JAAA, endelig….

……….. ble det ei vellykka treningsøkt på Ebbie og meg i kveld. Det gjorde sååå godt, kan du tro.

Vi gikk en tur i Maridalen i formiddag. Etter turen trente vi litt lineføring på en skogsbilvei, og jeg gikk veldig langt tilbake i treningen. «Kontakt under baklengs mars» , deretter snudde jeg meg rundt og vi gikk lineføring kun noen meter. Ebbie ble belønna med leking og kamp om goddisbelønningen.  Uten frokost innabords og med kylling som belønning, var hun mere på nett enn hun har vært på en stund. Fant trente på akkurat det samme, og det er nok vanskelig for han å trene ute i skogen. Det gikk ganske bra, og jammen ville han ha litt goddis, også. Ellers ble belønningen hans å få «værsågod» og å snuse litt i grøftekanten.

Jeg trener nå med tanke på konkurransen som Ebbie og jeg skal ut i på lørdag kveld i Uddevalla. Det blir vår konkurransedebut!! 

I kveld har Birgitta og jeg trent på Jar Skole, og det blei ei treningsøkt som jeg koste meg med. Ebbie hadde god fokus på meg, selv om Tutta og Tia ble belønna med pipeball. Vi trente litt lineføring med vendinger og sitt v. holdt, tempoforandring og helomvending holdt. Jeg belønna ganske variabelt (noen ganger bare etter noen få meter og noen ganger måtte hun jobbe litt lengre før belønningen kom)  og det fungerte fint.

Innkalling fra sitt, gikk bra 2 av tre ganger. Jeg gikk ca 25 m fra henne. I reglementen står det 15 meter fra.  Når jeg kaller henne inn må jeg passe på å heve stemmen min slik at hun hører meg. Stå under marsj gikk greit. Hun står fint og venter helt til jeg kommer inn igjen, og jeg belønner henne alltid mens hun står. Jeg trente noen ganger på at hun skulle sette seg etter at jeg kom inn til henne, (det er avslutningen på øvelsen) men da satte hun seg med en gang jeg kom nærme henne. Sitt på kommando kan hun jo, derfor satser jeg på at det går greit i konkurranse.

Det samme gjør jeg ved dekk under marsj. Hun legger seg litt tregt, forflytter seg littegrann (noe jeg ikke kommer til å bruke tid på akkurat nå), men venter fint i dekk til jeg kommer tilbake. Belønner her også når hun ligger. Satser på at hun reiser seg på min sitt-kommando, når den tid kommer. Oppsittet trener jeg  på kanskje 1 av 10 repetisjoner.

Tannvisning er hun flink til. Nå kjenner hun jo stort sett de som tar tannvisning på henne, men på utstilling står hun fint mens dommeren kikker på tennene og ellers på kroppen hennes.

Birgitta hjalp meg litt med apporten i dag, og det var jammen meg fint. Nå vet jeg hvordan jeg skal gjøre det, og er liksom litt trygg på den øvelsen. Sier jeg så tøft nå. Konkurranse er noe helt annet enn trening, vet jeg!

Hinderet hadde jeg ikke med meg i dag, men jeg skal legge inn ei treningsøkt på det også, før vi reiser til Sverige torsdag. Fellesdekken får jeg ta litt på sparket, tenker jeg. Vi har trent på det noen ganger de siste månedene, men jeg føler ikke at vi er kommet helt i mål med det. Noen ganger er hun flink og vi klarer hele øvelsen, andre ganger mislykkes vi. Jeg sier » hun er flink». Det er ikke hennes feil at hun ikke lykkes alle gangene, det er jeg som må legge ned litt mere trening på denne øvelsen. Hun gjør det beste hun kan, hun. Fant og Ebbie skal få noen dekker sammen de nærmeste dagene, med tanke på tid og så får vi se hvordan det går.

Jeg kommanderte Birgitta og Tia under fri v. fot og Tia går så fint, atte. Hun er så ivrig og logrer hele tida når hun trener. Noen tannvisninger ble det også på henne. Jeg har aldri blitt kommandert i fri v. fot eller lineføring før og har nå begynt å drømme om dette. Ikke nok med at vi skal til Sverige og bli kommandert på svensk, men i drømmene mine er dommeren engelsk og vi blir derfor kommandert i ringen på engelsk!!!

Skikkelig snusetur ble det i kveld.

Fant trente litt også. Lineføring og stå under marsj, og ro når unger og syklister var like ved oss. Det er ikke noe problem lenger. Vi gikk en liten tur etter treningen, noe som ble en fin avslutning på kvelden.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “JAAA, endelig….”

 1. Go’gjengen på snusetur! 😀 De koser seg sammen de søte små! Og det vet jeg at mammaene deres også gjør! 😉 Dere må bare ha koselige dager dere, med kos med hundene! ❤
  Så deilig at treningen endelig løsnet litt igjen! Jeg er sååå spent på konkurransen deres, det kommer nok til å gå kjempe bra dere! 😀
  Kjakji ❤

 2. Skikkelige snusere, det liker vi 🙂
  Det blir ulidelig spennende til helga… Neida, egentlig er det ikke så mye å bekymre seg for, tror nå jeg. Har Ebbie (og du) en noenlunde god dag, går jo dette feiende flott!
  Lykke til!
  Det skulle vel vært moro å se på dere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.