Ei fin lydighetsøkt!

Ja, da er vi i gang igjen. I kveld møtte vi Birgitta, Tutta og Tia på Jar Skole til ei lita lydighetsøkt. Fant er ikke i treningsmodus når han er ute, derfor fikk han gå å snuse litt og så trente vi litt sitt/bli og kontakt.

Med Ebbie gikk vi gjennom hele klasse 1 programmet, utenom «hopp over hinder». Hun ble belønna mellom øvelsene, med ball og goddis. Lineføring/fri ved fot belønna jeg litt innimellom, og jammen gikk det veldig bra i dag. Hun er i slag igjen og har godt fokus og er glad og blid under trening. Apportbukken gikk veldig bra. Nå skjønner hun at hun ikke får ta apportbukken før jeg gir kommando, selv om a.b. blir holdt ca 5-10cm foran nesa hennes. Flinke jenta mi!! Vi må allikevel trene mere på denne øvelsen, for at den skal bli enda sikrere!

En liten fellesdekk med Tia fikk vi også gjort. Ebbie har begynt å reise seg opp en gang iløpet av dekken, så der må jeg ta et grep. Tenke… tenke… kanskje jeg skal ta et par dekker og belønne like før jeg vet at hun vil reise seg opp – det tror jeg kanskje vil hjelpe. Avstandsbelønning bak henne, kan også være en ide.

Jeg har også begynt å trene inn «Fremadsending m. stå». Det hører til kl. 2. Det er en «rute» på 3×3 m., med synlige markeringer. Ebbie skal springe inn i denne ruta fra 10m og på¨min kommando stå/bli stående. Ebbie er veldig flink til å tråkke på musematte, selv fra ganske så lang avstand (15m tenker jeg) . Jeg har nå begynt å kommandere «stå» når hun tråkker på den, og der må hun stå helt til belønningen kommer.

Nå brukte jeg dette i «rute-treningen», og hun kunne iløpet av den ene økta vi hadde i dag, springe inn i ruta, trampe på matta og stå til jeg sprang til henne og ga henne belønning. En gang sto jeg stille på 10 m og kasta ballen bak henne da hun sto, de andre gangene sprang jeg inn i ruta og belønna med svinekjøtt. Jo, hun skal ha skikkelig belønning når hun jobber så bra.

Tilslutt ble det ei lita økt med «kontroll over hunden på avstand», også nytt i kl.1  regelverk fra neste år. Utgangsstilling, jeg gikk to meter fra henne og kommanderte dekk-sitt-dekk, deretter gikk jeg to meter bak henne, inn på plass og kommanderte henne inn i u.s. En grei øvelse, som vi nok skal få dreisen på om ikke så altfor lenge.

En liten kveldstur rundt lokalet og mor og hunder var fornøyde. Nå er lydighetstrening morsomt!!

EBBIE SLAPPER AV PÅ FANGET TIL MARTINE!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Ei fin lydighetsøkt!”

 1. Hei!

  Så imponerende me Ebbie og ruta! Hun er så sikker!
  GLEDER MEG TIL Å SE DERE I RINGEN, HURRA!!!!!!!!!!! DU HAR JO SNART KL 2 INNE OGSÅ!

  WEB
  Hilsen Ior

 2. Så morsomt å lese om at treningen går bra igjen! Dere er jo sååå flinke! 😀 Blir jo ingen sak for dere å konkurrere nå… 😉
  Kjempe gøy å lese om alt Ebbie og Fant kan nå!
  Jeg ser at pomsen har snust, han har jord på tunga si… 😛 Så søt han er, der han sitter på de greiene!
  Også så fint bilde av snusken som koser seg med storesøster! 😀

  Nå har Caroline og jeg vært å hentet tupperware tingene våres, og jeg har fått meg sååå mye fint! Elsker det nye taco fatet mitt, gode og dype skåler hele veien rundt og i midten er det en smart liten boks med lokk oppi skålen, som jeg kan ta ut å bruke til annet om jeg vil… 😉
  Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.