Fant rydder i Buvatn!

Ebbie liker å ha oversikt, mens Fant lever i sin egen "grave-verden".

….. og Ebbie og jeg trener lydighet. Vi forbereder oss til konkurranse, og trener på de øvelsene som inngår i kl.1 programmet. Vi kom hit til verdens beste plass, Solbu, ved halv fem tida i ettermiddag.

Det er viktig å holde orden i Buvatn nå, mamma!!

Kvelden er blitt brukt til lek, graving og rydding av Buvatn. Det er nemlig Fant sin jobb hver vår når isen begynner å gå. Da må han hente små «isflak» og pinner som dukker opp, han må grave og planere slik at det blir fint når sommeren kommer og han må snuse i vannet i tilfelle det ligger noe han har lyst på nedi der. Ja, han dytter hele snuta si ned i vannet, bobler og puster litt og henter opp gress og kvister. Han ser ikke ut etter en slik seanse, og han er kjempesliten når jeg, mot hans vilje, bærer han med meg inn. Godt med innlagt vann, ja….

Det er så mye rusk og rask i vannet nå!! Jeg har en stor jobb foran meg, skjønner jeg!

Ebbie og jeg har trent lydighet. Som de fleste har skjønt, jobber vi iherdig med «fri ved fot/lineføring- øvelsen». I det siste har hun gått dårligere enn før, og jeg har lurt litt på hvordan vi skal gjøre øvelsen morsommere for henne (og meg).I dag gikk jeg helt tilbake til skrætsj. Jeg lokka henne nok litt, for å få riktig posisjon med en gang. Jeg hjalp henne litt med å gå fint de første metrene, belønna veldig bra (med dralek- hun elsker det og da jobber hun mere intens etterpå), og gikk bare noen få meter med kontakt/riktig posisjon, før jeg belønna henne. Det funka egentlig veldig fint.

Vi leika litt med kongen ved venstre side. Det er jo der hun skal gå under F.V.F/lineføring og vi snurra rundt og gikk noen meter, før hun fikk leika si. Etter dette måtte hun gå noen meter til, hun ble belønna med 3-4 godbiter(tre -fire repetisjoner, altså)  før jeg igjen belønna henne med kongen/dralek. Intensiteten og interessen var der plutselig, og øvelsen ble litt morsommere for begge to. Jeg skal fortsette litt på denne måten, for jeg ble også forsterka av dette og vi hadde det kjempemorsomt!

Ellers jobber vi med apporteringen i kl.1 Sverige, og den begynner å sitte litt bedre. Det er ikke så mye som skal trenes på der nå. Vi skal utvide tida hun skal holde apportbukken og lære henne å vente enda litt lengre før hun får lov av meg (på min apport-kommando) å ta apporten.

Ebbie er blitt flink til å apportere apportbukken!

Dekk under marsj: Vi har lagt vekt på denne øvelsen i det siste. 16. mai gikk den helt forferdelig, det var jo vått på bakken, må vite, men i dag var det flotte forhold på hytta. Hun skal jo gå lineføring og legge seg mens jeg fortsetter å gå. I dag trente vi kun på at hun skulle dekke fra stående fot-posisjon. Dvs. at jeg hadde henne stående i fotposisjon, jeg kommanderte henne i dekk, og hun fikk leka si (vi lekte sammen med leika) med en gang hun smalt i bakken. Vi gjenok dette noen ganger – og det fungerte veldig bra.

Ebbie blir litt tørst av all treninga!

Etter noen få repetisjoner på denne måten, økte jeg  kriteriet litt. Nå måtte hun gå fri ved fot noen få meter, jeg kommanderte «dekk» når hun hadde fokus på meg, og med en gang hun la seg, begynte leken med kongen igjen. Nå ble dette momentet morsomt, også. Jeg begynte å leke med henne i dekk-posisjon. Jeg vil ikke at hun skal sprette opp med en gang, men at dekken skal bli veldig trygg og sikker, før hun får gå ut av posisjonen.

Stå under marsj: vi tok denne øvelsen et par ganger også, den begynner hun å kunne veldig godt. Det er nok den øvelsen, sammen med «innkalling fra sitt», som er mest stabil under trening.

TRENING SKAL VÆRE MORSOMT!! BÅDE FOR HUND OG EIER!!

Vinteren må gi slipp, nå venter sol og sommer!

4 svar til “Fant rydder i Buvatn!”

 1. Fantastiske lille søte pomsen. Han jobber og jobber, og koser seg sååå masse når han får holde på i vannet. Og når han flytter disse isflakene, er han er herlig! ❤ Ser det for meg, sånn som han holder på. Bobler, graving, løfting og snusing… Skjønner at du må bære han med deg. Og innlagt vann nå, er jo helt herlig for deg og den vonde ryggen din! 😀

  Kjempe fint bilde av snusken på toppen her, hun koser seg på hytta oppå båten sin! Var det under den at pomsen fant musa sist? 😉

  Kjakji ❤

 2. Dere trener og trener..og Fant..åhellandussen for en Go’ing. Sååå opptatt han er i det kalde vannet! Er han så ivrig at du må bære ham inn? Nei han er en raring, han. Får lyst til å klemme ham, og stryke Ebbie på det elegante og kloke hodet hennes. Du får gjøre det for meg, du Hilde 😉
  Håper vi ses på fredag. Kos dere!

 3. Åh, det er så stilig oppe i hodet mitt nå Hilde:o)! Ebbie, litt sånn forfinet på en måte, som trener til konkurranse sammen med mamma og som ikke liker fellesdekk når det er vått, med den evig arbeidende renholdsarbeideren Fant så til de grader til stede i bakgrunnen! Jeg synes jeg hører ham «hvordan KAN de drive med slike ørkesløse fritidssysler når det tross alt er SÅ mye som skal tas tak i etter en lang vinter???» Bildene dokumenterer på den måte dette synes jeg:o)))

 4. Gry og Milli: Haha, der sa du det… Jeg ser det også for meg sånn…
  Nøve: lille pomsen gån inn i sin egen verden når han ser vann, så ja, han må bæres inn… 😀

  De er sååå gode begge to!! ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.