Vi har fått besøk

av 17 år gamle grønnkinna conure Romsais

 og snart tre år gamle solparakitt Apollo. Er de ikke fine?

Romsais kjøpte jeg da ungene var små, og Karoline tok han med seg på flyttelasset da hun flyttet hjemmefra. Apollo ble hentet hos en oppdretter i Danmark. Skikkelig rampegutter, bortskjemte og masse selskap. De skal være hos oss i 14 dager, mens Karoline, Thomas og et venneparer er på ferie i Thailand.

Fant kommer til å få det ganske så slitsomt. Romsais bryr han seg ikke så veldig mye om, men Apollo – ja, det er en annen sak. Apollo er mere «rørlig» av seg, kvitrer mere og flyr mere. Nå skal de ikke være ute og fly her hjemme, bare noen turer på «gutterommet» til Andreas. Men bare det å høre Apollo som skravler og kvitrer, setter Fant i jaktmodus. Han tar stand og hyler som bare det. Håper ikke naboene tror at jeg mishandler han.   😉

Vi har ei grind i trappa nede som vi setter opp, for å forhindre at Fanterampen skal få få anledning til å springe opp på rommet til fuglene. Det hjelper nok litt.

Ellers har jeg hatt fri i dag, og kost meg ute med hagearbeid. Raket og beskjært noen trær, drukket cappuccino og trent litt ro med Fant. Han er blitt mye flinkere ute også nå. Før sprang han langs gjerdet og bjeffa hver gang det kom et menneske, sykkel, unge eller annet forbi. I dag var han mye flinkere. Han sprang noen ganger bort til gjerdet, men bjeffet bare et par ganger og kunne til og med sitte i ro på verandatrappa når det kom noen forbi. Herlig. Vi har jo trent på dette også, da!!

Ebbie var også ute og koste seg. Hun bjeffer kun litt hvis det kommer andre hunder forbi. Mennesker og annet lar hun være i fred. Når jeg trener med Fant er Ebbie inne. Det gjør det lettere for meg når jeg bare har er en hund å forholde meg til. De setter hverandre litt opp noen ganger når de er ute sammen, men de er jo det også, da.

Det ble ingen trening i dag heller. Det har vært godt å være i ro hjemme i dag. I kveld har vi kost oss med kaffe og is, og nå inntas et glass rødvin før vi skal krype til køys.

5 tanker på “Vi har fått besøk

 1. Du høres ut som ei skikkelig fugle-bestemor, kun det beste er godt nok for «ungene» dine. De er innmari søte,da 🙂

  Ikke bare bare å være fuglehund i disse dager! Spetsen jeg hadde fikk så mye kjeft av Jaco, at’n holdt seg unna. Men jeg turde aldri ha dem løs sammen, man skal ikke spøke med hunders jaktinnstinkt..

  Høres ut til at dere har hatt en trivelig fridag i vårsola 🙂

  Ps. du kommer vel oppover og starter med kurs snart. Håper vi ses! Vet du, vi kunne trene litt på jordene her, sauene står i fjøset enda ei stund 😉

 2. Jeg er helt enig med deg i det, at vi skal ha respekt for arbeidsoppgavene til hundene vi har! Jeg tror nok Karoline hadde tatt det ganske tungt, hvis det hadde skjedd noe med ungene hennes.

  Jaaaa, jeg vil gjerne komme en tur og trene på jordene. Det hadde vært kjempemorsomt om vi kunne få til det. En liten tur først kanskje, slik at Fanterampen og Nallemann kunne gått seg litt til i bånd?

  Da hadde jeg fått sett hvordan dere har det også, og ikke bare tuta (uten at du hører det….. ) hver gang jeg kjører forbi deg.
  Jeg skal sjekke kalenderen min og se når jeg skal være på Nes og så kan du sjekke om noen av dagene passer for deg?

 3. De trenger ikke å komme ut mamma, de har det ikke vondt av å sitte i buret! Apollo er jo en liten rask jævel, og vips så er han ute av døren… Bare la dem sitte i buret du, de har selskap i hverandre! Mat og vann er det de trenger! 😉 Hilsen hønemor Karoline.¨

  Nå skal jeg snart oppdatere bloggen, så kan du lese der hvordan vi har det 😉
  Nå håper vi bare vi kommer hjem i tide, med riktig fly, pga vulkanen.. 😛

  Kjakji

 4. Hei Hilde.

  Kan du skrive mer om hvordan du har trent Fant til ro ute i hagen??? Skulle hatt noe råd om bjeffing der. Og da snakker vi vokterinstinkt. Har fått noen råd før og det har ikke hjulpet. Og jeg har ikke gitt meg med det første. Har holdt på i månder med en ting av gangen.

  Det var noen flotte fugler dattern din har. Jeg har ikke hørt om de slagene før. Men du verden så fargerike og flotte.

  Ha en fin helg!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.