Sinna-Hilde, men litt glad, også!!

I dag skjedde det igjen, altså, at jeg blei litt sinna på turen vår. Vi gikk en  flott tur på Nadderud, Fant i flexibånd og Ebbie med vanlig bånd på seg. Jeg lar henne jo springe litt «løs» på tur, og da må jeg ha et bånd som tåler å henge etter henne.

Vi koste oss i det fine været. Vi var på ei slette og Ebbie lekte litt med ballen sin og var glad og fornøyd. Fant snuste og koste seg på sin måte. Da plutselig dukker det opp en stor hann-gordon setter, som synes at Ebbie var den lekreste frøkna i verden. Fant var jo ikke særlig happy over å få en han-hund som knurra litt og som ikke ville gå bort. Eieren – nei, han/hun glimret med sitt fravær.

Ebbie ble redd, hun liker ikke at fremmede hunder henger seg på henne. Jeg turde ikke slippe henne, fordi jeg tror at hun ville sprunget avgårde og denne hunden hadde garantert sprunget etter henne. Jeg likte meg ikke noe særlig, heller, og skjønte fort at jeg bare måtte komme meg tilbake til bilen. Jeg prøvde å skremme gordon-setteren vekk, men ingenting beit på denne gutten. Fant var kjempeflink, han. Jeg lot flexibåndet være slakt hele tida, slik at han ikke skulle føle seg «fanget» og han gjorde ikke noe utfall mot G.S. Jeg ble veldig glad, for hadde det utartet seg, vet ikke jeg hvordan det ville gått. Jeg ville ikke skremme bort G.S.flere ganger, da jeg var redd for at Fant kanskje skulle oppfatte situasjonen som mere truende hvis jeg var bråkete og sinna.

Fant gikk faktisk flere ganger bort fra hunden med ryggen sin til , og kom inn ved min venstre fot og logra som for å fortelle meg at: «se på meg, mamma, dette har vi trent på. Er jeg ikke flink?». Det var han jammen meg!!!  Jeg ble kjempestolt av han. Ebbie likte seg ikke noe spesielt, men gikk fint litt foran meg, mens jeg prøvde å holde G.S. bak oss. Vi kom til bilen og jeg fikk «kasta» Fant inn før den andre hunden kom altfor nærme. Fant vokter jo bilen så fælt, vet dere.

Den samme hunden skapte problemer for et par andre hundeeiere også, og jeg sto parat til å hoppe ut av bilen og hjelpe en eldre dame, da det så ut som om det kunne bli slosskamp. Det ordnet seg heldigvis.

Litt liten tur i dag, altså. Derfor ble det litt lufting i hagen, godbitsøk og litt innetrening. Her trener vi med apporten. Fant var kjempeflink, han holder ganske bra (uten å tygge), og bak de store hjørnetennene sine.

Ebbie skal sitte i utgangsstilling, ta apporten på min kommando, holde den i minst  5 sekunder (uten tygging) og slippe på min kommado. Det er en øvelse som inngår i det svenske lydighetsprogrammet kl 1.

I dag var hun kjempeflink. Hun holdt apportbukken i nesten 10 sekunder og satt fint i utgangsstilling. Yess, herlig!

Ellers trener vi på å lukke skuffer. Egentlig bare for å ha noe mental trening inne. De begynner å kunne det nå, må bare sette på kommando. Jeg begynte med å klistre denne post-it lappen på døra, de presset nesa på den så hardt at døra lukket seg – klikk/belønning.

Vi ga oss der, for da var klesvasken klar til å bli hengt opp. Jeg har nemlig vaska bilen innvendig i dag, og alle trekkene og teppene til hundene har fått seg en vask. Godt å få gjort det, en stund siden sist!

HA EI FIN UKE, ALLE SAMMEN!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Sinna-Hilde, men litt glad, også!!”

 1. Åå så irriterende. Det er jo båndtvang så det hadde nesten vært fristende å levere den inn..
  Men så utrolig flink Fant var! Blir utrolig glad for å lese det. Da blir man stolt med rette 😀

 2. Jeg erklærer meg som stor fan av «Sinna-Hilde»!! Nøve og jeg burde kanskje starte en FB -gruppe?!;o)

  Du hadde i allefall all grunn til å være sinna, skikkelig sinna også. Duste-eiere!!!! Fant derimot var utrolig flink!!!!

 3. Herregud, saa uheldig du skal vaere med disse loshundene da mamma. Men saa flinke dere var alle sammen. Og pomsen som vokter saa mye, han er jo blitt kjempe flink!
  Naa sitter vi paa internettcafe paa Phi Phi, for vi har jo ikke nett paa hotellet vaart. Jeg skal oppdatere bloggen vaar naa, saa da kan du folge med der.
  Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.