Bestevennene på tur + lite anna!!

Tur i Maidalen torsdag formiddag før jobb. En times tur, med jaktlek, fuglejakt, snusing og kos. Ebbie springer etter Fant hele tida, og ser hun han ikke, leter hun etter han. Jeg har oppdaget at hun er veldig avhengig av Fant, og hun trenger nok noen «aleneturer» for å jobbe med selvtilliten sin. Det skal vi nok klare!

Fant og Ebbie ble som vanlig ventehunder (i bilen) mens jeg var noen timer på kontoret mitt. I dag hadde jeg tid til en liten tur med Fant og en liten treningsøkt med Ebbie. Fant sprang under brukaret like ved butikken og kikket frenetisk etter duene som holder til der. Vi gikk en liten luftetur, deretter til bilen og så ble det Ebbies tur. Ebbie fikk en liten treningsøkt på klasse 1 programmet. Hun klarte seg veldig bra. Jeg hadde glemt leka inne i bilen, derfor ble hun bare belønna med goddis. Hun får ikke den samme intensiteten i treninga da, og jobba litt roligere enn hvis jeg feks. hadde belønna henne med draleik/drakamp.

Vi trente også litt «kontakt» mens folk gikk forbi henne. Jeg hadde goddis i hendene og strakte dem ut til hver sin side av kroppen. Når hun så på meg og ikke på goddisen, fikk hun klikk og belønning. Jeg forandra hvor hendene mine var og gjentok kriteriet mitt. Dette skal vi trene på overalt, og passe på å forlenge tida hun må ha kontakt til belønningen kommer.

Vi reiste hjem, jeg laget middag og så bar det ut til Sognsvann for en privattime. Ebbie og Fant ble som vanlig med meg. Jeg hadde det andre møtet med samojeden Storm på tre år, og det gikk veldig bra. Etter det første møte hadde de trent veldig mye på det vi gikk gjennom da, og jeg så veldig stor forskjell på Storm. Morsomt – og det beviser at trening hjelper. Vi avtalte et nytt møte om en måneds tid, og til da fikk de lekse å trene på.

Jeg skrev jo det litt lengre opp i dette innlegget, at Ebbie trenger litt turer alene. Ebbie og jeg gikk derfor en liten runde ved Sognsvann først og deretter trente vi litt klasse 1 øvelser utenfor bilen. Vi gjentok også «kontakt-trenings-øvelsene» som jeg beskrev litt lengre opp i innlegget og nå prøvde jeg å øke tida med»kontakt», før hun fikk belønning.

Fant satt bak i buret sitt mens vi trente. Jeg hadde bildøra oppe og Fant ble belønna for å være i ro og ikke å bjeffe når det gikk mennesker forbi bilen. Ebbie ble belønna med kongen sin under trening og hun hadde fin intensitet i treninga si.

Etter denne treninga, tok jeg Fant ut av bilen. Vi rusla litt rundt på Sognsvann,Fant hilste fint på noen løse hunder (Fant gikk i flexibånd), han gadd ikke bry seg om hverken joggere, syklister eller unger og vi koste oss begge to.

Vel hjemme i kveld har vi slappet av og sittet mest i ro i sofaen. Nå er det snart helg og jeg ser fram til lørdagens trening på Jar Skole. Trening, kaffe og skravling! DET blir kos, det!

2 kommentarer til «Bestevennene på tur + lite anna!!»

 1. Det første bildet av Fant og Ebbie er kjempe fint! 😀 Og det som er senere, er vel noe jeg har sett før, Ebbie oppå en stein og Fant ved siden av.. 😛 Da koser de seg! 😀

  Kos dere i dag, og i helgen. Blir nok et koselig kurs dere skal ha imorgen! 😀
  Kjakji ❤

 2. Hei og hurra!

  Gratulerer med 27 års bryllupsdag!
  Flinke er dere!

  Gleder meg til imorgen og takk for koselig besøk.

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: