En spesiell, men fin dag!

Ja, det er en spesiell dag for noen av oss. Marko har nemlig bursdag i dag. Det er 14 år siden han ble født og jeg har tenkt endel på han. Jeg er veldig glad for at han fikk et godt liv sammen med oss, og jeg har bare såå mange gode minner fra hverdagene jeg delte med han. De er gode å ha.

Det er rart med det, noe blir en liksom ikke helt ferdig med – men det skal en jo heller ikke. Sorgen over han er blitt mindre etter hvert, den er ikke så intens lenger. Jeg kjenner et savn kombinert med glede når han er i tankene mine, og det er slik det skal være. Det er mange som kjenner seg igjen, tenker jeg.

Marko koser seg med kosedyret sitt, helt til dagen før han sovnet inn!

Ellers gikk Fant og Ebbie tur på Øvrevoll Galoppbane i formiddag – sammen med meg! Sol og fint vær, og hunder og hester omhverandre. Bare blide «unger», ingen reaksjon på hestene og kun positiv interesse på de andre hundene.

Jeg la inn en liten treningsøkt ved en hund som sto bundet ved en bil, og som bjeffet ganske intenst. Da F og E hørte den bjeffe, måtte de gå fint i bånd (dvs i slakt bånd v. min venstre side) forbi hunden. De ble belønna noen få ganger mens vi gikk forbi og så fikk de en jackpot etter passering. Jeg legger veldig ofte inn trening på slike ting når jeg går på tur.

Ellers har jeg stelt i hagen og gjort litt husarbeid. Litt lydighetstrening ble det også, dog ikke særlig vellykket i dag. Jeg merker meg at både Fant og Ebbie er litt labre når det er varmt, og det er kanskje ikke så unaturlig. Vi har trent litt på apportbukken. Ebbie og Fant sitter i utgangsstilling, de skal ikke ta apportbukken før jeg gir min kommando, og skal holde den helt til jeg gir beskjed om at de kan slippe. Det gikk forresten veldig bra i dag.

 Ellers er Fant mye roligere når han er ute i hagen nå. Han graver ikke noe særlig, springer ikke og bjeffer på alt som rører seg, og han kan også sitte litt stille sammen med meg. Han holder seg for det meste der jeg er, og sitter omtrent «oppå» meg når jeg steller i hagen. Ebbie går litt mere ut og inn, og kan være lenge inne sammen med Martine og/eller Andreas.

Fanterampen koser seg på fanget mitt!

Jeg har pratet med Inger over gjerdet og hatt besøk av nabo Bente. Det er veldig koselig å ha gode naboer. Nå når sommeren er her, er det også lettere å holde kontakten med dem. Det blir nok flere besøk og et par vinglass til på oss utover sommeren, kan jeg tenke meg.

Torsdag skal Birgitta og jeg på tur, og det gleder jeg meg veldig til.  Vi skal (helt til) Uddevalla, på kombinert ferie-, trenings-, kose – og konkurranse – tur.  😉   Det skal vel bli bra, vel. Vi skal feire midtsommer i Sverige, noe som sikkert blir en flott opplevelse. Før det,  blir det noen jobbedager på kontoret og en hårklipp. Jepp, det er veldig på tide. Håret mitt er nemlig helt ute av kontroll nå.

Nå skal jeg sette meg og lese litt i «En plass i solen» av Liza Marklund, og kikke litt på fotballkampen innimellom. Jeg simpelthen elsker bøkene hennes, og har nok lest alle hun har utgitt. Bedre avslutning på ei flott helg, kan jeg vel ikke tenke meg.

Jeg må bare legge ut et lite bilde av Tia og Ebbie, som jeg tok på SOMMERFESTEN fredag. De er egentlig ganske like, disse to.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “En spesiell, men fin dag!”

 1. Ja min kjære gode lille bestevenn hadde blitt 14 år idag! ❤ Han står fortsatt oppført med bursdag i boka mi, og i din! 😉 Har tenkt masse på han i hele dag! Savner han hele tiden, og skulle ønske jeg bare kunne fått noen timer til sammen med han! Bare kost litt med han! 😀
  Det bildet du la inn er så koselig, han ligger siste kvelden sin å koser seg med bamsen sin! (er det ikke siste kvelden?) Den bamsen ligger i viktigkassa hans, sammen med alt annet han hadde! ❤
  Han hadde et fantastisk liv sammen med oss, og jeg ville aldri vært han foruten! ❤

  Midtsommar i sverige blir nok en koselig opplevelse tenker jeg! Det ser jo så koselig ut på alle filmer jeg har sett, så det kunne jeg egentlig tenke meg å oppleve selv en gang! 😉 Er så spennende med helgen deres, jeg krysser alt jeg har for at det går bra å konkurrere, og at dere får fint vær så hundene liker seg! Men ikke for varmt for deg da mamma, du skal jo "jobbe" under konkurransen du også! 😉

  Ja de er kjempe like, Tia og Snusken! De har de samme tegningene i ansiktet! 😉

 2. OM jeg skjønner følelsen din Hilde!!! Åh, det er så vondt/godt å ha vært/være så innmari glad i! Vi blir nok ikke ferdige med dem Hilde – og sånn får det bare være (vi får jo ikke gjort noe med det tror jeg…:o)

  Tia og Ebbie ER jo like jo Hilde!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.