En deilig skaretur!

Jeg våkna i dag og så at det var kommet et ørilte lag med snø i natt. Torsdag kveld da jeg kom, var det en kuldegrad, og jeg tenkte at det ville bli perfekt for skaretur i dag. Vi gikk en liten time på tur i går kveld, også. Vi kunne gå overalt og jeg fant en plass der jeg kunne slippe Fant og Ebbie. De koste seg som vanlig. Ebbbie og jeg trente litt apportering og innkalling på turen, og hun jobbet veldig bra. Fant kom også inn noen ganger, og ble rikt belønnet!!

I dag valgte jeg å gå på beina. Jeg har litt problemer med å gå på ski når ryggen krangler litt, og i og med at jeg kunne tusle rundt overalt, tenkte jeg at det var lurt for kroppen å gå litt.

Fant koser seg som vanlig. Han er på jakt, må vite, det er jo det som er jobben hans. Ebbie springer ikke så langt avgårde, men kan gjerne bli med på litt jakt. Når Fant hyler jakthylet sitt, som forteller at: her har det nettopp vært fugler/det er fugler her, har hun skjønt at det skjer noe morsomt, og at det kan lønne seg å springe etter Fant. Hun får også litt ekstra mosjon på den måten.

Jeg la inn litt lydighetstrening med Ebbie, og hun var fokusert, ivrig og veldig blid og glad. Vi trente på innkalling, noen ganger med innkomster, de fleste gangene bare med å kaste belønningen (ballen som jeg holdt i venstre hånd – dette for at hun skal sikte seg inn på venstre side) bak meg, når farten var så stor som jeg ville ha. Jeg ropte belønningsordet mitt «bra» da farten var på det høyeste, for det var jo farten jeg var ute etter. Innkomstene fungerer greit. Jeg skal nok begynne å belønne de aller beste nå, eller bare gå ut av posisjon og la henne få en ny sjanse når de ikke er så gode som jeg vil ha dem. Slik håper jeg på å få en høyere kvalitet på innsittene.

Fri ved foten gikk veldig bra. Hehe… men så var det jo ingen forstyrrelser i skogen, heller da. Vendinger, høgre og venstre, sitt ved holdt og helomvending holdt gikk også veldig bra.

Stå under marsj og apportering gikk kjempefint. Hun begynner å bli flink til å avlevere i utgangsstilling og å holde til hun får «takk-kommandoen». Vi trente og litt neseprøve, på min måte. Jeg fant en pinne som jeg holdt litt i hånda, ba henne sitte, jeg gikk fra henne og la pinnen sammen med andre pinner og sendte henne ut for å apportere den riktige. Yess, hun gjorde det riktig hver gang, og kom inn i utgangsstilling for avlevering. Belønna et par ganger med goddis, før hun fikk ballen den tredje gangen.

Ellers har de vært hjelpehunder etter hver pause vi hadde i dag. De måtte ta opp vottene mine, båndet mitt og tab flaska mi. Fant er kjempeflink til dette og det virket nesten som at han ble ivrigere når han så at jeg og Ebbie jobba. Han skulle være med på moroa, han også.

Det er såå morsomt når alt liksom bare flyter avgårde. Jeg elsker å gå tur og kose meg med Fant og Ebbie.

Nå blir det litt avslapping, deretter middag og kursgjennomgang. Jeg liker å være godt forberedt, nemlig. En liten kveldstur blir det nok tid til, og da er jammen meg denne dagen gått, også.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “En deilig skaretur!”

 1. Hei!

  Enig at det er topp når alt flyter avgårde! Hva fant Fantemann oppi det hullet a?
  Jeg er så sløv med trening om dagen!

  Er i ammetåke tror jeg. I morgen er det loppis dag!
  Kos deg med kurs!

  Anne Loise Loppe loppeline

 2. Hehe… morsomt at du er i ammetåka!!! Jeg tror Fant hadde funnet ei mus! Han var så rar, han stupte nedi hullet og sparka fra med bakbeina. Skulle nok ha filma han!!
  Kos deg med loppisen, du! Du skal vel besøke flere skoler, kjenner jeg deg rett.

 3. For ett høl har finni seg, den rareste Fanterampen. Mens Ebbie står spent ved sia og lurer på hva som skjer… Det er jammen noen raringer du har!

  Lykke til på kurs imorgo! Gled deg til å hilse på Wilma 🙂

 4. HAHA, søte lille rare pomsen vår! Han var nok i himmelen når han fant den hula. Og Ebbie som står å ser spent på! 😀
  Minner meg om den gangen Marko gravde disse tunnellene på hytta, da luktet han mus overalt i snøen! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.