Kveldstur og trening på Solbu.

Etter diverse «ordninger» kom vi avgårde fra butikken ved halv to tida onsdag. Det er jo en grei tid å reise på. Turen gikk fint, jeg kjører X5`n fordi min «beste-bil-i hele-verden» har stått «askefast» i Kiel, etter å ha vært på en aldri så liten service. Jeg savner caddien min kjempemasse! Jeg er ikke så glad i å kjøre X5`n. Bevares, god bil å kjøre, men ikke helt min stil, kan du si. Nå er Caddien min kommet til Oslo igjen, så Arne og jeg skal hente den over helga. Jippiii!!

Turen gikk bra, liten trafikk og stille hunder i bilen. Etter å ha rydda ut av bilen, laget middag og slappet litt av, gikk vi en liten solnedgangstur rundt omkring i området her. Det er fortsatt snø igjen, derfor ble det en tur langs veien. Det går greit, det også.

Jeg kan ikke la Fant gå løs på hytta enda, for det er fortsatt is på vannet, og Fant kan finne på å rømme den veien. Er jeg ute sammen med han, går han i langlina si. Er han ute alene, står han i et laaangt bånd. Ebbie går løs, hun er bare rundt hytta, hun. Snille jenta vår!!

Etter turen måtte Fant og Ebbie undersøke hagen, for det kunne jo hende at det hadde skjedd noe der etter en lang vinter. Deretter tok jeg en treningsøkt med begge to, men en og en ad gangen. I dag bandt jeg den jeg ikke trente med i gjerdet (det var ikke synd på dem, altså. De fikk belønning for å sitte i ro til og med).

Fant var såå ivrig i kveld. Han ville ta goddis som belønning, men ballen hans var den beste belønninge. Han var så ivrig at han måtte bjeffe litt, og halen gikk hele tiden. Jeg tror at det å sitte og se på at Ebbie trente, fikk ballen og vi lekte med en kong, gjorde sitt til at han ble ekstra på hugget. Ikke dumt å gjøre det slik, nei.

 

Treningen med Ebbie i dag, var frivillig dekk under baklengs marsj, dekk på kommando og dekk under marsj. Ikke hele øvelsen, men litt av den.Hun var også ivrig i dag, og ble belønna vekselsvis med goddis og ballen/kongen sin. Litt fri ved fot trente vi også på, og det går greit i korte strekker. Her er det jeg som ikke er flink nok, tror jeg. Jeg belønner henne altfor ofte nå, kan nok sikkert belønne litt mere variert, samtidig som jeg ikke belønner for sjelden. Hehe… ikke enkelt å finne den balansegangen. Det er det som gjør hundetrening så morsomt!

Fant og Ebbie tok også en trening sammen. Frivillig dekk på Ebbie og frivillig stå på Fant. Jeg gikk baklengs og da Ebbie la seg frivillig ned, stoppet Fant og sto samtidig. Da ble det et klikk og belønning på begge to. Raringene mine.

Nå er de trøtte og sover ved siden av meg. Fant oppi veska mi, og Ebbie i stolen. Det blir nok en tidlig kveld, kjenner jeg.

 Torsdag har jeg planlagt tur og litt trening, deretter skal jeg gå gjennom kurset jeg skal holde på kvelden. Det blir også en fin dag. Jeg gleder meg til å se kursdeltagerne mine igjen. Jeg er jo litt spent på om de har gjort leksa si, som de fikk beskjed om!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Kveldstur og trening på Solbu.”

  1. For en herlig ettermiddag/kveld dere har hatt. Fant ser så god ut der han sitter med ballen i munn 🙂 Tenk at Ebbie holder seg bare rundt hytta….flinke jenta det. Sov godt!

  2. Flinke snusken til storesøster! 😀 Og søte pomsen med ballen i munnen! Håper dere får bare fine dager på hytta! Kos deg mamma. Kursdeltagerene dine har nok gjort leksa si. Du gjør jo alt så gøy! 😀
    Nattakjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.