Viku som ha gått..

Jæura, sommarsferi ska`nkji kimse tå! Ei heil viku utta å ha noko spesielle plani, det ha jaddi vøri gøtt, det! E ha kosa me mæ husbonden min, Arne. Han æ Ebbie sin store helt. Ho går hakk i hæl heile ti`e, og foteføl`n overalt.

Her æ tankestellet mitt. Her sit e om eftan med bokji mi å tankan mine….

 

Her ha me gått spor, i Ljøtelende, å Arne ha sett koss det ha gått føre se.

 

Fanterampen å Ebbie ha hatt nokon fine tura langs Buvatn, både om mørgon og om eftan

 

og so måtta Fanterampen leite ette fuglan te ho Karoline. E ha nemle vøri fuglepasser førr Romsais og Apollo. På Solbu ha`rei stått her i glaset, men no era`rei henta. Stakkars Pomseguten, han måtte gå ein kveldstur førr å roe se ne lite!!

 

E ha vøri på eit ekstraordinært årsmøte i Hallingdal Hundeklubb. Det va væl som førventa, trur e. Tvillingsyste mi, Mie, ha vøri på hytta si, ikkji so langt undå hytta våres. Der ha me vøri nokon tura, både te fots og på sykkel, på dagtid å kveldstid. Mie ha vøre her jå uss, mæ, å me ha kosa uss, som vanle. God mat og vin…. e bøve væl ikkji sea noko meire, trur`e.

Måndan reise me heimat. Ette at me ha hatt nokon goe, avslappande daga her på Solbu, æræ gøtt egentle å komma heimat te Asavegen 2. No venta pappirarbeid, hundetrening, tura og hverdagen «heime» på Jar. Kjenne e me rett, bli`re ikkji lenge te e æ på Solbu att. E ha satt upp eit kurs på Nesbyen Hundeskule i haust, sjøl om e ikkji hadde planlagt det. Det bli egentle ganske bra. Nokon tura upp te Solbu i haust, æ alder burtkasta.

 

E hadde trudd på ein ganske role haust, men ette å satt upp kurs både på Nes og på Jar, å samtidig meldt me å Ebbie på Canis konk. kurs 2, bli`re ganske travelt, skjønna e. E ska jo ha ha ti te den «vanlee`» jobben min, mæ!!  Men, men detta står væl `kkji på meire enn eit par månas tid, so æræ role att.

No sko me ta kveld`n her på Solbu!  Elton John æ på TV, å han må e både sjå å høyre på. Go hælj te rikko alle, frå me å mine!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Viku som ha gått..”

 1. Lille pomsen, se som han leter etter gutta mine da! 😉 ❤ Hehe, han hadde nok godt av den lille kveldsturen sin…
  Morsomt å lese alt på halling. Jeg hører alt du skriver i hodet, på måten du snakker på! 😀
  Kos dere de siste dagene på hytta, og kjør forsiktig hjem! ❤
  Kjakji ❤

 2. Lenge siden jeg har fått vært innom bloggen din, men koselig å lese at dere har det så bra. Gratulerer på etterskudd med Ebbie sin 3 årsdag! Og spennende planer for høsten heldiggris 😀

  Jeg har en liten hemmlighet jeg gleder meg til å fortelle deg 😉
  Klem Marie og Ellie

 3. Takk for gratulasjon, Marie!
  Nå ble jeg kjempespent på hva det er du skal fortelle meg. Åhhh, fortell… fortell…..!!!
  Jeg håper at du og alle dine har hatt noen fine sommeruker!?

 4. Hehe… Nøve! Me ha hatt ein go sundag i dag. E regna me at du ha hatt ein fin tur på fridagen din?
  Me sjåast seinar!! Kjakji attende frå uss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.