Positive treningsøkter!

I formiddag gikk vi en koselig formiddagstur på Bekkestua. Det var stille og rolig der, noen få mennesker som var på vei til et eller annet sted og bare en møtende hund. Ikke de helt store utfordringene, altså.

Sitte i ro mens mamma kikker i vinduer er kjempekjedelig, synes Fanterampen.

Det er ei fin jernbanebru på Bekkestua.

Jeg benytta parkeringsplassen og trente litt etter turen. Søsken felles-dekk.

De lå nok i tre minutter, med noen belønninger innimellom. Jeg prøvde å trene litt med Fanterampen, men han var ikke helt med i dag. Ingen belønning var god nok. Goddis smakte ikke (selv om de ikke hadde fått frokost). Jeg hadde med kylling og tørka storfelunger ( i små biter), ballen var ikke interessant, drakamp med gakk-gakk anda syntes han heller ikke var noe morsomt. Da er det ikke enkelt å få opp treningsmotivasjonen til en liten fuglehund. Det var nemlig duer og småfugler rundt plassen vi trente på. Han fikk en liten alenetur med meg istedetfor.

Ebbie var kjempeflink. Lineføring med venstre-vendinger: gikk veldig bra. Innkalling fra sitt: gikk også supert. Farten har hun jo inne, men hun får en litt stor bue bak meg før innkomst, nettopp pga farten. Stå under marsj og dekk fra holdt: var begge veldig godt utførte. MEN: her var det jo ingenting som forstyrra oss, det var helt optimale treningsforhold og da er det enkelt for vesle-jenta vår. Det er jo en grunn til at vi nå har lagt inn masse miljø trening/forstyrrelsestrening med henne.

I ettermiddag reiste vi til Kjelsås og butikken fordi vi skulle ordne noe. Fant fikk en liten tur, det liker han aller best. Han kikket på duene som satt under brukaret og hilste fint på en liten hund som gikk løs.

Snøen rundt – og isen på Akerselva begynner å smelte, så nå svømmer det ender i en åpen råk ved butikken.  Gjett om det var interessant, da! 

Ebbie trente lydighet på parkeringsplassen. Det var litt flere forstyrrelser der enn på Bekkestua, derfor gikk vi litt tilbake i treninga. Vi trente ikke hele øvelser, men delte de fleste opp i to. Hun fikk oftere belønning når vi gikk fri ved fot/lineføring, og hadde fin kontakt. Jeg passa på at hver gang hun «datt» ut av posisjon så feila jeg henne. Dvs. jeg snudde og gikk motsatt vei eller bare gikk bakover og fortsatte å gå. Da mista hun sjansen til å få en belønning. Belønningen kom når hun selv «fant» riktig posisjon igjen og hadde gått der bare noen skritt. Det kom en hund gående over plassen og da trente vi på «kontakt» og «kontakt under baklengs marsj». Det gikk fint. Jeg husket på at jeg måtte senke kriteriene mine når forstyrrelsene ble litt større.

Det ble to fine treningsøkter på meg i dag. Jeg fikk den forsterkningen som jeg trengte!

6 svar til “Positive treningsøkter!”

 1. Høres ut som en deilig og rolig dag! 😀 ALltid koselig å se dere på butikken! 😉 Jeg må nok prøve genseren en gang til denne uka, så jeg kommer nok innom dere en dag! 😀 ❤

  Nattakjakji ❤

 2. Det så faktisk stille og fredelig ut på Bekkestua Hilde. Nesten bare deg og nudlingene i vinduet der:o)

  Også et herlig bilde av Fant som stirrer lengtende mot den åpne elva:o)

  Også er det alltid nyttig å lese om treningene deres!!

  Ha ei fin uke:o)

 3. Du er så flink til å finne på forskjellige ting, du Hilde.
  Gry og jeg satt faktisk og lurte på hva vi skulle leie deg til..kunne tenkt oss ett kurs i løpet av sommerhalvåret 😉

 4. Kurs skal bli, Nøve!
  – men du har jo gått på allverdens kurs nå: spor, rundering, agility, hverdagslydighet – hva skal vi nå finne på, mon tro? 🙂

 5. Hei!
  Du er så flink til å trene! Så nydelig bilde av Fant og vannet.
  Takk for blomstene, elsker de!
  Har du lyst å være med å spise på restauranten fredag ettermiddag?

  Nils Gunnar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.