Spor og tur Ljøtelende!

Nå er det kommet sauer til Buvatn. Det ringler i bjeller og sauene og lammene bræker omhverandre. Det vitner om at sommeren er kommet til Solbu!

Vi måtte derfor ut og «trene» på sauene som går rundt på veien og i grøftekantene her. F og E fikk bånd på seg  (de lå bare løse på bakken), slik at jeg kunne stoppe dem, hvis de prøvde feks å hoppe over gjerdet. Jeg belønna dem for ro og kontakt da sauene gikk forbi, og det responderte de veldig bra på. Når Ebbie skjønte hva dette gikk ut på, sto hun bare der og lot sauer være sauer. Fant ville nok gjerne ha hoppet litt rundt og bjeffet, men han sto også stille etter litt trening. Jeg tør ikke slippe dem av syne når sauene går nærme oss, men litt trening har ingen vondt av.

Jeg tok bilen og kjørte til Ljøtelende. Der er det så flott å legge spor. Jeg la ett spor til hver av hundene, men lot dem bare ligge ca 20 min. Det begynte å regne litt og jeg var redd for at det skulle styrte ned etter en liten stund.

6 vinkler til hver, ca 350 meter lange, goddis i sporslutt til Fant og leike som belønning til Ebbie. Fant blir nå holdt litt mere igjen i lina, slik at ikke farten skal bli for stor, og jeg passer på å gå litt nærmere han. Det gjør jeg for å få bedre kontroll på utslagene hans, og hjelpe han slik at han går litt mere rett på sporet. Fant klarte de fleste vinklene bra, et par av dem jobbet han litt med, men han gikk med snuta godt nede i bakken.

Ebbie fikk litt vanskeligere spor. Jeg kryssa en vei og da jeg hadde lagt sporet ferdig og gikk tilbake til bilen, kryssa jeg jammen meg sporet som jeg hadde gått over veien. Dårlig sporlegger, men jeg fant ut at jeg ville prøve og se hvordan hun løste det.

Ebbie måtte jobbe litt i noen vinkler i dag, og hun gikk ikke så nøyaktig som jeg vet at hun kan. Det var litt sidevind og det påvirket henne nok. Jeg vet at hun sliter litt da. Da vi kom til veien snuste hun veldig og ville gjerne følge sporet som jeg hadde gått når jeg skulle til bilen etter å ha lagt sporet. Det var det ferskeste sporet og hadde nok mest påvirkning på henne. Jeg holdt henne igjen i båndet og gikk selv et par skritt fram i det riktige sporet. Ebbie kom opp til meg og tok et flott sporopptak på riktig spor. Flott!

Jeg hadde lagt leika hennes bak en buske og litt ned i et bittelite hull,  men jammen fikk hun den i nesa da vi begynte å nærme oss slutten. Jeg lot henne ikke gå fram på overværet, hun måtte spore så nærme som mulig, før jeg lot henne gå fram til belønningen sin.

Det regna ikke så veldig mye etter at vi hadde gått spor, derfor tok jeg på langlina på Fant og et annet bånd på Ebbie, og så gikk vi en tur ned til Tunhovdfjorden. Det blåste og var frisk og godt, men det er slik jeg liker det. Ebbie og Fant koste seg i vannet, men de svømte ikke. Jeg kasta en pinne ut for å lokke dem ut, men ingen av dem lot seg lure langt uti, gitt!

Nå begynte det å regne mere, derfor gikk vi tilbake til bilen. «Ungene» var trøtte da vi kom til Solbu. Etter å ha kost seg med et lite griseøre hver, har de nå sovet og slappet godt av. Jeg har lest litt, sett litt på Tour de France og laget middag bare til meg selv. DET er ferie det!!

Håper regnet gir seg ihvertfall litt, slik at vi ikke blir klissblaute på kveldsturen vår. Det er ikke blitt noen lydighetstrening på Ebbie og Fant i dag, men vi får ta det igjen i morgen!!

5 tanker på “Spor og tur Ljøtelende!

 1. Så fine bilder. Snusken smiler på bildet med leka i munnen! 😀
  Og lille pomsen i vannet da, hva har han funnet uti vannet? Er det en liten pinne han bærer på?
  Også så god som han er når han sove sånn pakket inn i pleddet. Var han våt? 😉
  Kos dere på hytta! det vet jeg dere gjør, alltid! ❤
  Kjakji ❤

 2. Ebbie blir såå glad hver gang hun finner leika si i slutten av sporet.
  Fanterampen har en liten pinne i munnen. Jeg kasta den uti vannet for å få dem til å svømme i vannet, men kasta den ikke langt nok. Fant henta den og la den fint på land!! Hehe… apporterende vannhund – flink han!

  Han blei så våt, både av å vasse litt og at det regnet. Derfor måtte han ligge litt under pleddet og kose seg litt! Han er jo så glad i det, vet du!!
  – og vi koser oss alltid på Solbu!!

 3. Hei Hilde!
  Det høres ut som dere har det kjempefint i ferien 🙂
  Så spennende at Ebbie skal ut å reise og møte en kjekkas! Og med stevnet 30 Juli. Massemasse lykke til!

  Klem

 4. Hei!

  Var dere på Krøderen?? Kvakk?
  Tenker du koser deg på fjellet jeg , din kosegris. Jeg vil også ha en sånn hytte a!
  Nå må du komme hjem og bli her a, savner dere!
  Gleder meg til å se deg og Ebbelure i ringen, da skal jeg ta bilder!
  Artig å se Mie og Tonje, syntes de er blitt mere like.
  Bildet av hundene i vannkanten ser bare helt utrolig ut, tenk å ha det utenfor stuedøren da. Fantemann er så god i teppet sitt.
  Hei ALLE RUNDT OMKRING: HVEM HAR BURSDAG SNART A????

  HI HI, HILSEN Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.