Sommerfest og «Ebbie is back».

I dag har formen min vært litt bedre, og Ebbie begynner å bli seg selv igjen. Vi trente vi litt på hinderet og litt lineføring i hagen i dag. Jeg belønna med kylling og roastbiff – noe som virkelig falt i smak. Fikk en kommentar om at det var viktig å tenke på om belønningen var god nok og at det kunne være lurt å gå litt tilbake i treningen. Helt enkle råd som jeg jo vet er viktige, men som jeg kanskje ikke har tenkt så mye på.

Roastbiff/kylling, timing på klikket, korte økter og å senke kriteriene, gjorde nok susen i dag, samtidig som Ebbie nok er kommet til seg selv igjen, etter løpetida. Det var bare såå herlig å få Ebbies treningsglede og iver tilbake i normale former.

Fant koste seg med litt trening i dag, han også. Lineføring, hopp over hinder og dekk m. Ebbie, gikk kjempefint. Han ble belønna med ballen sin og litt kylling/roastbiff, han også. I går trente han også litt freestyle og vi gikk en lang kjede før han ble belønna. Han er så ivrig når han trener inne og det vesle, nydelige ansiktet nærmest stråler av glede og iver. DA har han (og jeg, også) det godt, da.

Fredag kveld hadde Jar Hundeskole SOMMERFEST  på Festplassen i Nansenparken. Det er en kjempefin plass, med et lite tjern, plener og fine gangveier rundt.

Nå vet jeg ikke helt sikkert hvor mange som kom, men vi blei en fin gjeng. Store og små hunder, store og små eiere.

Veldig trivelig. Martine kjørte Birgitta og Tia, Ebbie og meg ned og hentet meg etterpå. Birgitta hadde en liten øl i sekken, mens jeg hadde en liten termos med vin medbrakt i stolsekken min. Hehe…  Det ble bare et lite krus, men det var koselig, det.

Fant kunne ikke være med. Han vokter så veldig, både på mine eiendeler og mat, og derfor har han det bedre hjemme. Vi hadde med oss griller og grillet mat, og det er ingen enkel situasjon for Fant. Da er det bedre å slippe den påkjenningen, både for Fant og også meg. Når Martine er hjemme og kan være sammen med han, er det litt lettere å reise fra han. Men lett, nei DET er det ikke.

Ebbie koste seg, hun sprang rundt og lekte med de andre hundene. Hun bjeffer litt og gjeter de andre hundene, men det er greit, synes jeg. Hun er ingen vokter på mat eller leker og gikk rundt løs hele tida. Et par ganger hadde jeg henne i bånd, ellers gikk hun og koste seg løs hele tida. Det er så godt med en slik hund. Jeg er såå glad for at jeg har henne.

 

Vi trente litt før de andre kom, og hun klarte å fokusere og var veldig ivrig. Yess, jeg ble så letta!!! Litt lineføring og stå under marsj gikk fint. Ebbie kan også kalles inn under lek med andre hunder, noe som er veldig deilig.

Martine henta oss. Fant var med og han og jeg ble satt av ved Granfos. Jeg ville være litt sammen med Fant, også, derfor gikk vi fra Granfos og hjem. Jeg fikk en tlf fra Birgitta og hun og Tutta kom og møtte oss. Tutta hadde heller ikke vært med på sommerfesten, litt pga det samme som med Fant. Det ble en fin og koselig tur på oss fire. Det ble riktig så koselig med litt skravling i regnet.

Lørdag skal jeg trene mere lydighet. Jeg fikk litt blod på tann når Ebbie var på nett igjen i dag, og Fant var så ivrig.

Her er imidlertid Fanterampen trøtt etter en fin dag.

Takk for en flott SOMMERFEST, alle sammen. Vi kom akkurat i mål, før regnet kom.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Sommerfest og «Ebbie is back».”

 1. Hei!

  Tusen takk for kjempefin sommerfest!! Var så koselig å være sammen dere alle 🙂 Og Ebbie er så herlig jente, snill og god, og veldig enkel å ha å gjøre med. Koselig at Fant fikk en tur med mor etter festen 🙂 Det fikk Dennis og mamma og 🙂

  Vi ses!

 2. Hei!

  Takk for koselig sommerfest!!!Godt Ebbie er på nett igjen.
  Så mange fine bilder! Har et veli morsomt et av deg , hi hi..
  Gleder meg sånn til ferien vår! Da skal vi trene hver dag da!
  I dag var jeg sur, dro til Oksenøya men måtte dra hjem igjen å hente ballen til Tia, så tilbake igjen hvorpå det begynte å blåse stivkuling og regne, grr………..
  Ikke min beste dag i dag, jeg vil trene og kose meg ute med hundene men det er bare «sensurert ord» vær!

  Glad for å kjenne deg iallefall a.

  Hilsen Sura

 3. Tusen takk for en super sommerfest. Vi koste oss veldig 🙂
  Ebbie er så søt når hun løper i full fart etter de andre og bjeffer av glede 🙂

 4. Haha, hun der Sura har så mange rare navn hele tiden… 😛

  Ser ut som dere fikk en kjempe koselig sommeravslutning! 😀 Og Ebbie «linselusa» eidal, er med på alle bildene.. Hihi… Og søte pomsen som koser seg med storesøsteren sin, og en egen tur med mamma på kvelden! 😀
  Så deilig at snusken er i form igjen, da kan dere trene masse før dere skal konkurrere! 😉 😀

  Det kongelige bryllupet var så fint, og kirken var helt fantastisk! ❤ De er sååå søte sammen! 😀
  Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.