Freestyle Fanten!

Som de fleste vet, er ikke Fant den helt enkleste hunden å trene med. Går vi utenfor hagen, er fokuset hans laaaaaangt unna meg. Javel, vesle jakthunden til mamma skal få lov til å være nettopp det, men noen ganger skal han og VIL han trene litt sammen med meg.

I går og i dag har han vært kjempeivrig. Jeg lot meg derfor ikke be to ganger da han full av iver og glede begynte å tilby forskjellige atferder og logre med den fine, vesle halen sin. Hadde han hatt andre ører, ville de garantert stått rett opp! Han hadde virkelig lyst på goddis og gjorde alle freestylemomentene som han kan så godt:

 • sitte bamse – spesialiteten hans.
 • snurre på fire meters avstand på kommando, gjerne flere ganger etter hverandre.
 • slalom forover.
 • åttetall mellom beina mine.
 • poteløft. Det er han kjempeflink til. Blir som oftest avsluttet med at han sitter bamse.
 • rygge fra meg et par meter.
 • rygge slalom mellom beina mine. Bare et par ganger enda.
 • gå littegranne fri ved fot og sette seg ved holdt. Litt skjeivt – men pyttsann!
 • stå opp på to og snurre rundt en gang.
 • frivillig dekk foran meg, deretter får han en kommando. Det er enten sitt eller stå.
 • bukke.

Jammen kan han mye, vesle gullet! Nå må jeg kanskje gjøre alvor av det, å finne musikk og sette sammen et lite program til han. Kanskje det blir et lite høst/vinterprosjekt?

Det er viktig at han og jeg har noe morsomt å gjøre sammen, og dette kan vi gjøre inne og i hagen der det ikke er store forstyrrelser for han. For at cockeren opprinnelig er en støtende og apporterende fuglehund, det må vel Fant være det beste beviset på!

Dårlig nett gjør at jeg ikke får lastet ned noen bilder av en blid og glad Fant, dessverre!

 

 

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Freestyle Fanten!”

 1. Tror aldri jeg har sett pomsen stå på to og snurre. Det må dere vise meg når dere kommer hjem igjen! 😉 Også bukke, det har jeg vel bare sett en gang tror jeg…
  Ser for meg lille kjekke gutten, som gjør alt han kan! Sitte bamse er virkelig spesialiteten hans! 😀 Da sitter han så pent på bakbeina, med de beste kosepels labbene sine fint på plass! ❤
  Og mens han gjør alt dette, smiler han så pent han kan til mammaen sin!! 😀 ❤ * smelt *

  Kjakji ❤

 2. Koselig blogg! Jeg har selv en valp på 5 måneder, en spretten spansk vannhund. Har veldig lyst å trene freestyle med han, da det ser ut som om dette er virkelig gøy for både hund og eier!

  Lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.