Kos og trening!

Jeg simpelthen elsker å ha fri, og å kunne gjøre akkurat det som passer meg. Tirsdag våknet vi her på Solbu til regn, regn og atter regn, men det gjør jo ingenting. Jeg har alltids noe å finne på! Etter en laaang frokost, lempa jeg F og E inn i bilen og så gikk ferden til Tunhovd. Litt mat måtte handles inn. Det er ikke mye mat som trengs når jeg er alene, men sulte…, nei det kan jeg vel ikke.

Etter handling kjørte jeg inn til Myrestølen og Storestølen. Der parkerte vi og så gikk vi en tur på ca tre kvarters tid. Enda noen minner dukket opp: her var nemlig Birgitta og jeg, sammen med Nikoline og Marko for mange år siden. Jeg så igjen stølen vi hadde rastet på, og husket at vi hadde trent feltsøk her. Morsomt!!

Middag på Solbu og deretter pakket jeg meg ut til trening på Gol, med Hallingdal Hundeklubb. Jeg vet ikke hvor mange vi var på trening i går, men kanskje vi var 8-10 stykker?  Fra Nes kom ihvertfall Lise og Kito, Tone og Ask og meg og mine. Jeg beundrer Lise som er så flink. 15 år gammel og kjempeivrig til å trene med dunkeren sin Kito. Det er ikke like enkelt å trene lydighet med en slik jakthund, og den dagen Lise får en mere «førervennlig» hund, vil hun komme langt når det gjelder lydighet!! Stå på Lise!!

Ebbie trente litt forskjellig, egentlig. Korte strekker med lineføring, stå u. mars, fremadsending til musematte, apportering (svensk kl. 1) og så tok hun og kelpie-Anton en fellesdekk. Hun har begynt å reise seg opp (blæææ…) på dekken nå, men etter en liten kremt på 10m avstand, la hun seg fint igjen. Fant fikk en alenetur med meg etter trening, og da koste vi oss begge to. Vesle turhunden min, som elsker å snuse og å gå tur. Da smiler han (det er helt sant) til meg og logrer!! Glad og fornøyd!!

Det ble en kjempekoselig kveld, med skravling, kaffe og treningstips. En kveld helt etter mitt «hjerte». Jeg kommer igjen så snart jeg har anledning!! Ingen bilder ble tatt. Da kan dere tro at jeg kosa meg!!

Onsdag og vi våknet opp til sol og god temperatur! Fant og Ebbie måtte kikke litt på sauene som rusler rundt hytta vår, de er så flinke med dem atte!!

En handlerunde sto på programmet, og den ble etterfulgt av tur på Skreddarstølen med bading i Rukkedøla som avslutning.

I ettermiddag har jeg lest litt, Fant har gravd under båten igjen og plasket i vannkanten. Ebbie har trent litt lineføring, vi har jobbet med «stå» momentet og «dekk» momentet og snart blir det en liten kveldstur på oss.

Fant blir bare såå trøtt etter å ha snust og gravd etter mus, derfor må han legge seg og slappe av i buret sitt. Det har jeg satt på kjøkkenet akkurat nå.

I morgen skal jeg ha en privattime med Tone og Ask på Låplassen. Han er verdens snilleste og fineste engelsk setter. I går kveld fikk Ebbie såvidt hilst på han på Gol, og hun syntes at han var en kjekk kar. Det så ut som om han likte Ebbie, også. De to hadde jammen meg blitt et flott par… !! Jeg lar ikke Ebbie leke med noen andre hunder når vi er på trening. Jeg vil at fokus skal være på meg og det vi trener på, og at forventningen til andre hunder skal være at det skjer noe morsomt hos meg. Det er jo viktig i en konkurranse-situasjon!

Her er et bilde av han tatt på Låpassen på hverdagslydighetskurset i vår!

Det er så dårlig forhold på nettet her opp, derfor får jeg nesten ikke kikket på andre blogger. Bildene blir ikke lastet ned og det tar «hundre år» før jeg i det hele tatt får lest litt. Jeg følger med som best jeg kan, altså, selv om jeg ikke får kommentert. Kos dere videre, dere også!!

Jeg har det så bra på Solbu! Jeg kjenner at jeg puster med magen og henter krefter! Det er vel det ferie handler om?

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Kos og trening!”

  1. Hytta er fristedet ditt det mamma! 😀 Kos deg og slapp godt av! Det fortjener du! ❤

    Fine bilder, og søte pomsen som har vært på gravejakt igjen… Hihi, lille luringen vår!
    Fint bilde fra turen idag, så så koselig ut på den gamle veien. Også så flinke som de er med sauene! Bare ser på dem litt… Sauer er jo ikke noe de ser hver dag på hytta.

    Nå skal jeg legge meg, me svallast imørgo! 😀 Søva gøtt! Nattakjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.