Latterlig fellesdekk og kveldstur!

Fredag og en koselig tur med Birgitta og jentun hennes. I dag var det en ekstra i tillegg, nemlig vesle Aretha. Det er den siste av valpene til Tia og hun skal være hos Birgitta ei uke til. Tenker det er kos, jeg. Jammen glemte jeg å ta bilde av henne. Det var kjempedumt, for hun gikk der så flott og fin sammen med alle de andre hundene. Fant og Ebbie var kjempeflinke med henne, snuste litt og «dett var dett», liksom.

Vi la inn litt lydighetstrening også. Jeg trente en og en. Fant satt fint og peip veldig lite da jeg trente Ebbie og det samme gjorde Ebbie da Fant ble trent.

 • Innkalling fra sitt= kjempefint.
 • Stå under mars=kjempefint,
 • dekk under marsj=her trener vi på raske dekker,
 • fri ved fot=jobbet med utholdenhet og vendinger.

I tillegg tok vi en fellsdekk. Det gikk egentlig ganske bra. Ebbie vrir seg litt, men ligger fint og stille.

Her ligger vi så fint alle sammen!

Fant reiste seg opp en gang og skulle leke (det kilte nok i den lille magen hans), og Ebbie ble gladelig med på leken. Hun fikk beskjed om at det ikke var tillat. En fin erfaring for henne, for neste gang han begynte å lage ablegøyer

Kom å lek med meg da, Ebbie, Ikke bry deg om at mamma sier du skal ligge stille. Ser du ikke at jeg inviterer til lek?

lå hun faktisk veldig fint. Ikke lett å være fuglehunden Fant og aller helst ville jakte. Birgitta løste ut Tutta og Tia også med lek, da måtte Ebbie ligge stille og det greide hun fint. Flott trening i dag altså.

Vi gikk til en liten kafe og her ser dere hele gjengen samlet.

Ser dere at jeg holder en liten valp på armen min? Fant og Tia har litt de må sjekke, ser det ut til.

Fant hadde et lite «vokteranfall», noe som ikke var morsomt, men det ordet seg heldigvis. Jeg tror nok at han skal få slippe disse situasjonene som han synes er sååå vanskelige, for det er noen sterke instinkt han og jeg jobber mot. Dette tror jeg nok ikke at jeg klarer å få gjort så mye med.

Birgitta skal konkurrere i klasse tre med Tutta, da er det noen minutters dekk med skjult fører. Vi fant en plass vi kunne trene på, og Ebbbie fikk likesågodt trene på dekk en gang til. Fant måtte konsentrere seg om å sitte i ro, fordi det var fugler i en dam like ved.

Tutta ligger konsentrert i bakgunnen, mens mine to er fokusert på helt andre ting.

I kveld tok vi en liten kveldstur på Granfos. Fant fikk kikke på andedammen og trene på å sitte i ro. Den vesle kroppen skalv av forventning, og belønningen var å stupe uti vannet.

Ikke enkelt å være en liten fuglehund og måtte sitte stille....

Ellers trente vi litt lydighet på parkeringsplassen. Ebbie satt fint og ventet mens jeg belønna Fant med ball, og det er flott trening for henne.

Ebbie synes synd på seg selv der hun sitter. Fant leker nemlig med verdens beste ball utenfor bilen. Kjempfin forstyrrelse for hopptussa mi!

Fant var flink, Ebbie var også flink. Vi trente på de punktene som står nevnt over, pluss litt «kontakt-trening». Det trenger både Ebbie og Fant å trene på. En fin øvelse å trene på når de begynte å bli slitne i kroppene sine.

Trøtte hunder, trenger jeg å si det, egentlig?

6 svar til “Latterlig fellesdekk og kveldstur!”

 1. Søte pomsen, en liten ramp er han! Ligger der på fellesdekk, og plutselig finner han ut at han vil leke. Kom igjen da lillesøster, jeg synes jeg hører hva han tenker. Se jeg får lov av mamma, det skjer ikke noe farlig… 😛
  Kan tenke meg at belønningen til pomsen, å stupe uti vannet til fuglene, var den beste i hele verden! 😀

  Fine bilder, og søte lille valpen på armen din. Synd du ikke fikk tatt noe nærbilde av henne…

  Kjakji ❤

 2. Hmm nå forventet jeg en latterlig fellesdekk, men fant bare utrolig bra fellesdekk 😀 Iallefall for Ebbie sin del. Fellesdekken har visst mye å si… så håper virkelig jeg får trent litt sammen med andre før neste stevne. Om du har tips mot kryping er det bare å si fra! Feks; skal jeg feile for kryp, eller belønne mye før kryp rekker å oppstå? Hvordan bryte mønsteret best?

  Kanskje vi snakkes om det 🙂

  Flinke er dere iallefall!

 3. Marie: hva med å prøve en utlagt belønning bak henne? Stå nærme henne de første gangene du frir henne ut. Øk tid deretter avstand til du er kommet så langt du skal, deretter øker du tida hun må ligge og til slutt tar du hele øvelsen, før hun får fri-kommandoen.
  Hva tror du om det?

  Det kommer nok til å gå ganske fort, for Ellie er flink til å tenke selv.

  Hilsen meg.

 4. Jeg synes dette så kjempeflott ut jeg Hilde, for jeg forventet meg også en skikkelig latterlig fellesdekk (selvom jeg nok må innrømme at jeg dro kraftig på smilebåndet av Fant, som ville rulle seg litt, OG der hvor han er så nysgjerrig at han lener seg litt mot siden:o)

  Ha en flotters helg dere:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.