Tirsdag og onsdag – ganske enkelt!

Tirsdag og formiddagstur på Eiksmarka. Vi gikk rundt omkring i en times tid. Forbi barnehagen og Eiksmarka Skole. Der var det friminutt, og det betyr  mange unger som sparka ball, skrålte og lekte. Ingen reaksjon fra Fant, han snuste og kikket så vidt på dem. Vi gikk på stier inne i skogen, og det er veldig viktig å gå helt nærme Fanten, synes Ebbie.

Søsknene på tur!!

Vi gikk på fortau, forbi blokkene som er der, inn på sletta og vi passerte hester som kom ridende på veien. De oppførte seg eksemplarisk da hestene trava forbi. Jeg ba dem bare om å sette seg, og lot båndene henge slapt ned. Det skal være de som gjør jobben, og ikke jeg, og stramt bånd KAN også oppfattes som at det er en skummel situasjon. Noe det jo ikke er. Det er ikke måte på hvilke forstyrrelser vi kan støte på rundt omkring der vi bor.

Fant er ikke tynget av båndene, altså. Han bare snuser etter ett eller annet!!

Fant ble kjørt hjem, og Ebbie ble med meg på arbeid. Fant hadde gått turer med Martine , bla ned til Lysakerelva. Han koser seg sammen med henne, hun er jo «reservemamma» når jeg ikke kan være sammen med han. Jeg er så glad for at alle ungene mine er så flinke til å stille opp når jeg trenger hjelp .

Jeg jobbet ganske lenge, og Ebbie og jeg var ikke på Solbu før kl 21.00. Da var jeg ganske sigen og pakket bare ut og satte meg i go`stolen min! Deilig.

Fant haddde våkna kl halv fire i natt og lett etter meg og Ebbie. Han hadde vært urolig fram til kl halv sju, for deretter å sovne sammen med Martine til halv ti-tida. To turer har han fått i dag, sammen med både Andreas og Martine og han fotefølger Martine hele tida. Det er jo det han pleier å gjøre med meg, da har han det trygt og godt!

I dag har jeg vært på Låplassen og hentet kjeglene mine. Jeg fant ut at vi måtte trene på noen andre øvelser enn de som hører til kl.1, for de begynner nok både Ebbie og jeg å bli litt slitne av.

Vi har trent på «fremadsending til kjegle», kl 2 , og «fremadsending til ruta», kl 3. Jeg brukte kjegler og musematte og vi hadde det faktisk ganske morsomt. VI tok såklart bare den første delen av øvelsene, shapet det fram med klikkeren og det ble noen flotte økter i dag. I tillegg trener vi også på lineføring (arggg – Birgitta – jeg trenger deg…. ) og apport etter kl 1, Svenske regler.

"Musematte, yeah". Hun begynner å bli litt sliten her, ser jeg.

Jeg la et spor som bare lå i en time. Hurra for tålmodigheten min!!. Ebbie var nok litt sliten etter å ha trent lydighet, men hun har nok aldri gått vinklene så bra som hun gjorde i dag.

Ebbie jobbet virkelig bra i vinklene i dag, selv om hun nok var litt trøtt etter all treningen i dag!

6 vinkler hadde jeg laget og sporet kryssa både en sti og fylkesveien her. Hun datt litt ut både ved stien og veien, slik at hun etter en stund fikk littegranne hjelp. Lek og morro i slutten av sporet – hurra! Trenger jeg å fortelle at hun er sliten og trøtt nå? Det neste hun skal få bryne seg på, er å plukke pinner i sporet. DET skal bli morsomt, det!

Ebbie jobber veldig bra!!

Vi gikk en liten tur på Skreddarstølen i dag. Der hadde det nok vært endel dyr, tror jeg , for Ebbie var ganske ivrig på «snuser`n». Veien går like ved, det er mye humper og det kom en lastebil som bråkte omtren som et tordenvær (faktisk). Det blir hun veldig skremt av, og i dag gikk hun nesten inn i fluktatferd. Hadde jeg ikke fått tak i henne før hun ble helt skremt, hadde hun nok sprunget fra meg. Vi satte oss ned ved veien etterpå, bare for at hun skulle høre på lydene og hun slappet godt av etterpå. Hun avreagerer ganske fort, heldigvis.

Det er fint på Skreddarstølen. Kjenner du deg igjen, Birgitta? Her gikk vi tur med Marko og Nikoline for maaange år siden!

Ebbie skal stilles ut i Drammen lørdag, og trente litt på egenhånd i dag. Hun er da flott, ikke sant? Bare hun ikke hadde de flotte ørene sine slik rett opp!! Jeg synes de er kjempefine, jeg da!!

