Noe til «snadderkassa» til Gry + «ikke morsomt…».

De siste dagene har jeg og hundene gått mange spor i Ljøtelende, og det dukker opp både det ene og det andre når jeg trasker slik rundt omkring. Jeg tenker alltid på deg, Gry, når jeg kommer over slike ting som dette. Jeg tok det ikke med meg til Solbu, men lot det ligge igjen der jeg fant det. Jeg undersøker det nøye når jeg finner det. Jeg gjør meg noen tanker om hva det er , hva kan ha skjedd mon tro og hvorfor ligger det der?

Spennende ting dukker opp når snøen går!

Hvem/hva er dette, mon tro?

Løpetid og lydighetstrening går ikke så bra sammen, har jeg funnet ut. I kveld møtte jeg Birgitta , Marie og Silje for å trene litt på Eikeli videregående skole, og makan til fjerne hunder som jeg hadde da, skal man lete lenge etter.

Fant var høyt oppe som et hus og Ebbie snuste og markerte overalt hele tiden. Gjorde hun ikke det, peip og bjeffet hun. Under fellesdekken snuste hun rundt omkring, hun reiste seg opp og da jeg ba henne sette seg i utgangsstilling, hadde hun virkelig aldri hørt om den kommandoen før.  Hun sputtet ut kongen sin og apportbukken smakte fryktelig vondt i kveld. Jammen er det godt at vi ikke skal konkurrere akkurat nå.

Jeg  får ta det litt med ro med lydigheta akkurat nå, og heller gjøre litt morsomme ting og ikke forlange så masse av henne.Tirsdag skal jeg ha en laaang jobbedag, og etter det reiser Ebbie og jeg til Solbu igjen. Fant skal være hjemme med Martine, takk vennen min, slik at han skal slippe de verste dagene under Ebbies løpetid. De dagene har han det ikke godt, stakkars. Jeg kommer til å savne han veldig, det vet jeg. Han får det veldig bra sammen med Martine. De er nemlig litt av et «radarpar» de to.

Mons som fylte 16 år for noen dager siden, har begynt å bruke Fant sin hundeseng. Her ligger han når F og E er på hytta med meg, men også når hundene er hjemme. Han liker å være sammen med oss, og F og E står bare og kikker litt på han, og lar han ligge i fred.

Mons koser seg i senga til Fanterampen!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

7 kommentarer om “Noe til «snadderkassa» til Gry + «ikke morsomt…».”

 1. Oj for noen kule knokler du fant mamma. Lurer på hvordan dyr som ligger der…!? 😉
  Dette skulle nok Gry hatt i kassa si tenker jeg… 😛
  Også er det søte lille Monsmannen vår da! ❤ Han er så go' om dagen. Skal være sammen med oss hele tiden, også tenk at han har tatt i bruk sengen til pomsen! 😀

 2. Karoline: jeg vet ikke hvilket dyr dette er. Jeg så det da jeg la spor og måtte stå og kikke på det en stund. Jeg synes jo slike ting er spennende, vet du.
  Mons er som Marko var på sine gamle dager. Det var viktig å holde seg sammen med familien sin.
  Han er sååå søt når han går opp i senga og ruller seg sammen som en liten ball!!

  Jammen er det flått her, Dolly! Jeg fikk medisin til å dryppe i nakken deres av Torill når Ebbie fikk vaksine, men jeg har ikke benyttet dem enda. Dumme meg!!! Når jeg kommer til Jar igjen, skal Fant og Ebbie få dem med en gang.

  Til dere andre: Arne fant nemlig to flått på Fant i kveld. Han ringte til meg og lurte på hva han skulle gjøre. Det er nemlig første gang han har sett flått! Nå må Ebbie «under lupen», også.

 3. Ja, det gikk heldigvis veldig greit.

  Fant har hatt en dårlig dag i dag. Først reiste mamma og lillesøster Ebbie avgårde. Deretter ble han alene med David da Martine og Andreas reiste på jobb i ettermiddag. Han hadde grått og ula i en time etter at de hadde reist…… ;-(
  Så kom pappa hjem (glad Fant) og oppdaget to flått (lei seg Fant).
  Det må bli som Martine sa, at Fant nok heller skal være med henne i bilen når hun jobber. Da er han «med» og han er en rolig gutt. Han er jo vandt til det fra vår hverdag.

  Det er så stille og rolig her i kveld. Vi savner vesle Pomsen, både Ebbie og jeg.

 4. Uff da, hihi. Stakkars lille pomsen… 😉 Tenk å være forlatt med David, det er nok forferdelig.. 😛 David som er sååå snill også da! 😀
  Ja det er nok bedre for lille klumpen å være med storesøster på jobb, akkurat sånn som det var for lille Marko Gvarken min!! 😀 ❤ *Å nå savnet jeg å ha han med på jobb… * Da får hun parkere å garasjen da, så det ikke blir for varmt for han…

  Bra de flåttene ble fjernet, flinke pappa som oppdaget dem! 😀

 5. Åh, dette hadde vært noe for Snadderkassa Hilde!!! Men i den kassa «gjelder» bare det jeg har funnet selv (du burde ha din egen, du som finner så mye rart og som liker det like godt som meg – jeg sitter også nemlig leeeeenge og funderer ved et sånt «bytte»:). Ola sier at det er vanskelig å se hvor stort det er, men han ser at det er en drøvtygger. Rein, elg eller rådyr sier Gubben:o)

  Lille, rare Fant, ikke lett når Ebbie har løpetid og det attpåtil er tid for flått. Han er nok veldig knyttet til mamma’n sin, men er jo heldig da, som har to snille søstre og en snill pappa:o)))

  Mons liker å ha det trygt og godt sammen med sine – vi blir vel alle sånn på våre gamle dager, at familien betyr mer og mer (har jeg hørt da;o))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.