God fredag!

Fredagen startet litt grått og vindfullt, men det gjør jo ingen ting. Jeg tok med meg Fant og Ebbie og kjørte nesten til Pålsbudammen. Jeg hadde nemlig sett meg ut et supert sporterreng som jeg gjerne ville sjekke ut.

De siste sporene har jeg nå lagt inn 5-6 vinkler og jeg går også litt lengre mellom vinklene. Slik la jeg sporene til F og E nå også. Det var fuktig mose og sporene «satt» seg derfor veldig godt. Det var litt vind som jeg måtte tenke på, og F og E gikk derfor ikke helt spor-rett på enkelte av strekkene. Fant må holdes igjen, for han er en skikkelig spor-freak, men gjør ingenting av å bli holdt igjen. Noen av vinkelen klarte han ganske bra, et par var ganske så dårlig.

Ebbie er roligere og tenker mere når hun går spor. Hun begynner å få mere selvtillig når hun går og skjønner nå at sporene ikke alltid går rett fram. Noen vinkler klarer hun kjempefint, mens andre må hun jobbe litt mere i. Men halen går og hun elsker å komme til slutten og å finne leika si. Etter at sporene var gått, gikk vi en tur langs vannkanten og slappet av litt.

Fredag kveld var det SOMMERTREFF på Låplassen. Vi ble sju stykker og det synes jeg var bra, slik midt i sommerferien. Du kan lese et lite referat HER.

Ebbie var ganske så flink, synes jeg. Vi trente endel på lineføring med vendinger og holdter. Litt «stå» og «dekk» og vi fikk lagt inn noen apporteringer kl 1. Den øvelsen begynner hun virkelig å få dreisen på.

Snille Tine, mammaen til kelpiene Anton og Nikita, tilbød seg så snilt å kommandere meg under lineføringen, men da fikk jeg litt sånn «dånedimpen»! Merkelige greier, altså. Det er jo så viktig at både Ebbie og jeg lærer oss å bli kommandert, så neste gang…!!!

Fellesdekken gikk veldig bra, hun fikk belønning innimellom og jeg varierte avstanden jeg hadde til henne.  Det dumme var at jeg var nøyaktig to sekunder fra å avslutte, før hun jammen meg reiste seg opp!! Søren, også. Vi tok en dekk til, og nå lå hun ikke lenge før jeg avslutta og ga henne en belønning.

Fanterampen fikk en tur etter treningen. Jeg hadde tenkt at han skulle få litt tid sammen med de andre hundene, men det ble ikke slik. Kvelden gikk så altfor fort, og plutselig var det på tide å pakke sammen og avslutte.

Takk for en fin kveld, den skal garantert gjentas om ikke så altfor lenge!! God helg til dere alle!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “God fredag!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.