En viktig oppdagelse!

Ja, jeg har jo sett det før, og gjort meg noen tanker om dette. I kveld da vi trente, så Birgitta det også. Ebbie går kjempefint lineføring når hun har en forventning til å bli belønnet.Da går hun med kontakt og går med høye fine beinløft. Skjønner hun at vi skal trene uten at det er noen belønning å få i «nærmeste fremtid», ser hun nesten ut som om jeg har vært litt slem med henne. Hun henger etter, er tung i kroppen og går uten glød og glede. Det er bare SÅ stor forskjell.

Bildet er tatt på konk. kurset med Elisabeth Isaksen i februar. En belønning er på vei.

Etter at Birgitta og jeg hadde sett det samme, ble vi enige om at jeg skulle bruke avstandsbelønning på henne. Jeg la derfor godbit-pungen og ballen på en benk og gjorde et lite nummer av at de lå der. Ebbie og jeg gikk litt ifra, hun ble kommandert i utgangsstilling og gikk fot med kontakt bare noen meter, før hun fikk «værsågod» ut til belønningen. Jeg sprang sammen med henne og det synes hun er kjempemorsomt. Neste gang gikk hun litt lengre før hun fikk «værsågod», mens hun tredje gang bare måtte gå noen meter igjen.

Jeg har tenkt på dette med doggie-zen ganske så lenge, sist da hun hadde løpetid. Da var det bare helt bortkastet. Nå blir det fullt fokus på denne måten å trene på utover, så får vi se hvor langt vi kommer. Under konkurransen på fredag, får det bare gå som det må gå. Jeg og Ebbie skal bare ha det morsomt og ta det som en erfaring. Jeg har ingen forventning til en bra plassering,  det er ikke det som er målsettingen for meg nå. Jeg er bare spent, jeg og gleder meg til endelig å komme igang.

Så skal Birgitta og jeg kose oss også, da. Det er ikke vanskelig å gjøre det sammen med henne. Fant skal være med denne gangen. Det blir spennende å se hvordan han takler å bo i en campinghytte. Nei, nå må jeg skrive huskeliste, slik at jeg får med meg alt til turen.

Jammen er hun pen, jenta vår.

Bildet er tatt av Hilde S. Løken.

7 svar til “En viktig oppdagelse!”

 1. Nå skjønner jeg hva Birgitta mener med dumme bobler 😉
  Så smart at dere fant ut dette! Det blir knallgøy når dere får trent mer da 😀
  Masse masse lykke til på fredag! Send melding etterpå a ?? Stor klem

 2. Hehe, Marie. Disse boblene….. 😉
  Ja, det blir kjempebra (håper jeg, ihvertfall) når vi får trent mere på denne måten. Jeg får bruke høsten til å trene mere og «skynde meg langsomt», tenker jeg.

  Takk for lykkeønskninger! Jeg sender deg melding fredag kveld, jeg.

 3. Så fint Ebbie går på det øverste bildet! 😀 Også så pen hun er på det nederste 😉 Go’jenta vår det! 😀
  Lykke til på fredag, får håper været holder seg bra, så dere kan være med denne gangen!

  Takk for koselige hilsener idag! Det ble en helt perfekt bursdag! ❤

  Skal blogge bilder nå… Kjakji.

 4. Det er som i sa i helgen Hilde; alt virker så selvfølgelig når du sier/skriver det:o) Så lurt å han litt avstandsbelønning på Ebbie:o)

  FOR et fantastisk vakkert bilde av fantasisk vakre Ebbie!!!!!!

  PS. Trente litt lydighet i går:o) Samtlige av tipsene vi har fått av deg ga resultater:o))))

 5. Hei Gry.
  Ja, det er morsomt å ha litt andre måter å gjøre ting på enn «den vanlige» med belønningen i lomma feks.
  Så morsomt med lydighetstreningen din, Gry. Nå er jo du flink til å trene også da, og Millimor er flink til å ta imot «beskjed» fra deg. Da gir det resultat, vet du. 😉

  Jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har svart deg når det gjelder det vi pratet litt om i helga. Jeg synes du svarte veldig bra på bloggen din, men jeg har faktisk tenkt å skrive litt rundt det temaet. Jeg kommer til å legge det ut enten på bloggen eller hjemmesida mi. Skal gi deg beskjed når jeg har gjort det. Det blir en gang til uka, da har Arne og jeg ei ukes ferie på Solbu!!

  God fridag i morgen og god helg til deg og Milli!! Hils alle sauene dine, også, men en aldri så liten ekstra kos går til nydelige Mie!! 😉

 6. Næhæhæi! Her skal du ikke ha noen dårlig samvittighet Hilde!!! Jeg venter heller med stor glede på at du belyser temaet skikkelig (nå har jeg fått det for meg at det kanskje hjelper på hysteriet at jeg vet hvordan jeg skal forholde meg nå skjønner du;o)

  Mie får en ekstra kos vettu:o)

  Kos dere på Solbu!!!!! Og lykke til på fredag!!!

 7. LYKKE TIL PÅ FREDAG HILDE OG EBBIE !!! Vi krysser fingre, tær og labber her på Gol 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.