Litt mere trening!

Maridalstur i formiddag før noen timer på jobb. Fant oppdaget noe siv hvor det antageligvis hadde holdt til noen ender, og det måtte jo undersøkes.

I kveld gikk vi en tur på Eiksmarka. Vi gikk en liten runde og koste oss. Det var ikke så mange vi møtte i kveld, det er tydelig at skoleferien har begynt.

Trening på parkeringsplassen, ble:

 • Lineføring. Variabel belønning. Noen ganger etter et par meter og noen ganger måtte Ebbie gå litt lengre. Det fungerte bra. Vi gikk også en hel lineføring «konkurranselikt», og vi hadde nok fått godkjent på øvelsen. Hun har ikke veldig mye kontakt, men gikk ganske bra ved mitt venstre kne.
 • Stå under marsj. Kun tre ganger. Første gangen stoppet hun før jeg kommanderte henne, de to andre gangene gikk det bedre. Jeg startet bare på nytt igjen da hun «feilet». Jeg går nå endel lengre før jeg kommanderer enn det som skal gjøres i konkurranse, og håper at det gjør sitt til at hun ikke skal stoppe før kommando.
 • Fellesdekk med Fant, 2,5 minutter, litt forstyrrelser av biler som kom på parkeringsplassen. Fant prøvde å reise seg opp en gang. Han la seg fort ned igjen da jeg kremtet på han. Ebbie lå rolig og fint, men var litt nysgjerrig på det som skjedde rundt henne.

 • Da vi kom hjem, lekte Ebbie og jeg oss med hinderet. Fant lå inne og koste seg med griseøret sitt. Jeg sprang sammen med Ebbie et par ganger. Hun hoppet over og jeg sprang ved siden av. Kjempegod belønning etter hoppet. Slik fikk jeg opp farten hennes over hindet. Hun har ikke farten som jeg gjerne vil ha inne enda og som jeg vet at hun kan. Etter disse to repetisjonene, kjørte jeg øvelsen slik den skal utføres. Utgangsstilling/bli mens jeg går fra henne og stiller meg opp på andre siden av hinderet. På min kommando hoppet hun over og kom fint inn i utgangsstilling. Morsomt!!

Fant var også flink i dag. Fellesdekk med Ebbie, men litt urolig en gang, altså. Lineføring og sitt ved holdt. Han klarer det også, han. Litt rar er han, for han setter seg i bamse hver gang jeg skal belønne han. Han henger litt etter og setter seg litt for langt bak, så belønningsplasseringen må nok forandres på. Nå blir det å kaste belønningen foran oss, slik at han skal «tenke litt framover.

Ellers trente vi litt freestyle. Lineføring med snurr og slalom. Noen bukk og rygging mellom beina mine og Fant koste seg og logra under trening. Han likte seg i dag, gutten min, og koste seg med litt roastbiff som belønning. Ja jeg vet at det er en kjempegod belønning, men jeg kjemper mot andre «forstyrrelser» som belønning når jeg trener med Fanterampen.

Nå nærmer det seg Sverigetur og ferie noen dager med Birgitta og jentun hennes. HURRA!!! Gjett om jeg gleder meg!!Onsdag har jeg endel å ordne og å pakke. Skal noen timer på kontoret også, så dagen kommer nok til å fyke avgårde. Vi reiser torsdag formiddag og skal stable oss inn i bilen til Birgitta. Det blir det «fantefølge», kan jeg tenke meg.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Litt mere trening!”

 1. Har Ebbie på seg det nye båndet dere fikk av Thomas? 😉
  Det passet fint på henne! 😀

  Så morsomt med bra trening idag! Deilig med sånne dager. Jeg ser på Fant at når jeg skal be han sitte, så setter han seg fort over i bamse. Er nok en øvelse han har fått mye belønning for i det siste kanskje!? 😉 Jeg elsker jo de søte små, når de sitter sånn ❤

  Dagen imorgen kommer nok til å fly avgårde, deilig det når man har endel å gjøre før den store dagen man har gledet seg til leeenge endelig kommer.. Du må love å holde meg oppdatert under turen deres, og be Birgitta ta MANGE bilder av dere når dere er i ringen! 😀
  Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.