoline trente litt «bamse» med henne.

Det kom noen bjeff mens vi sto der,  men når jeg da ba henne sette seg, ble hun fort stille. Ebbie er jo flink hun, men hun blir bare så lett revet med når det skjer noe rundt henne.    😉  

Jeg møtte noen naboer med et par små unger, og Ebbie lot dem klappe seg og var egentlig ganske rolig. Ihvertfall en liten stund, for det dukket plutselig opp en schæfer noen meter fra oss. Eieren benyttet seg av oss og trente litt «sitt/bli -ro» med sin hund, så da sto vi der da, begge to. Ebbie satt litt urolig, men det var ikke like enkelt å trene samtidig som jeg skulle prate. Tanken min var at Ebbie og jeg også skulle sette oss litt på noen benker og se på livet, men vi gjorde ikke det allikevel. Hun fikk jo denne «ro-treningen» da vi sto og pratet med Karoline og Caroline, og da vi møtte naboene mine.

Etter å ha prate litt med naboen gikk vi videre til bilen. Jeg hadde tenkt å ta ut Fant og kjøre en liten lydighetsøkt med dem begge to, men det var så kaotisk på plassen der, at jeg bare reiste hjem igjen.

Det var en flott tur, vellykket på alle måter. Jeg fikk de utfordringene jeg ville ha, og dette skal vi jammen gjøre mere av. Nå er «ungene» slitne og trøtte. Det var nok masse mental trening for dem i dag.

I kveld blir det ti minutter med litt lydighet inne. Skal bla litt i bøkene mine og finne ut et par morsomme triks vi kan trene på. Da trener jeg med klikker`n. Det gjorde jeg ikke på tur i dag, da benytter jeg meg av belønningsordet mitt. «Bra» er like godt innarbeidet som klikkeren, og så bruker jeg mye mere av meg selv når jeg trener slik som på Bekkestua i dag.

 

3 svar til “Miljøtrening på Bekkestua!”

  1. Det var så koselig å møte dere på bekkestua idag!! 😀 De er sååå søte når de kommer glade mot meg! Ebbie kommer jo løpende med et stort smil, og litt «spunk» i kroppen… 😉 Hihi..
    Du må si ifra når du har planer om en kveldstur, så kan jeg bli med dere!! ❤
    Kjakji

  2. For en god idè. Tror vi skal begynne med sånne miljøtreningturer i helgene, det har gutta mine godt av. Også slipper vi å gå i skogen sammen resten av Bærum 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.