Apportbukken.

I KVELD HAR VI TRENT LITT MED APPORTBUKKEN:

 • Sitte i utgangsstilling. Jeg holder apportbukken noen få centimeter foran snuta til Ebbie og hun skal IKKE ta a.b før jeg gir henne kommandoen «apport». Prøver hun å ta den før jeg gir henne kommandoen, tar jeg a.b på ryggen og venter litt før jeg presenterer den for henne igjen. Jeg varierer tida hun må vente før hun får kommandoen. Jeg gjentar noen få repetisjoner, og avslutter med en veldig vellykka repetisjon.
 • Neste oppgave med apportbukken er å holde den mens hun sitter i utgangsstilling. I konkurranse skal hun bare holde den i ca 5 sekunder, og vi er kommet noe lengre enn det nå. Jeg skal ha henne helt trygg på holdingen, og skal øve på at hun skal holde den ganske mye lengre. Hun skal slippe på min kommando «takk», når dommeren har gitt meg beskjed om øvelsen er slutt.
 

Dette er Fant sin apportbukk. Ebbie har en som er litt større, men vi trener med begge to!

Både Fant og Ebbie jobber med akkurat dette, og Fant er faktisk blitt ganske flink, han også. Litt rar er han, for han synes nok at apportbukken «smaker» litt vondt. Han snur derfor først på hodet når jeg presenterer den, men nå har han funnet ut at det er godt med en liten goddis etter at han har holdt den litt. Han tar den derfor, litt motvillig, og holder apportbukken noen sekunder, han også.

Ellers trente vi inne i stua/kjøkkenet på venstre vendinger under fri v. fot. Det går fint ann å trene på dette inne, og all trening hjelper jo – har jeg funnt ut!! Fant trener litt i tillegg på utgangsstilling. Den har han og jeg hatt såå store problemer med, etter at vi skulle trene på den når vi tok klikkertrenerutdannelsen vår. Det var en så utrolig innvikla måte å gjøre dette på, Fant skjønte ingenting og jeg skjønte enda mindre. Hehe.. da blir det jo ikke vellykka, må vite. – og nei, det var ikke kassemetoden men en MYE mere innviklet måte å trene den inn på.

Nå bruker jeg faktisk hjelp med en goddis (han må gjøre flere repetisjoner før han får den) og jobber i tillegg langs en vegg. Fant sitter litt foran og snur seg mot meg, noe som ikke ser så fint ut og er helt feil, også. Det er ikke noe rart at at sitter slik, for han skal jo kikke opp på meg og ha kontakt med meg. Da må han vri seg litt. Så nå skal vi ha bort den vridningen, og jeg må tenke på hvordan jeg skal stå i forhold til dette.

Det blir ingen kveldstur i kveld. Ungan får lufte seg litt i hagen og snuse langs gjerde for å finne ut hvem som har gått rundt her, mens vi har vært på Solbu. Tirsdag blir det Maridalstur og noen timer på arbeid. På kvelden skal Ebbie og jeg trene lydighet på sletta bak Eiksmarka Bibliotek og Fant skal få en god snusetur og littegranne trening, han også.

 

5 svar til “Apportbukken.”

 1. Dere er alltid effektive, dere. Tilogmed fornyelsen på bloggen er vellykka 😉
  Kan tro det er spennende å komme heim etter «ferien» og sjekke hvem som har tissa på gjerdet!

  Nalle og jeg kommer så fort vi er ferdige på jobb på fredag, det er så koselig å treffe dere på Låplassen. Kankje vi skal trene litt med apportering igjen, det har jeg ‘glemt’ ei stund 😉
  Ha ei fin uke!

 2. Og på kontoret imorgen, finner du en overraskelse på pulten din! 😀 😉 ❤

  Fant og Ebbie er så søte når de sitter å holder den tingen i munnen! 😀 Flinke dere er til å trene! Når reiser du opp igjen? Allerede på onsdag?
  Kjakji

 3. Takk for det, Nøve. Det er greit med litt forandring på bloggen innimellom.
  Det er kjempekoselig at dere kommer til Låplassen. Dere er alltid hjertelig velkomne!!!
  Kanskje vi skal trene litt med løsbittet fredag? Det hadde vært morsomt om vi kunne møtes i sommer og trent litt rundering sammen.

  Karoline: overraskelse, sier du? Da må jeg kanskje komme meg tidlig avgårde tirsdag, da!! Det er alltid like spennende det du «driver» med!!!

  Jeg reiser til Solbu onsdag ettermiddag etter jobb. Torsdag har jeg to kurs på kvelden, og trenger torsdag formiddag til litt planlegging og gjennomgang av det vi skal trene på!!
  Det blir nok en deilig skogstur også, skal du se!!!

 4. Også står det nå 2 3L med vin til deg og pappa her hjemme! Jeg tar det med på fredag, hvis jeg husker det. Så kan jeg sette det på kontoret ditt! 😉

  Gleder meg til utstilling med snusken!! 😀 Heia, denne gangen skal vi komme på 1 plass! 😉 Vi klager jo ikke på 2 plass heller da, men hadde vært morsomt å få en annen farge enn blå.. 😛

  Kjakji

 5. For å få første plass, må nok ørene hennes ikke stå slik praktfullt rett opp!!!
  Jeg synes de er veeeldig fine, jeg.

  Jeg er på hytta med Ebbie de dagene rundt utstillingen. Jeg må reise opp og ned fra Solbu, grunnet de «værste» løpetid-dagene hennes og kurs torsdagen før. Kanskje jeg må spørre tante Mie om å få overnatte fra fredag til lørdag 5. juni. Vi får se…..

  Nattakjakji… no må`ru jaddi leggji re!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.