Herlige Tjøme, herlige helg!!

Denne helga hadde jeg virkelig gleda meg til leeenge. Jeg skulle til Gry og Tjøme for å holde et lite mini-kurs, og kose meg!! Både Fant og Ebbie skulle etter planen være med, men da jeg fikk beskjed om at Bella hadde løpetid, lot jeg Fanterampen være hjemme sammen med Martine. Det var nok det aller beste for Fant, såklart, og han hadde da også hatt det flott med Martine. De gikk tur, han var med henne i bilen på handletur og de hadde trent litt, også.

Ebbie og jeg kom fram til Gry og Milli ved 12-tida lørdag. Vi tok med oss «jentene» og gikk en tur på jordet. Det var så koselig å komme dit igjen. Det er liksom noe eget ved jordene til Gry. Slik er det, bare. Milli og Ebbie fant fort tonen og koste seg nok like mye som Gry og meg.

Vi gikk tilbake til huset, og da kom Aurora, Lise og kjempefine Bella. Det var virkelig et herlig trekløver!!  Jeg synes vi fant tonen med en gang, jeg! Vi lo vel fra vi hilste på hverandre og til vi sa «takk for nå» til hverandre søndag ettermiddag.

Her er gjengen samlet. Dette ble plassen vår, hvor vi skravlet, drakk kaffe og hadde littegrann teori, før den praktiske treningen.

 

Vi gikk opp på jordet igjen, og  hadde vi litt lydighetstrening. Alle var ivirge og sto på og  jobbet. Lise likte særlig å trene på «dekk» med Bella, det ble liksom glansnummeret deres. Jeg ble så innmari imponert over hvor flott alle tre hundene gikk sammen. Det var lek og fordragelighet absolutt hele helga, og jeg tror også at Gry slappet godt av.

Vi avsluttet lørdagen med innkalling, og jeg skal si det satte fart på blodomløpet. Jeg ville trigge flokk-og jaktinstinktet til hundene litt. Lise fikk derfor beskjed om å springe alt hun kunne fra meg og Bella, jeg skulle slippe Bella etter en liten stund og så skulle Lise springe helt til Bella tok henne igjen. Det jeg glemte, var at Bella er ei lita jente og ikke klarer å springe såå fort. Derfor ble Lise springende på kryss og tvers nesten over hele jordet.  Åhh, vi lo litt, da Lise!! Gry gjorde det samme med Milli og i varmen som var denne dagen, ble nok både to og firbeinte slitne. Det var kanskje ikke så rart at vi måtte ha et par timers avslapping hver for oss etter dette?

Ebbie var med og koste seg sammen med oss. Hun er virkelig grei å ha med seg. Oppfører seg fint, gjør det hun får beskjed om og lekte fint med Milli og Bella. Et riktig så flott trekløver ble de i løpet av helga.

Det ble god mat og en skikkelig jentekveld da vi møttes igjen. Tre damer på kjøkkenet er luksus og latteren satt løst utover kvelden. Vi satt ute på verandaen og koste oss. Jeg slappet såå godt av,en herlig kveld var det, Gry!!

Vi måtte en liten tur på jordet og hilse på sauene utpå kvelden. Se så godt lag Gry har med sauene sine. Her er det nok en spesiel kommunikasjon ute og går, ser det ut til.

Jeg fikk endelig hilse på Mie. Hun er liksom litt «min», hun, oppkalt som hun er etter tvillingsøstra mi. Gry fortalt hva vi kunne gjøre når vi skulle kose med dem, og da bare lukket de øynene og nøyt øyeblikket.

Ebbie slappet av i bilen mens vi spiste og besøkte sauene, men fikk en tur etterpå. Hun var så glad da vi gikk på tur, og ville gjerne trene (kl 23.00 på kvelden!!), derfor trente vi litt på lineføring. Etter litt mere skravling på verandaen til Gry, tok Lise drosje hjem, og jeg gikk til mitt vesle, koselige hus. Tenk å få eget husvære når en kommer på besøk,da!!

