Torsdag!

Dagen startet ganske seint på Solbu. Tvillingsøster Mie var på «barndomsfamiliehytta». Hun kom på besøk til oss onsdag ettermiddag og da gikk skravla, kan du tro. Litt vin ble også fortært (joda, ingenting unaturlig med det, egentlig), før vi trasket et par kilometer bort til Pellebu litt seinere på kvelden. Fant gikk løs utenfor hytta, Ebbie ville aller helst være inne sammen med «de voksne» og hun fikk derfor lov til å ligge i sofaen ved siden av meg. Etter et par timer i Mie og Kjell sitt selskap, tuslet vi hjemover. Det var nok litt mere vin innabords da vi gikk enn da vi kom, men veien hjem forløp uten uhell. Torsdagen ble av den grunn noe «forsinket». Det er godt å ha en kveldsjobb og ikke en jobb der dagen starter tidlig.

Vi koste oss litt utenfor hytta torsdag formiddag,  med cappuccino og brødskiver på en benk nede ved vannet. Deretter måtte jeg svare på noen mailer, mens Fant og Ebbie slappet litt av.

 

Isen er gått, men det ligger fortsatt igjen snø på toppene.

Midt på dagen satte vi kursen for Ljøtelende og sportrening.  Jeg la kun ett spor til hver. Fant gikk ut i stor fart, det var vind som «dro» sporet mot venstre, og han måtte veiledes litt gjennom lina på sporet. Han elsker å gå spor, men er litt for hastig. Jeg var litt bevisst på det i dag, og jobbet endel med lina. Når han gikk med snuta i sporet, fikk han lov til å gå videre, surret han utenfor sporet, ble han holdt litt igjen. Jeg tok såklart høyde for vinden som kom, slik at han fikk et visst slingringsmonn under sporingen sin.

Ebbie var ivrig, halen gikk og hun ville så gjerne gå spor. Hun tok et par av de fire vinklene veldig bra, de to andre fortsatte hun bare rett fram og «glemte» at det var sporene/lukta av meg hun skulle følge. Hun markerte massssssse, og jeg kan nok legge litt av den manglende konsentrasjonen på løpetida. Hun kom til sporslutt og fant lekebelønningen sin. Hun ELSKER å leke og ble kjempeglad da vi lekte med leika hennes.

Jeg kjørte til Tunhovdåsen og parkerte like ved veien. Vi gikk en times tur oppover mot selve Åsen, hundene sprang og koste seg og jeg slappet litt av sammen med dem (eehhh…. Fant sitter bare litt i ro-før han må ut på «jobb» igjen).Det er fin utsikt når vi kom litt oppover, og deilig og stille der oppe. Kreftene bare strømmer på, hehe…. !

 

En aldri så liten pause på vei til Tunhovdåsen!

Torsdag kveld hadde jeg to kurs på Låplassen. Veldig koselige kurs, og motiverte og flinke eiere. Fant og Ebbie satt i bilen og de var rolige, stille og flinke, som vanlig. Det ene kurset hadde siste kurskveld, mens det andre kurset fortsatt har en kveld igjen.

Jeg koser meg slik med kursdeltagerne mine. De er ivrige, oppegående og interresserte hundeeiere, og det er såå hyggelig å jobbe med dem. Jeg håper at de fleste vil fortsette å trene og å gå på kurs med hundene sine. Det er viktig å gå på forskjellige kurs, og med forskjellige instruktører. På den måten kan de  finne ut hvilken trening som passer for dem og hundene deres, og fortsette å utvikle seg som hundetrenere.

Ivrige Joey og flinke pappa!

Etter kurset, vi kom til Solbu kl 22.00, fikk de et godbitsøk (jaja… jeg vet at det er latmannstrening) og et griseøre hver. Ingen lydighetstrening i dag/kveld på Ebbie og Fant, og jeg synes å ane at Ebbie gjerne vil trene litt lydighet. Det får vente til fredag kveld. Da skal Nesbyen Hundeskole ha et lite «treff» og hvis alle som har meldt sin interesse kommer, blir vi 10 stykker. Jeg gleder meg til det. Jeg synes det er såå flott at vi kan få til litt trening med hundene våre. Dette skal bare være koselig og avslappende trening for alle.

Noen ønsker å trene på spesifikke øvelser (til konkurranse) mens andre bare vil sosialisere hunden sine og trene på enkle ting. På Låplassen er ALLE velkomne. Kaffe og kos i pausa og utveksling av erfaringer. DET er viktig, det.

 

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Torsdag!”

  1. For et fantastisk fint bilde av Ebbie og Fant som speider utover Tunhovdåsen! 😀 Det MÅ jeg bare stjele fra deg, så jeg får lagret det! 😉
    Høres ut som en deilig dag, og jeg kjenner på meg at jeg vil ta en tur til Nes i sommer. Er noe spesielt med Nes om sommeren, med hallingmarken og annet kos som skjer! 😀 Nå har jeg jo sagt ja til å passe snusken når hallingmarken er, men hvis jeg skal oppover, så kan hun jo være med å kjøre bil eller vente hjemme på storesøster! 😉
    Kos deg videre på hytta, og vær forsiktig!
    Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.