Maridalen og miljøtrening!

Onsdag er fridag – hurra!! I dag pakket jeg sekken med nistemat til meg og «ungan», te og kvikk lunsj og reiste inn i Maridalen. Jeg hadde så lyst til å kjenne sola som varmet og å være ute litt lenger enn jeg vanligvis gjør på de vanlige morgenturene våre. Da måtte jeg holde meg nede ved Maridalsvannet og der var det vår i dag.

 Noen bilder tatt i dag.

Fant og Ebbie lekte på vannet og sprang etter hverandre. Morsomt å se på dem!

 

Vi fant oss en fin plass å raste.     

– og Fant kunne endelig grave igjen. Jippi…. et hull……. 

Ebbie fikk trene litt apportering med en ball som lå i sekken, og det var jo gjevt.

Fant måtte undersøke noe kratt som det helt sikkert hadde vært småfugler i.

På turen hjem skjedde det noe morsomt, egentlig. Jeg har jo trent masse med Fant på at når det kommer folk, hunder etc mot oss, skal han komme til meg (gå fint ved venstre fot) og så får han en belønning. Vi har jo gjort dette fordi han har vært redd «ting og tang», og dette gir han noe annet å gjøre samtidig som det har gitt han selvtillit.

Like før jeg kom til en sving på stien, forsvant hundene fra meg og ble borte littegrann. De var helt stille, og så kom de plutselig springende mot meg og Fant kom helt inn til meg og ba om en belønning. Ebbie gjorde det samme, men det var nok mest fordi Fant gjorde det. Jeg ble litt spent fordi jeg synes jeg så litt på kropps-språket hans at det var noe framfor oss. Ganske riktig – da jeg runda svingen sto det plutselig en kjempediger dobbermann-gutt mitt på stien. Det var ikke bare å gå forbi, for vi sank jo ned til låra i snø. Heldigvis var det et lite kryss like bak hunden, der stien delte seg, hvorpå jeg bare gikk fort dit bort og fortsatte så kjekt på stien den andre veien. Dobbermannen kom med et lite knurr, Fant ble litt redd og peip litt, Ebbie sto med halen mellom beina, og jeg durte videre. Så ropte jeg bare med glad og lys stemme (tror jeg, ihvertfall… ) «kom så går vi » og jammen kom de begge to. Eieren skulle samme vei som oss, men han venta litt til vi hadde gått litt fra dem. Fant og Ebbie gjorde ingen mine til å ville springe tilbake til hunden, og jeg var kjempeletta. Jeg har liksom tenkt litt på hva som ville skje når en slik situasjon oppsto, men det gikk jo over all forventning, heldigvis.

Jeg sendte et bilde av Ebbie til Karoline da vi var på tur, og jeg fikk denne kommentaren tilbake: «ja, det er fint å være på tur, men dette er da ikke miljøtrening».    -Nei, sant nok, jenta mi. Da var det bare en ting å gjøre, nemlig å ta en kveldstur med «ungan» til Bekkestua/Nadderud.

Fant trenger ikke så mye trening på miljø lenger, så vi gikk en tre kvarters tid rundt i nabolaget på Nadderud. Kjempetrivelig å gå tur med lille gutten. Han koser seg, snuser og går fint i bånd, når ejg ber han om det.

Ebbie fikk også tre kvarter rundt Nadderudhallen og i Bekkestua sentrum.

Vi satt på benker og slappet av

Vi gikk der det var mange mennesker og hun måtte stå i ro når det kom andre hunder eller unger som ropte og skreik. Flott trening, og absolutt nyttig for oss. En koselig tur var det.

Her er et bilde av Fanterampen som passer på tyggis pakka mi. Han er jo en liten vokter, den gutten, og denne hadde han funnet i veska mi. Den skulle ihvertfall ikke Ebbie få.

Ellers koser han seg sammen med mamsen sin i sofaen.

Nå er det fred og ro i heimen, og mor er også trøtt.

TILSLUTT VIL JEG FÅ ØNSKE PENESTE MILLI-MOR GRATULERER MED 2 ÅRS ONSDAG !!

Jeg har «lånt» bilde fra bloggen til mamma Gry. Er hun ikke nydelig, kanskje? Tenker nok at hun hadde en flott dag!!

5 tanker på “Maridalen og miljøtrening!

 1. For en herlig dag 🙂
  Miljøtrening på Bekkestua ser koselig ut!
  Og Milli var en ordentlig pen jente ❤

 2. Det ble jo litt miljøtrening i skogen idag da, etter at du hadde sendt meg den mld… 😀
  Pomsen er kjempe glad for at han kan grave igjen, det fortalte han meg idag da jeg var hjemme en tur. Han hadde masse å fortelle meg idag, bare synd jeg ikke skjønner hva han sier…
  Ebbie har vært flink på kveldsturen sin idag! 😀 Ellers er hun jo full av spunk i hele kroppen… 😉
  Kjakji

 3. Kjenner vel ingen som er så flink som du og ungan, til å utnytte en fridag 🙂

  Det var koselig å se en hilsen til den vakre Milli her!

 4. NÆMMEN!! SÅ KOSELIG MED HILSEN TIL MILLI HER!!!! Tusen takk Hilde:o))))

  Det høres jo ut som en perfekt fridag – også med niste og greier da gitt. Endelig fikk Fant grave litt igjen, og endelig helt i «nettoen» – ingen klær er påkrevd i sånt vær Hilde:o)

  Så gøy at det gikk så fint å passere Dobermanngutten. Det er så gøy når man føler sånne «seiere». Da er det verdt jobbinga. Flinke er dere!!!

  Så dere ble «tvunget» ut på miljøtrening. He-he:o) Tenker «ungan» dine var slitne i går kveld!

 5. Så søt Fant var med tyggispakken i munnen, det er viktig å passe på tingene til mor 😀
  Jeg blir så inspirert til å begynne mer med miljøtrening med gutta mine når jeg leser bloggen din:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.