Herlig Sverige tur!

Gjett om Birgitta og jeg har kost oss på ferie!! Vi har hatt fint vær, veldig snille hunder og virkelig slappet av. God mat og vin, turer og lesing/stikking på hytteverandaen.

Ebbie og Tia er verdens beste venner, og nå er også Ebbies forhold til Tutta avklart og veldig godt. De gledet seg hver morgen til å hilse på hverandre og gikk løse inne i hytta og ute på verandaen.

Fredag reiste vi til Uddevalla for å finne brukshundklubbens treningsplass. Det var så fint der. Et flott, stort område med plener og et koselig klubbhus. Vi tok ei treningsøkt på banen og avsluttet med litt lekeagility og med en innkallingslek.

 Eneste skår i gleden, var et jeg fredag kveld merket at formen ikke var så bra. Natt til lørdag lå jeg bare og fantaserte, var kvalm og dårlig og våknet opp med hodepine og en kraftløs kropp. Dette varte hele dagen. Jeg tenkte og tenkte på om jeg kunne klare å konkurrere, men kastet inn håndkleet en time før konkurransen startet. Det var kjempedumt,  men jeg ikke hadde greid å gjennomføre konkurransen. Jeg har meldt meg på en ny konkurranse allerede, og flere er under planlegging.

Tutta stilte i klasse 3. Hun gjorde en flott prestasjon, men pga problemer med bukspyttkjertelbetennelse og vondt i magen, vegret hun seg til å dekke. Hun la seg når Birgitta kommanderte henne, men spratt opp igjen etter en liten stund.

Men glad og blid er Lykkeliten, og hun får alltid kommentarer på at hun er så blid og glad når hun konkurrerer.

Så var det Tia sin tur i klasse 1. Hun har prøvd seg i konkurranse en gang før, men det syntes hun bare var helt forferdelig. Vi var derfor ganske spente på hvordan hun ville takle settingen i denne konkurransen. Stor var forbauselsen da hun før fellesdekken tok et par gledes- og forventningsbjeff. Under dekken peip hun en gang, og ble trukket to hele poeng.

Ser dere vesle Tia-mor? Hun lå ved siden av verdens største Dobbermann-gutt!

Resten av programmet gikk hun som en dronning, bortsett fra et lite krumspring uner apporteringen. Her kan dere se at hun gjør et hopp framover med app. bukken, noe hun ikke skal. Hun ble raskt kallet inn igjen av Birgitta og dermed reddet hun 6 poeng.

Stå under marsj – tilbake til Tia. Karakter 9,5

Det var såå flott å se på den kontakten og forventingen hun hadde til Birgitta og det å være inne på banen. Så ble hun også belønnet med å bli nr 3 av 11 i klassen. Hadde hun ikke blitt så glad under apporteringen at hun måtte springe en liten gledesrunde med app. bukken i stedet for å sitte helt i ro, hadde hun nok vunnet klassen sin.

Ebbie var i bilen under konkurransen, da jeg satt på stolryggsekken min og kikket på de som gikk. Jeg lærte masse av å se på dem og kikket litt på karaktersettingen, også. Etter konkurransen tok jeg henne ut og luftet henne, og så satte vi oss sammen med alle andre deltagere og mange andre hunder. Hun er blitt så flink i den settingen nå. Kan sitte/ligge lenge i ro og bare se på de andre hundene, og jeg kjenner at energien hennes har dalt mange hakk. Det gjør godt for konkurransene vi skal gå seinere.  

Birgitta og jentene hennes på pallen. Bare synd at de ikke ser på fotografen. Jeg var også veldig stolt av henne og jentene. Godt jobba, Birgitta! Dette har du virkelig fortjent!

Det var et så flott arrangement, med veldig trivelig stemning og mange hyggelige folk. Nå skal Ebbie og jeg trene enda mere og glede oss til neste konkurranse som vi har meldt oss på. Jeg ble faktisk enda mere «tent på å konkurrere og tenkte mens jeg så på at: «dette vil jeg virkelig at Ebbie og jeg skal bli en del av».

TUSEN TAKK TIL DEG, BIRGITTA, FOR EN SUPERFLOTT TUR!!

Det ble en ferie med mye latter og gode kommentarer. Neste sommer gjentar vi denne turen. Jeg har begynt å glede meg allerede, jeg.

 

Verdens beste Tia-mor og tante Hildes vesle venninde.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

7 kommentarer om “Herlig Sverige tur!”

 1. Web Web Web( for de som lurer er det et hemmelig språk mellom Hilde og meg.)

  Har en god følelse av at du ble topp motivert for konkurranse Hilde, til tross for at du ble syk( da syntes jeg veli synd på deg a)
  Gleder meg til neste gang(hemmelig, hemmelig…)
  Takk for støttende kommentarer og bilder(jeg skal ikke glemme mitt kamera neste gang)
  Her kommer en hemmelig melding til(voffor seier du på detta viset. og forråtnelse…………hi hi hi)
  Takk for koselig hilsen lille Karoline mor.

  Natta. Nå skal jeg pønske ut hva jeg skal finne på til din bursta!

 2. Her var det mange fine bilder mamma! Sååå synd at du ble syk, det er så typisk når man gleder seg til noe… Men lykke til neste gang, hihi! 😀

  Morsomt å se bilde av bittelille Tia mor, ved siden av den store dobbermannen… 😉
  Så deilig at alle hundene går så bra sammen, og har funnet plassen sin i venneflokken! 😀

  Birgitta: Jeg har allerede funnet gave til mamma jeg, noe vet hun om, men har noe ekstra som hun ikke vet om… 😛 😉 😀

 3. (hemmelig melding til lille karoline)
  Karoline vi må snakkes om hemmelige ting ang en viss person som fyller rundt år. Jeg har en plan………

  Gørhild

 4. Hmmmmmmmmmmmmmmmmm…………………………. Rundt år, også? Er det noen jeg kjenner? Jeg liker IKKE at noen har hemmeligheter for meg!!

 5. HIHI, NÅ VET JEG HVA DET ER!!!!! 😉 😀 😛

  Og nei mamma, vi snakker ikke om deg.. Så du kan bare ta det helt med ro.. 😛

  Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.