Jenter på sporet!

…. og en liten Fantemann! Dagen startet allikevel på Brekke, i starten på Maridalen. Her var det lydighetskonkurranse i dag, og jeg reiste dit for å kikke litt, og for å se hvordan en konkurranse foregikk.

Marie og Ellie var der, og Birgitta og jentun hennes. Meningen var at Tia skulle starte i kl.1 dag, men grunnet regn og vått gress, lot Birgitta det være. Marie og Ellie stilte friskt opp, men var ikke så heldige i dag. Ellie synes at dommermannen var litt skummel, og måtte bjeffe litt på han. Han gjorde heller ikke tannvisningsøvelsen slik jeg har sett det før, og da ble Ellie litt forvirret, stakkars.

Birgitta og Tutta startet i klasse tre, men det var dessverre etter at jeg hadde reist lengre inn i Maridalen for å holde et sporkurs for Karoline og Ebbie, Jeanett og springeren Wilde, på ett år! En blid, livsglad, og godt trent lita jenta.

Se på disse pene jentene, da!!

Wilde hadde aldri gått spor før, derfor måtte vi bruke litt tid på å få henne til å skjønne hva dette gikk ut på. Jeg vil gjerne at hundene skal prøve å løse oppgava selv, med minst mulig hjelp fra oss og eventuelt pølseboter i sporet. Wilde kom til sporslutt i første sporet sitt, det gikk lettere i det andre sporet og i det tredje med vinkelen, gikk hun kjempefint.

Gleder meg til i morgen, da blir det litt andre utfordringer for Wilde. Jeanett var veldig flink med henne, hun var rolig i sporet og skjønte hvordan hun skulle te seg, veldig fort!

Karoline og Ebbie gikk de samme sporene, og Karoline fulgte fint på når Ebbie gikk. Ebbie gikk vinkelen veldig bra, hun går mere nøye nå og har en helt annen ro i sporet, enn feks Fanterampen. Leke/kongen i slutten av sporet, er virkelig tingen for Ebbie.

Vi hadde litt teori innimellom og evaluerte sporene etter at de var gått. Det synes ihvertfall jeg er veldig lærerikt og nyttig.

Fant fikk to spor i dag. 4-5 vinkler, tenker jeg det ble, og full fart som vanlig. Jeg merket ganske tidlig at han var veldig «ivrig» på det første sporet sitt. Ganske riktig  – etter noen meter fløy det opp en liten fugl og jeg måtte virkelig jobbe for å få Fant inn på sporet igjen. Jammen klarte vi det ikke- og han kunne kose seg med goddisen sin ved sporslutt.

Det andre sporet gikk han mere nøye, men i god fart. Han måtte virkelig jobbe i et par av vinklene, mens et par andre gikk veldig bra. Jeg er så glad for at han også fikk gått et par spor i dag, det er en stund siden sist nå.

Takk for i dag, jenter, vi sees søndag!!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Jenter på sporet!”

 1. Takk for idag mamma! 😀 Det var kjempe gøy å gå spor, jeg gleder meg til imorgen! 😉 Utrolig morsomt å se at Ebbie faktisk gikk akkurat der jeg hadde gått. Jeg merket meg jo noen spesielle steder, hvor jeg tenkte at her skal jeg sjekke henne, og jammen gikk hun ikke akkurat der! 😀 Jippi!
  Me sjåast imørgo! Kjakji

 2. Hei!

  Så ut som n super koselig sportur, burde ikke lille Karoline få en egen Ebbelure en gang a?
  Tutta ble helt forstyrret igår, hun så tre Ebbier jo,! men så skjønte hun at det ikke gikk an a. Du Ebbie, jammen var han ene veli tor og snekk.

  Tutta, Tia, snart Tare og Birgitta

 3. Jo jeg har veldig lyst på en egen liten snusk, men jeg får ikke lov til å ha hund her i borettslaget. Også har jeg mine søte små, så tror jeg må vente noen år til med hund. Imellomtiden koser jeg meg med å låne snusken og pomsen! 😀 ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.