Søndagen opprant, og jeg var ikke i tøyet før ved 9 – tida. Deilig, Ebbie og jeg hadde sovet veldig godt. Gry og jeg ble enige om å spise frokost litt seinere, derfor lufta jeg Ebbie på jordet litt. Vi la inn litt lydighetstrening: lineføring, innkalling fra sitt, dekk og stå under mars og litt apportering. Plutselig fikk jeg en telefon fra Gry: hun måtte ut på sauesank, ei søye og to lam var nemlig på laupen og måtte hjelpes hjem. Klokka var da litt over halv ti, og etter litt fram og tilbake for Gry, var de på plass igjen rundt klokka halv 12. Da hadde altså Gry gått i et par timer, før vi skulle ut og gå spor. Jeg lufta Milli litt imellomtida, spiste litt og pakka meg ut av huset mitt.

Jeg gikk opp på jordet for å vente på de andre, og ved halv ett tida kom de også opp på plassen vår. Hundene hilste på hverandre, sprang rundt og lekte og deretter gikk vi løs på det vi hadde planlagt: sportrening. Gry og Milli har gått blodspor før, men ikke menneskespor.  Lise, Aurora og Bella var nybegynnere. Etter litt enkel sporteori, la vi ett spor til hver hund. Gry la et lengre til Milli og Lise gikk et enkelt, rett spor. Begge hundene var kjempeflinke. Jeg slutter aldri å undre meg over hvordan hundene løser oppgavene de får, bare de får litt tid på se.

Vi la ett spor til til begge hundene, og etter det avsluttet vi. Ebbie venta så fint ved ryggsekken min, atte. Hun er ei veldig trivelig jente å ham med seg. Enkel og snill, blid og fornøyd.

Aurora gikk på krykker og ble brukt litt som hundevakt innimellom.Ivrige Aurora, ikke kunne hun gå men jammen var hun med hver dag. Nå er jo Bella Auroras hund, men mommo Lise er til veldig god hjelp for henne nå. Aurora er like gammel som «min» Martine, og de minnet meg litt om hverandre, de to.

Jeg har hatt ei helt super helg. AKKURAT slik jeg vil ha den!! Det har vært mye latter, glede, kos og skravling, og jeg gjentar den veldig gjerne! Tusen, tusen takk til alle, både to og firbeinte, for disse to herlige dagene!!

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

6 kommentarer om “Herlige Tjøme, herlige helg!!”

 1. Å så koselig å høre om, og å se bildene fra Tjøme 🙂 Det er suksess-garanti når du er med og holder kurs attpåtil! Tilogmed været var dere heldige med denne gang 🙂

 2. VI SAVNER DEG BÅDE LISE OG JEG!!!! Takk for en fantastisk kurs- og kosehelg Hilde. «Detta kæn vi»:o)) Vi er akkurat like «sære» – det passer jo perfekt. Gleder meg veldig til neste «SPA-helg» med dere! Nyyydelige bilder har du tatt også, fint det av meg og lammet og av Ebbie, det bare lyser godhet av den jenta!

  Klem

  PS. Det var 3 søyer som hadde rømt. 3 skikkelig feite dundrer. Ikke no’ lammesteik der (her) i gården:o)

 3. Hei!

  Så ut som en toppen helg, med koselige folk og hunder som koser seg sammen.
  Fantastiske bilder av Ebbelure og så stas med sauene. De var veldig tamme.

  Bergitta

 4. FOR en helg!!! Jeg misunner dere den, det er jo bare såååå koselig på Tjøme. :)))

  Ser ut som disse hundene tar spor veldig fort. Tenk på Bella som er helt nybegynner. Så flink!!! 🙂

 5. Kjære snille Hilde. Berit og jeg har en dialog på bloggen min om hvordan vi skal gripe inn når hundene bråker med hverandre. Kan du lese det jeg har svart Berit og korrigere evt. føye til? Da blir jeg skikkelig glad, for du vet jo hvordan jeg er i forhold til sånt….

 6. MAMMA: Kan du ta et bilde av gutta mine å legge ut på innlegget ditt i kveld!? Jeg savner dem! ❤

  Veldig fine bilder fra helgen din! Og snusken min da, hun er jo sååå nydelig! Det lyser snillhet og godhet av henne, laaang vei! 😀
  Skjønner godt at du koser deg her! Og for et flott ege lite hus du har der! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.