Koselig trening på Øvrevoll!

I kveld var Ebbie og jeg på trening med Bærum Brukshundklubb, og det var kjempekoselig! Det rare var at Martine på formiddagen i dag, sa at hun ville gå en kveldstur med Fant, og det passet jo bra. Da slapp han å være «ventehund» mens jeg og Ebbie trente. Jeg hadde såklart tenkt at han også skulle få trent litt i kveld, men det er jo Ebbie som har førsteprioritet når det gjelder lydigheten. Slik er det bare. Nå fikk  både Ebbie og Fant en god kveld, og det er godt for meg å tenke på.

Instruktøren kunne ikke komme i kveld, og det hadde noen  fått beskjed om. Allikevel var vi 5 stykker som møtte opp. Det pleier å være bortimot 10 stykker på konkurransetreningene mandager, og det syntes jeg er kjempebra. Instruktør Christine har et lite opplegg for hver gang, og så trener hun også egne hunder innimellom. Dette er et opplegg helt etter «mitt hjerte». Jeg ble fortalt at vi trener til vi føler at vi er ferdige (kl 18.00 – ca 19.45), noen ganger trener vi to og to, andre ganger alle sammen og noen ganger bare en i slengen. Slik liker jeg å trene.

Anna-Eva og Nino var der da vi kom. Vi gikk en liten rusletur sammen med dem og en søt Vizsla-han med eier Helga,  før vi begynte å trene litt på det vi selv ønsket.

Ebbie var flink i dag. Vi trente på «kontakt-følg med», innkalling fra sitt ( hun kom i full fres…), stå under marsj, dekk fra holdt og litt lineføring med vendinger. Ebbie hadde bra fokus og klarte å fokusere selv om andre hunder ble belønna like ved henne og sprang rundt henne. Det er ofte veldig vanskelig for henne. Birgitta hadde fortalt meg at det var viktig for henne og Tutta og finne roen når de trente vendinger under lineføring/FVF og det tenkte jeg endel på i dag. Jeg gikk ikke så fort og jeg var veldig oppmerksom på at vendingene kom da hun hadde full kontakt med meg. Det gikk veldig fint i kveld, det er jo den øvelsen jeg jobber minst med. Sikkert fordi jeg synes den er vanskelig og litt kjedelig. Nettopp derfor må vi legge ned endel trening her. Dette er øvelsen som vi skal bli flinkest i – har jeg planer om!!  😉

Fellesdekk med to andre hunder gikk ikke fullt så bra. Hun reiste seg opp mange ganger, og det er det lenge siden hun har gjort. Men det ordner seg nok med litt mere trening.

Ingen bilder i dag, dessverre, fotoapparatet lå igjen hjemme. Det var kjempekoselig å se dere igjen, Anna-Eva og cocker Nino. Nino er blitt en virkelig herlig cocker, snill og god og jammen var han glad i goddisen min også! Vi sees neste mandag.

Ellers er det frivillig trening på Hosle Skole førstkommende lørdag kl 13.30. Håper det er mange som dukker opp. Ebbie og Fant trenger trening med andre hunder og mennesker!!  Ta gjerne med en liten kaffitår, også!!

 

3 tanker på “Koselig trening på Øvrevoll!

  1. Så bra at dere hadde en fin trening!! 😀 Lille pomsen på tur med bestevennen sin! ❤ De er litt av et radarpar… 😛
    Bra for Ebbie å trene med andre hunder! Hun trenger å øve på det,, til dere skal konkurrere! Men dere to klarer alt sammen! 😀 ❤
    Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.