Søndag – rett og slett!!

 
 
 

Sol og varme ved Buvatn i formiddag!

Litt tunge i kroppen etter lørdagens strabaser, sto Ebbie og jeg ikke opp før nærmere halv ni – det var jammen deilig! Arne skulle kommet til Solbu lørdag, men etter at han måtte jobbe til seint på kveld og hadde jobbet 13 timers dager heile uka, fant vi (ehhh jeg… ) ut at det var best at han ble hjemme. Det er faktisk ganske slitsomt å sette seg i bilen seint på kveld og kjøre 2 timer og tre kvarter til Solbu. Må jo også innrømme at det å få en trøtt mann opp på hytta, som bare snorker og sover, ikke er det morsomste jeg vet om. Men jeg har savna han i dag, da!!!

Ebbie og jeg tok frokost og cappuccino nede ved Buvatn. Der var det godt å være i dag.

 
 

"Men Ebbie, da. Det er vel ikke lov til å stå på bordet?"

Ebbie var så glad at hun måtte ta noen «gledesruller»… 

 
 

Livet er bare herlig, dere! En glad kortiss-frøken!

mens jeg nøyt livet og utsikten.

 
 
 
 

Denne utsikten er ikke å forakte en søndag formiddag!

Vi gikk en deilig tur langs Buvatn og slappet av litt. Jeg leste litt i hundebøkene mine, mens Ebbie koste seg ute. Det er ganske avslappende å bare ha Ebbie. Da Bent kom innom,  og deretter Kai og sønnen Marius, hilste hun dem bare blidt velkommen og lot seg villig klappe og kose med. Fant oppfører seg litt anderledes (kan man trygt si) og jeg merket at jeg var mye mere avslappet og rolig da de kom.

Det ble et hyggelig kaffeslaberas oppe hos Bjørg, Otto og Oskar. Otto brydde seg ikke noe om at jeg lukta løpetid, mens Oskar syntes at jeg bare var verdens beste å få på besøk. Han ble derfor plassert i gangen for et par timer.

Jeg har pusset vinduer i dag og raket litt. Ellers leser jeg disse gode hundebøkene om hverandre.

Gode hundebøker og nysgjerrig hund!

Jeg liker å få litt input fra forskjellige trenere og ha flere måter å løse oppgavene på. Det er jo som vi vet, flere veier som fører til Rom.

Lydighetstrening på Ebbie i dag:

 • fri v. fot: med vekt på kontakt de første to metrene etter at vi begynner å gå. Hun detter nemlig helt ut med en gang vi begynner å gå. Vi trente også litt på sitt v. holdt og venstre vendinger.
 • Apportering: Ebbie sitter i utgangsstilling, deretter holder jeg apporten noen centimeter foran snuta hennes og venter noen sekunder før jeg sier «apport». Det er litt vanskelig for henne å vente på denne kommandoen, men det kommer seg. Vi trener også på at hun skal holde den i noen sekunder, jeg skal se rett fram og deretter skal hun slippe på min kommando. En morsom øvelse, synes jeg.
 • Hopp over hinder: Ebbie og jeg står tre meter fra hinderet, jeg kommanderer «Sitt/bli», deretter går jeg på motsatt side og stiller meg opp.

 

Ebbie venter så fint på kom/hopp-kommandoen. Jeg venter fortsatt på hinderet som jeg har bestilt. Derfor: "man tager hva man haver".

          Jeg kaller henne inn etter noen sekunder og da skal hun sette i utgangsstilling.

Hoppla!!

 •  Fremadsending med stå og deretter inn på plass: Norsk kl.2 øvelse. Jeg trener på «fremadsening til kjegle» og «stå» noen ganger hver for seg. Deretter kjører jeg -5 repetisjoner med fremadsending og deretter «stå» kommando ved kjegle, før hun får belønningen sin. 
 • Jeg tenker også mye på belønningsplassering, men det tar litt for lang tid å skrive om her. Det er ihvertfall viktig å tenke på HVOR belønningen kommer, i forhold til at Ebbie skal være klar til neste repetisjon etc. Det begynner å komme seg, Ebbie er flink til å tenke selv. Jeg har også bare brukt klikker i dag. Det er fordi jeg føler at jeg får belønna AKKURAT HELT NØYAKTIG det jeg vil.

Nå har jeg tenkt meg ut å legge et spor som Ebbie skal gå i morgen formiddag. Hun har aldri gått et spor som har ligget så lenge, derfor blir det spennende å se hvordan det kommer til å gå.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Søndag – rett og slett!!”

 1. Wow, det siste bildet av snusken var utrolig fint! Det måtte jeg lagre med en gang! 😀
  Snusken er skikkelig søt når hun løper og når hun hopper over noe! 😉 Skjønner at dere har hatt en flott dag på hytta, med et herlig sommervær! 😀

  Hihi, snusken på bordet… Nå kan du ikke skylde på meg mamma. (var bare Marko jeg lærte det til… 😛 ) Har du lært henne dette i sjul?! 😛
  Kos dere videre!

  Kjakji

 2. Ebbie har lært å gå på bordet av deg, hun… du vet det bare ikke!!! Hun elsker jo å stå høyt oppå noe, for da får hun god utsikt!! 😉

 3. Hehe, kanskje det ja 😉 De er jo veldig søte når de gjør noe de egentlig ikke skal da… Ja jeg ser det på bildene dine, at hun liker å stå oppå noe. Hun står jo som regel på noe i skogen..
  Hun er jo sååå herlig når hun har gledesrullene sine! Da lager hun de koseligste lydene jeg vet om! 😀 ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.