Ebbie stiller seg så fint opp, atte. Følgebilen til Ringerike Rundt sykkel-løpet kommer bak henne.

Torsdag har jeg planlagt både tur og litt lydighetstrening. I tillegg skal ørene vaskes, klørne skal klippes og tenner pusses godt. Et lite bad skal Ebbie også få. Det er jo utstilling i Drammen lørdag, må vite, og hun skal vise seg fra sin beste side. Men se på de flotte ørene, dere. Slik skal de jo ikke være. Får se hva jeg får gjort med det. Jeg masserer og bøyer dem hver dag. Hjelper det? Se og døm selv!!

Ellers er det siste kurskveld på Låplassen torsdag kveld, og da må vi jo ha en skikkelig avslutning på kurset. Det blir nok litt sirkeltrening, som kommer til å inneholde endel av de øvelsene vi har gått gjennom. Men nå, nå er det jammen sengetid for Ebbie og meg. Godnatt til Fanterampen og Martine også. Etter meldingene å dømme i kveld, savner han mamma`n sin!! Jeg savner han også, men bedre enn hos Martine-mor, kan han ikke ha det.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Tirsdag og onsdag – ganske enkelt!”

 1. Oj så mange fine bilder! 😀 Så morsomt å se at Ebbie måtte gå helt inntil Fant på turen. ❤

  Du må passe deg for slanger og andre ekle dyr når du legger sånne spor mamma… Jeg er kjempe redd for de ekle dyrene. De kan jo være farlige.. 😛
  Morsomt at hun gikk sporet så bra! Jeg gleder meg til sporkurset, skal bli morsomt å lære det ordentlig! Ebbie får hjelpe meg, hun som kan dette litt fra før.. 😉

  Så fint snusken står på det siste bildet! 😀 Hun er kjempe flink til å stå fint når hun er med Berit i ringen! Blir morsomt at du endelig får være med på det! 😀
  Ørene hennes ja, jeg liker de også når de står rett opp… 😉 Men vi må jo prøve å få 1 plass en gang da, hittil har hun bare fått 2 plass! Ikke at jeg klager på det, men du skjønner hva jeg mener… 😛
  Berit sa hun hadde noen andre tips til deg, bortsett fra de vi allerede bruker…
  Nå skal jeg legge meg jeg også! Sove godt til dere på hytta! Også håper jeg at lille søte myke pomsen sover godt med bestestoresøster Martine! ❤
  Kjakji

 2. Og ja, det glemte jeg å spørre om… På det bildet der Fant og Ebbie står ved den sandkassen, er det der vi gikk den siste turen med vår alles gode Marko!? ❤
  Jeg fikk en flashback til den kvelden med en gang jeg så det bildet…

 3. Det stemmer det, Karoline! Siste turen til Marko gikk vi akkurat der! Jeg tenker på han hver gang jeg går der, og tirsdag var det ekstra sterkt. Jeg vet ikke hvorfor det, men han var også med meg i bilen oppover til Solbu!
  Jeg gleder meg både til sportrening og til utstilling i helga!!!! Selv om Ebbie begynner å få litt dreisen på spor, er hun også avhengig av at føreren bak henne gjør en god jobb!! Du kommer til å elske å gå spor med henne, og også Pomsemannen, selvfølgelig. Han drar avgårde i et visst tempo…. ! Ebbie er myyyye roligere og fokusert!
  Nattakjakji frå Solbu! Me svallast i mørgo!

 4. Dere er jammen flinke til å finne på ting Hilde, og jammen er du på Solbu igjen også:o) Åh, det høres helt skjønt ut!

  Jeg synes ørene til Ebbie er helt perfekte jeg:o)

  Jeg synes slett ikke du er rar Hilde. Noen ganger føler jeg Kaisas nærvær så sterkt at hun bare MÅ være med oss… Det kan komme helt plutselig, og ikke bare i «vemodige» settinger. De er helt sikkert med oss!

  Kos deg på Solbu nå, og lykke, lykke til i Drammen!!

 5. Lille gvarken var helt sikkert med deg i bilen! 😀 Ikke så rart da, når du skal oppover til hytta, paradiset hans! 😀 Han var med meg i senga en kveld, da kjente jeg han ligge mellom beina mine! Var alltid der han lå! Jeg kjente varmen fra han på lårene mine, sånn som jeg gjør hver gang han er med meg…
  Folk må jo tro jeg er gal, som aldri kaller hundene for Marko, Ebbie og Fant. Bare masse rare ord! 😛 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.