Lydighetstrening.

I dag har endelig Ebbie og jeg trent litt lydighet igjen. Jeg har «funnet» fram grunnferdighetene, og jeg har tenkt å finpusse på disse litt utover nå. Hjemme har jeg grunnferdighetsskjemaet til både Ebbie og Fant, hvor jeg har krysset ut hvor langt de er kommet. I og med at jeg fortsatt er på Solbu, ble det derfor bare litt enkel trening i dag.

Fant trente ikke så mye. Arne har nemlig hugget og saget ned endel busker nede ved vannet, og han måtte jo «hjelpe» til, kan du skjønne. Nå kom jo alle luktene fra fuglene helt ned på bakken. Lykke, synes Fanterampen.

Men, her er iallefall de grunnferdighetene Ebbie og jeg trente på i dag. De ble gjennomført frivillig, dvs. uten kommando fra min side. Hun repeterte nemlig den G.F. hun fikk belønning for sist. Jeg brukte bare frolic som belønning i dag og ingen lek. Ebbie var nemlig sulten, og jeg fikk også kjørt mange flere repetisjoner med goddis enn med lek.

 • Utgangsstilling. Hun smatt inn i posisjon, måtte sitte litt, før jeg kastet belønningen noen meter fra meg Dermed måtte hun hente den, og slik var hun klar til neste repetisjon. Strategisk belønning. Når hun sto foran meg, og fra høgre og venstre for meg.
 • Dekk. Når hun prøvde å komme inn i utgangsstilling og jeg hadde «funnet ut» at det var dekk hun skulle repetere, flytta jeg på meg, slik at hun ikke fikk fullført utgangsstilling. Da begynte hun å tenke litt, og prøvde «sitt», men fikk ingen respons på det, deretter prøvde hun «dekk», og klikk og goddis kom. Jeg kjørte noen repetisjoner. Hun måtte ligge litt, deretter kastet jeg belønningen på forskjellige steder, og hun kom da inn til meg og tilbød flere «dekker».
 • Sitt. Dette ble gjort på samme måte som «dekk».
 • Stå. På samme måte som «dekk» og «sitt».

Ebbie detter også ut med en gang jeg begynner å gå «fot» med henne. Hun tar seg inn igjen etter et par skritt, men jeg vil ikke ha det slik. Jeg må ta tak i det nå, har jeg funnet ut. Jeg trente på den måten at hun kom frivillig inn i utgangsstilling, jeg tok venstre fot littegranne fram. Hadde hun fokus da, fikk hun klikk/goddis og så gjentok vi det. Datt hun ut, ble det en «ojj» fra meg (feilsignalet mitt), før vi prøvde igjen.

Neste gang skal vi trene med kongen, og få til skikkelige og morsomme belønninger. I dag var det enklere for meg å belønne med goddis. Ryggen min krangler litt, nemlig, men det går seg til!

En liten kveldsøkt ble det også:

 • Utgangsstillinger, vendinger på stedet. Både til høgre og venstre.
 • Kontakt under baklengs marsj. Må begynne litt fra skrætsj når det gjelder kontakten ved fri v. fot.
 • Springe ut til musematte og bli kommandert i «stå».  DA beønna jeg med kongen. Jeg kastet den bak henne, slik at hun ikke skal «tenke» framover på feks «ruta». Hun skal ikke engang tenke på at det går ann å springe inn til meg, noe hun kanskje ville ha gjort hvis hun fikk belønningen/ble belønnet inne hos meg.  

Fant trente også litt musematte og poteløft. Det liker han! Da er han såå ivrig, og enden på visa er at han tar med seg musematta og legger seg under bilen med den. Den skal ikke Ebbie få trene med, ihvertfall.

Det gikk greit i kveld. Nå må vi bare jobbe på. Ebbie var flink, og  jeg jobbet i to små økter (ga oss på topp), slik at hun ikke skulle bli sliten, men ha lyst til å trene mere. Det blir jo også mere vellykket når treningene er planlagt.

HUNDETRENING ER MORSOMT, ALTSÅ!!

Tirsdag morgen reiser jeg fra Solbu ganske tidlig. Fant skal klippe seg hos Hundefrisørene tirsdag morgen, derfor kjører jeg han direkte inn dit. Ebbie blir med meg noen timer på arbeid, og jeg håper å få til ei lita treningsøkt utenfor butikken med henne. Forstyrrelser er viktig for henne nå.

Til helgen har Arne og jeg planer om å reise til Solbu igjen. Vi driver og rydder busker etc langs vannkanten og så har vi planer om å male uthuset. Det er godt å ha noe å gjøre!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

7 kommentarer om “Lydighetstrening.”

 1. Å dere er flinke altså, supert med sånn grunnferdighetspirk 😉
  hadde vært supert om vi fikk til en treningskveld denne uka da 😀

 2. Gurgle så fint dere har det! Ser treningen er vellukka også! Flotte bilder av hundene!

  Ole Georg

 3. HAHAHA, jeg ler meg ihjel av lille søte pomsen. Ut i vannet og hjelpe pappa med å klippe buskene… Og selvfølgelig får han lukte på alle de gode luktene! 😉
  Også at han stikker av med musematta da.. Hihi.. Lille luringen vår! ❤ Han er så god når han trener poteløft, da koser han seg! Også kommer det alltid en liten bamse! 😀
  Flinke snusken min, hun lærer fort! Jeg skal lære henne en ny kommando, vi skal jo som du vet trene på "mosekos"! 😉 😀 ❤ Det skal bli morsomt!
  Vil du bli med til frognerparken en dag snart, mens du kanskje er hjemme? 😉 Jeg vil trene agility med snusken! 😀 😀 😀
  Kjør forsiktig imorgen! Imorgen blir pomsen kjekk! 😀
  Kjakji

 4. Oj, så ikke før nå at snusken ligger på bordet… Hva gjør hun der? 😉 Nå kan du ikke skylde på meg, for at hun går på bordet… 😀 Jeg lærte kanskje Marko det, men ikke her nei.. 😛 Hihi..

 5. Må le litt av Hilde, jeg… Du er utrolig god til å drøye tida der oppe på Solbu! Det ble plutselig en natt til, tror jeg? Du finner på så mye rart som må gjøres, liksom 😉 Forstår deg godt…
  Uka kommer til å gå fryktelig fort, og plutselig er dere på Solbu igjen 🙂 Ha ei fin uke!

 6. Hei Ellie.
  Temaet heter Coraline. Under utseende har jeg gått inn og forandret bakgrunn, temainnstillinger og topptekst. (Tror jeg det var).
  Det er ganske morsomt å sitte og prøve seg fram litt, synes jeg. Ihvertfall når jeg har tid til det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.