Strenge mamma!

Tenk, slik må vi ligge når mamma lager middag! Er det ikke fælt, synes dere?

Da Ebbie kom til oss, sprang hun rundt som en virvelvind når hun lukta mat, og jeg snubla i henne så mange ganger, at jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe med det. Ikke bare for å unngå å skade meg selv, men også for å hjelpe henne til  roe seg ned.

Da måtte jeg lære henne en alternativ atferd, og det ble å legge seg like utenfor kjøkkenet. Jeg trente henne til å dekke, deretter å bli liggende, og så satte jeg på kommandoen «ut», hvis/når hun kom inn på kjøkkenet til meg. Nå betyr den kommandoen at hun skal gå ut og legge seg på denne plassen. Fant har helt siden han var liten, fått lov til å ligge ved oppvaskmaskina når jeg er på kjøkkenet, derfor får han etter en stund lov til å gå til den plassen. Men kun på mitt frisignal, som er «værsågod».

Det gikk med en del frolic biter under trening, men nå hender det bare noen få ganger at det vanker en belønning. Veldig deilig å kunne være på kjøkkenet alene og jeg tror det er greit for Fant og Ebbie å vite hva som skal/kan gjøres når folk er på kjøkkenet. Hos oss er det stadig folk der inne, nemlig!!

Nå er det også blitt slik, at Ebbie gjerne går og legger seg i stua på plassen sin, istedetfor. Det er nok bedre å ligge der, enn å ligge på gulvet. Fant er en skikkelig mammadalt, derfor er det sjelden at han forlater meg når jeg lager mat. Han går ikke i beina mine heller, men ligger stille og fredelig og sover eller bare kikker på meg.

Derfor: er det en atferd du ikke vil ha eller som du ikke liker, tren inn en alternativ atferd. Ikke bare si «nei, nei», men fortell hunden din hva den skal gjøre istedetfor. «Nei-kommandoen» betyr: «stopp med det du holder på med, ta kontakt med meg og få en annen kommando».

Slik ser jeg det, ihvertfall!

3 svar til “Strenge mamma!”

  1. Det er helt sant mamma! Jeg tror Ebbie trengte den kommandoen, for hun stresser seg selv hele tiden… 😉 Flinke hunder det, som ligger på plassen sin å ser på at mamma lager middag! 😀
    Klem 😀

  2. De er jo så søte der de ligger å venter på at noe skal skje. Og så greit at en har de på et sted.Skjønner det kan bli slitsomt. Charlie ligger stort sett på et sted han kan følge med meg overalt. Han snubler jeg ikke over. Han henger ikke i rumpa min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.