Trening og kos på Jar Skole

I dag hadde Jar Hundeskole invitert til egentrening på Jar Skole. Det ble ganske mange som kom, og det var morsomt å se at det var noen «nye» som også dukket opp. Jeg tror vi ble 10 eiere og litt flere hunder. Noen av oss har mere enn en hund å trene med, nemlig    😉

 

Fant og jeg trente på å gå fint i bånd. Han klarte seg veldig fint i dag. Vi gikk mellom de andre hundene som trente, han satt fint og så på de andre hundene og han hilste på noen av dem, også. En god opplevelse for Fanterampen min i dag. Han var veldig spent på de andre hundene og hadde en positiv forventning til dem. I dag ville han ikke ta goddis som belønning, selv om han ikke hadde fått frokost – og ikke ballen sin heller. Det ble derfor til at jeg bare roste han med stemma mi og så sprang vi litt sammen. Jeg fikk dessverre ingen bilder av han i dag

Ebbie og jeg trente litt kontakt, lineføring, stå og sitt/ro når de andre trente og jeg syntes hun var flink i dag. Vi kommer oss ikke så langt på lineføringen enda, men det er fordi jeg synes at det er så kjedelig å trene på det. I og med at det inngår i alle lydighetsøvelsene, MÅ jeg bare trene enda mere på denne øvelsen.

Vi hadde pause med kaffe og kjeks, vi skravla og slappa av litt.

Etter dette tok vi en fellesdekk. I dag var det Ebbie som fikk være med. Hun var kjempeflink. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at hun skulle få ligge leenge før hun fikk en belønning og det skulle bare være EN belønning under hele øvelsen. Det klarte hun med glans. Hun reiste seg ikke opp en eneste gang, selv om det ble litt uro rundt henne.

Her ligger hun alene mens jeg går ganske langt unna henne for å ta bilde. Hun ligger ved siden av dama med grønn jakke. Jeg synes det var godt gjort av henne, jeg.

Her ligger hun også alene – midt i bildet. Flinke frøkna, det.

Jeg klarte også å fullføre øvelsen, med to skritt bak henne, deretter inntil og så måtte hun vente ganske lenge før «sitt-opp» kommanoden kom. Morsomt å se at det blei så vellykka, synes jeg.

Jeg tok tannvisning på de hundene, dvs egentlig eierne, som ønsket det, deretter sa vi takk for i dag. Ei fin treningsøkt ble det, og jeg avslutta med litt lineføring med Ebbie og en liten luftetur med Fant.

Etter dette reiste jeg noen timer på arbeid. F og E ble med som ventehunder i bilen. De har vært trøtte i kveld – og det har jeg også vært, egentlig. Etter en god middag og et par glass vin, er det nå kvelden i Asaveien 2.

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Trening og kos på Jar Skole”

 1. Flinke Ebbie mor.. og Fanterampen 🙂
  Enig i at det er veldig bra gjort av Ebbie på dekken!

  Takk for hjelp idag igjen.. også må jeg huske å si at jeg tenker å ta endel pauser med Ellie på slike treninger framover, så om du vil ha kommandering, tannvisning e.l er det bare å si fra!

 2. Så flinke dere er! Det er akkurat slik jeg skulle ønske vi kunne ha det i hundeklubben også…
  Vi prøver igjen kommende tirsdag, tenker jeg 😉

  Du skal vel oppover å holde kurs til helga! Si ifra hvis du får litt tid til overs.
  Ha ei fin viku, og hels ungan 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.