Gode dager på Solbu!

 
 
 
 

Tonje og Tilla, Nøve og Tussi (Nalledatter) og Ragnhild og My. En fin, liten gjeng på Låplassen fredag kveld!

Det har vi nå, ongan og jeg. Vi kom hit opp onsdag ettermiddag. Dagene er blitt brukt til å planlegge og å holde to kurs på Låplassen torsdag kveld. Det første kurset regna nesten bort, men regnet stoppet  opp med en gang det andre kurset startet.  

Varmt i været, kliss vått, men det stopper vel ikke ivrige hunder/eiere fra å trene?!

Vi har gått turer, lagt spor i Ljøtelende, Fant har vært på jakt og han har omtrent «bodd» i Buvatn. Se forrige innlegg. Ebbie og jeg trener videre med lydigheten vår, og det er kjempemorsomt å se at hun kommer litt videre. For det gjør hun, nemlig.      

 
 

Torsdag kveld kl 21.50 etter kursene, oppdaget jeg denne elgen i Rukkedalen. Tatt gjennom vindusruta på bilen!

Fredag kveld var vi 7 stykker som møtte opp på Låplassen for å trene og å kose oss litt. Ebbie er mye roligere sammen med andre hunder nå, og kan holde kontakt og fokus på meg, selv med andre hunder ganske nærme. 

 Vi trente med apportbukken, litt stå under mars, endel dekk , litt lineføring og sammen med alle andre hundene, avsluttet vi med en fellesdekk. Ebbie reiste seg opp en gang, men la seg raskt ned igjen på ny kommando. Det gjorde hun, selv om jeg sto mange meter fra henne. Kjempebra syntes jeg. Jeg fikk Carine til å leke med Utt ikke langt fra Ebbie, og deretter gikk hun rundt Ebbie og like ved henne – og Ebbie lå faktisk. Det var kjempebra. Jeg begynner å få håp om at hun skal klare fellesdekken på konkurranse, med fremmede hunder.I kveld var det 6 andre hunder og ingen av dem hun kjente hun. Jeg er veldig fornøyd. 

Pause, kaffe og skikkelig skravling!!

   

 
 

Ser dere at Ebbie ligger fint mens den flotteste J.R terrieren Utt går og forstyrrer?

Fant fikk en tur før alle de andre kom, og det tror jeg han var førnøyd med. Han jobber jo så fælt med vokting når han er ute sammen med andre hunder, det stresser han litt, derfor tror jeg egentlig at han var fornøyd med dagen/kvelden. Han var ihvertfall god og avslappet da vi kom til hytta etter treningen. Jeg får litt dårlig samvittighet, men han har både jaktet, gått spor og gått tur før i dag, så han lider vel ingen nød, akkurat.

Nå er det kveld, ongan har fått et lite godbitsøk i hagen, og nå er det stille og rolig på Solbu. Deilig, er det.

GOD PINSE TIL DERE ALLE !

 

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Gode dager på Solbu!”

 1. Så flink Ebbie er!! 😀 Det går nok kjempe bra med dere på konkurransene! 😀
  Så koselig å se tante og Tilla! Så stor hun har blitt!
  Det er ikke synd på lille pomsen, du trenger ikke ha dårlig samvittighet for han! Mye bedre for han å slappe av i bilen, enn å bli stressa pga voktingen…
  Kos dere videre på hytta! Kjakji

 2. Hei!

  Ser ut som en trivlig gjeng!
  Heldige du som har Solbu og elgen like ved.
  Kos deg med Arne og hundene i langhelgen!

  Bergitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.