Æsj, altså….

Etter noen kjempefine treningsøkter inne, var jeg stor optimist da jeg gikk ut med Fant og Ebbie for å trene på det samme ute i hagen og ute i vegen. Æsjameg… det gikk ikke så veldig bra. Altfor dårlig belønning, for høye kriterier og en altfor ivrig mamma. Det gikk egentlig helt «etter boka» . Det er dette jeg snakker mye om på kursene jeg holder også.

TENK PÅ:

  • Belønningskvalitet. Finne/bruke en effektiv forsterker som virker der jeg trener.
  • Timing, hvor nøyaktig jeg klikker/belønner. Hvilken atferd forsterkes?
  • Kriterier, hva må hunden gjøre for å oppnå en belønning. Senke/heve….
  • Forsterkningsfrekvens. Hvor lenge må hunden jobbe mellom hver forsterker.

I dag synda jeg nok mot alle disse punktene, og nå skal sette meg ned og virkelig planlegge treningen søndag. Da har jeg tenkt å miljøtrene litt i Sandvika, og å legge inn litt lydighetstrening der. Nå må mor gå i «tenkeboksen» litt!

Det beste av alt, er allikevel at Birgitta og valpene kommer en tur på besøk på formiddagen søndag. DET blir koselig det. Spennende å se hvordan Fant og Ebbie reagere på de små.

Trøsten min nå, er at det er lørdagskveld og tid for goddis: peanøtter, potetgull og tab xtra +  rødvin i glasset. En god belønning for meg, ihvertfall.

GOD SØNDAG til alle!

2 tanker på “Æsj, altså….

  1. Håper du koste deg med potetgull og annet kos. Jeg koser meg nå med dill potegullet mitt! 😀 God søndag til dere imorgen ! 😀 Klem

  2. Det er nesten godt å høre at ikke alt går etter boka hos deg også Hilde:o) Forstår godt av det var kjedelig at ting ikke har gått som du har planlagt, men noen ganger er vi så fulle av forventning, at vi legger lista for høyt (selvom jeg har lest at «det gjelder å legge lista så høyt at du kan gå med rak rygg under;o)

    Jeg er helt sikker på at du får til dette etter å ha gått i tenkeboksen litt, dessuten er det utrolig hva et glass rødvin, litt potetgull og litt Tab Extra kan løse mens man tenker:o)

    Gleder meg til å høre om valpebesøket:)))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.