Treningsøkt med Marie og Ellie!

Etter en avslappende hundedag (ingen formiddagstur på Fant og Ebbie), hadde jeg avtalt ei treningsøkt på Fossum, med Marie og Ellie og Birgitta og jentun hennes. Pga at det var litt regn i lufta, trente Birgitta under tak på Granfos, mens Marie og jeg var på Fossum.

Fant fikk en liten luftetur med Ellie, før han nærmest ble truet til å trene litt.  😉  Vi trente på «stå», korte strekker med lineføring og litt kontakt. Bittelitt poteløft og å sitte bamse. Greit å gjøre noe som han klarer å utføre og som han klarer å lykkes meg. Som belønning fikk han små biter av okselunger, som Arne hadde kjøpt i Tyskland. Han fikk også springe ut og snuse litt på plena og på et fotballmål ,som belønning.

 

Ebbie trente litt «stå under marsj» – hele øvelsen, små strekker med lineføring/fri ved fot og hun ble belønnet med goddis, lek og drakamp. Vi trente også på en HTM-posisjon, «høgre». Jeg rygger mens hun går ved min høgre fot. Det går bedre nå, hun kan gå littegranne lengre  med helt riktig posisjon.

Ebbie og Ellie tok to felles-dekker til slutt. De reiste seg en gang hver, men jeg er veldig fornøyd med øvelsen. Hun ligger og snuser litt og kikker litt rundt seg, men stort seg ligger hun ganske så stille.

Det aller beste synes nok Ebbie var å springe, springe og springe noen runder sammen med Ellie. I full fart – det er så herlig å se på.

Ei koselig treningsøkt, for store og små!!

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Treningsøkt med Marie og Ellie!”

 1. En deilig dag dere har hatt idag! 😀
  Du må huske å dele bittelitt av knekkebrødet ditt da… 😉 De elsket det jo! :O Ikke overraskende…
  Kjakji ❤

 2. Hei vennen!
  Det deilige, hjemmelagede knekkebrødet ble spist opp i smug på kjøkkenet. Det smakte kjempegodt med brunost på. Det var BARE mitt!! 😉 Pomsen får heller spise fuglefrø av Romsais og Apollo neste gang de er her!! Hehe..

  Kjakji frå uss her i heimen!!

 3. Hehe, ja da koser han seg. Når han er fuglepasser, og kan spise fuglefrø… 😛
  Bra de fikk noen smakebiter med gulost på, av storesøster da! 😉 😀

  Kjakji

 4. Å kanskje det er det ekstremt gode knekkebrødet jeg fikk smake for en stund siden? Først hadde en i stallen det, også hadde mamma det 🙂

  Takk for en koselig økt 😀 Vi tar det under tak om det er fare for regn neste gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.