Herlig helg-mandag igjen!

 

Jeg har hatt ei herlig helg på Krødern sammen med tvillingsøster Mie

og storesøster Tonje.

Vi har kost oss med god mat og drikke, spilt spill, vært på biltur, bada i 16 graders kaldt vann og gått kveldstur langs Krødern med innlagt vinpause og mygg  i store mengder.

Mandag var det godt å komme inn i vanlig gjenge igjen. Det ble en formiddagstur i Maridalen, hvor høydepunktet var et rådyr som plutselig sto foran oss på stien. Det sto lenge og så på oss, før det forsvant inn i skogen.

Etter dette ble det noen timer på jobb, før vi reiste til Dyrlegene CC-Vest for å ta rabies vaksine på Ebbie. Det kan nemlig være at hun må reise litt neste løpetid, for et stevnemøte med en fin kortiss-gutt! Ebbie var kjempeflink hos veterinæren. Hun hilste på alle som ville hilse på henne, hoppet rett opp på undersøkelsesbordet og lot seg villig stelle med. Hun la seg ned og slappet godt av mens dyrlegen og jeg pratet sammen og fikk ros for god oppførsel. Snille, flinke Ebbie – for noen fremskritt hun har gjort. Fra å være en aktiv «overalt» og litt urolig til tider, har hun nå fått selvtillit og en ro som er helt fantastisk. Det er godt med en hund som responderer så bra på treningen som Ebbie gjør.

Tur og trening på Eiksmarka i kveld. Fant snuste som en gal, det hadde nok vært endel fugler og annet rundt omkring, mens Ebbie trente litt apportering og å gå fint i bånd. Det er hun blitt veldig flink til.

Lydighetstrening etter tur:

 • 2,5 minutters dekk, Fant var så urolig så han ble lagt i bilen etter halve tida.
 • lineføring med sakte mars og springmars (ofte og god belønning), vendinger og holdter
 • stå under marsj,
 • dekk under marsj,
 • svenskeapportering kl.1,
 • springe ut til musematte med «stå».

Bare et par repetisjoner på hver øvelse, fordi det var litt varmt og jeg ville ikke at Ebbie skulle synes at treningen var kjedelig.

Jeg har meldt Ebbie på konkurranse i Uddevalla 30. juli og det gleder jeg meg virkelig til. Vi reiser sammen med Birgitta og jentun hennes, og har leid oss ei hytte som vi skal bo i. Fant skal være med denne gangen, og det er godt for meg. Jeg har det ikke så bra når han ikke er sammen med meg. Uddevalla Bukshundklubb har et flott område til disposisjon!!

Enkelte ting er vanskelig for Fanterampen og da er det best for han å være hjemme og ikke bli utsatt for stressende opplevelser. Allikevel vil jeg gjerne ha han med, og så får jeg heller legge litt til rette slik at han skal ha det så bra som mulig.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Herlig helg-mandag igjen!”

 1. Jeg skjønner at dere har hatt en flott helg! Kjempe fine bilder av tantene mine! 😀

  Blir spennende med den neste konkurransen mamma. Da får du ikke lov til å bli syk… 😛

  Ebbie har vært en engel å passe i helgen! Hun har bare kost med meg, og slappet av hele tiden. Gått koselige rolige turer, og ikke brydd seg noe særlig om andre hunder. Hun ville gjerne være med 3 barn å leke i akerselva, men kom da jeg sa vi skulle gå! 😀
  Verdens beste, det er Ebbie!! 😀 ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.