Verdens beste Tia!!

 HIPP HIPP HURRA!!

Etter mye strev fikk Tia 6 valper natt til i går. 4 jenter og 2 gutter. Birgitta var flink og hjalp alle ut, med litt hjelp av veterinær Toril. Jammen var du flink, Birgitta, jeg er kjempeimponert over deg.

Nå hviler de ut etter strabasene. Her er et fint bilde av Tia med den førstefødte. Jeg synes hun utstråler en slik ro og morsfølelse. Flott å se, er det ihvertfall.

Birgittas hjemmeside kan du se her.

Hos meg har det gått i kontorarbeid mandag og tirsdag, jeg var «vikar» for Birgitta på grunnkurset hennes mandag kveld, og i går kveld hadde jeg en privattime. Vi har gått tur i Maridalen her dag før jobb, og gått en liten kveldstur og trent lydighet etter kurset og privattimen på kveldene.

Jeg legger nå vekt på lineføring/fri v. fot med Ebbie samt venstrevendinger. Jeg har funnet ut at jeg må gå i et roligere tempo (hvorfor har ingen sagt det til meg før?  😉 ) når jeg går, og jeg har begynt å «feile» henne når hun ikke går slik jeg vil. Det ser faktisk ut til å hjelpe. Hun får «kongen» som belønning, da blir hun kjempeivrig. Jeg lar henne ikke slippe den når jeg blir passiv lengre, for da detter hun ned i intensitet og er ikke like ivrig til neste repetisjon. Nå bytter jeg «kongen» med en goddis og leder henne inn i utgangsstilling før hun får den. DA er hun klar til neste fri ved fot, og klarer å beholde den intensiteten jeg gjerne vil ha. Det er jammen morsomt når det går bra.

Vi trener også litt på de andre øvelsene, for litt variasjon for henne og meg, og de går bra. I går kveld lå hun i en enkeltdekk i 2,5  minutter uten å få belønning, mens jeg sto litt stille, ordnet noe i bilen og rørte meg litt. Det var kjempebra. Det var ingen forstyrrelser rundt oss da vi trente, derfor ble de jo så vellykket også Miljøtreningen vi gjør nå, skal (håper jeg med tid og stunder) hjelpe henne til å beholde fokus på meg og øvelsene, der det nå er vanskelig for henne å jobbe.

Enkeltdekken, tatt med mobil  – og Ebbies nye halsbånd med refleks!!

Med Fant har jeg trent på det samme. Han er litt treg til å gå fint, og vil aller helst snuse. Jeg lar han ikke få lov til det, men holder han litt igjen i båndet. DA kommer hodet hans opp og han går så fint, atte. En liten stund, ihvertfall. Vi trener også på «stå under marsj» og «dekk fra holdt». Han synes egentlig at det er litt morsomt også, for halen går og han piper litt i forventning.

Før vi har trent, har vi gått en liten luftetur. Da har han fått snust litt og kikket etter duene som pleier å være i dammen på Granfos. Ingen leke har vært interessant for han under trening nå. Litt rart egentlig, fordi ballen hans har jo alltid vært god belønning for han før. Nå er mat den beste belønningen han kan få. Det er nok viktig å sjekke innimellom hva som er god/best belønning for hundene våre. Det er tydelig at det kan forandre seg med tiden.

I dag, onsdag, har jeg fri, og har faktisk tenkt å ha nettopp det. Fant og Ebbie skal bare lufte seg i hagen (vi får se om det kanskje blir en tur ut i kveld .. hehe..) og jeg skal kikke litt i Niina og Kenth Svartbergs treningsguide, lydighetsklasse 1, for treningstips. Det er en guide der alle kl 1 øvelsene står (svenske – hvorfor trener vi på dem, da??) , hvilke deler som inngår i momentene, når jeg kan linke dem sammen til hele øvelser, i det hele tatt hva Ebbie skal kunne for å lykkes med øvelsene. Jeg liker jo å trene slik, jeg. Canis sitt grunnferdighetsskjema er også bra, men jeg tror nok jeg liker denne guiden bedre. En kombinasjon er kanskje veien å gå? Skal ihvertfall sjekke litt i den, og ta to-tre små økter inne i dag.

Selv om det er fri i dag, må jeg nok gjøre litt husarbeid. Kan vel ikke bare sitte i sofaen, vel.

 

2 svar til “Verdens beste Tia!!”

 1. Gratulerer fra oss til Tia og Birgitta med nyyyyyyydelige valper. Det var gøy å se bilder av dem Hilde:o)

  Nyttige treningstips som alltid, også synes jeg du skal ta deg en fridag Hilde – fordi «du absolutt fortjener det». Sett deg ned i sofaen og nyyyyyt dagen:o)

  Klem

 2. Ja jeg er helt enig med Gry, mamma! Sett deg ned i sofaen, og bli der! Uten å gjøre noe husarbeid… 😉 Det fortjener du!! 😀

  Nydelige valper lille Tia har fått! ❤ Tante Karoline gleder seg veldig til å hilse på dem snart! 😀

  Jeg kom til å tenke på en ting; du kan trene med Ebbie også bare dukker jeg plutselig opp. Det må da bli en god miljø/forstyrrelses trening for henne… 😉 For hun får jo ikke hilse på meg før hun er ferdig med å trene det dere gjør.. 😀

  Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.