Gode hundedager!

Dette har vært ei god uke. Jeg er kommet helt ajour med papirarbeidet mitt etter sommeren. Det er deilig, synes jeg. Når det blir litt farting og fridager, hender det at det som ikke er så viktig, blir liggende og vente. Det er nå ordnet opp i. Herlig! Mandag og tirsdag ble derfor gode kontorjobbedager. Et par turer i Maridalen, ble det også.

Tirsdag startet jeg opp høstens første kurs på Jar Hundeskole. Et hverdagslydighetskurs med sju deltagere, små og store, fra 6 mnd og opp til 8 år. En fin gjeng, som det skal bli veldig trivelig å følge noen tirsdagskvelder utover.

Onsdag begynte Ebbie og jeg på Canis konkurranselydighet del 2. Vi gikk på del 1 i fjor vår. Fant var også med, og fikk lufta seg både før, under og etter kurset. Fant trente «kontakt» og å gå fint i bånd, og «ro» mens han så andre hunder som trente. Litt ukonsentrert, men han klarte seg så bra som Fant kan. Da er jeg fornøyd med «hjertebarnet» mitt!

Vi er 6 stykker på kurset. Vi trente først en og en, deretter trente vi i grupper på to og to hvor vi byttet på å trene. En og en halv time gikk som en røyk. Ebbie trente på frivillig dekk, noe som hun ikke var så veldig flink til. Det pleier hun å være.  Hun ville heller sitte i ro med super kontakt. Dekk/bli med forstyrrelser gikk kjempefint. Jeg tror nok at vi må trene litt mere generalisering på øvelsene, så vil det gå bedre etterhvert. Jeg er veldig fornøyd med henne. Hun er en fin hund å ha med seg på kurs, vesle jenta vår!!

Det var ei der som jeg hadde gått på kurs med i fjor, og det var veldig trivelig. Vi trenger denne treningen med andre, både Ebbie og jeg, og så får vi se hva vi får ut av kurset.

Torsdag reiste Ebbie og jeg til Darbu for å trene Freestyle/HTM med noen andre ivrige sjeler. Det regnet ganske bra på Jar, men på Darbu var det bare noen få dråper som kom. Heldigvis, for Ebbie liker ikke så altfor godt å trene i regnvær.

Martine kom overraskende hjem litt før jeg skulle reise, og lurte på om ikke hun og Fant kunne finne på noe sammen. Det var jo kjempefint for meg. Da ble det bare en hund å trene med, og Fant fikk en super dag  -han også.

Vi møtte Nina og Jack

og Anne og Thilo.

Vi trente på freestylemoment. De skal som sagt linke heelworken sammen. Vi har ikke trent så masse på det før, derfor fant jeg ut at nå var tida inne til det.

 • Slalom
 • Åttetall
 • poteløft
 • Bamse og
 • snurr på både høgre og venstre side.

Heelworkposisjoner:

 • Fot
 • Heel, fot på høgre side
 • venstre, hunden på venstre side med ansiktet i motsatt retning enn meg.
 • høgre, hunden på høgre side med ansiktet i motsatt retning enn meg.
 • Front.

I tillegg kunne vi nå gå lengre strekker i posisjon før belønning, og bla bruke «åttetall» og «slaom» til å forandre side. Vi la inn et par snurrer når vi gikk fot og heel og det gikk veldig bra. Noe jeg oppdaget, var at jeg må jobbe mere med håndtargeten. Hun detter litt ut av det når det er forstyrrelser rundt. Jeg hadde en kjempegod belønning til henne i dag, men etter at hun fikk frokosten sin ikke lenge før trening (ja, jeg vet……), var hun ikke altfor sulten. Pipeballen ble derfor brukt litt på slutten av treninga.

Vi hadde først egentrening , deretter hadde vi ei pause inne på låven. Tilslutt trente vi en og en. Ebbie og jeg trente på litt av hvert, mens Nina og Anne sto rundt og var publikum. De klappa og prata og var en flott forstyrrelse for Ebbie og meg.  Ei flott treningsøkt. Mandag skal vi trene igjen og da skal jeg fortsette på freestylemomentene og posisjonene som jeg trente på i dag.

Fredag blir det tur i Maridalen før jeg skal jobbe noen timer. Så blir det kanskje en tur med Karoline på kvelden, hvis det ikke sprutregner. Denne helga skal jeg være hjemme på Jar, for første gang på veeeeldig lenge. Jeg har planer om litt rydding i huset og litt vask i vindurkarmer etc.

Slik har nå dagene våre vært denne uka.

Ellers trener Ebbie, Fant og jeg på Jar skole lørdag kl. 12.00. Det hadde vært veldig koselig om det var flere som ville være med oss.

5 svar til “Gode hundedager!”

 1. Ja vi får krysse fingrene for at det ikke sprutregner imorgen. Kanskje vi skal prøve å gå en tur i Holmenkollen imorgen? Der er det jo lenge siden vi har vært, og nå må det jo snart være litt greit å gå der oppe igjen. De er vel ferdig med å bygge ny kollen der nå vel?
  Dere har hatt en fin dag idag da, også så morsomt med de øvelsene som du nå setter sammen. Gleder meg til å se et ferdig nummer fra dere! 😀

  Klemklem

 2. Hei, Hilde!

  Jammen så flott side du har fått! Men du bør prøve å få til litt større bilder, syns jeg – jeg elsker bilder til blogginnlegg!

  Misunner deg den Freestyle/HTM-treninga…det ser og høres så innmari gøy ut….spesielt for meg som ELSKER musikk og er glad i å danse!! Når jeg danser litt på gulvet her hjemme etter fin musikk, da våkner dem til live både Dimma og Snorre. Dem er visst også glad i å danse til musikk!! Venter i spenning på kurs, jeg…

 3. Hei Camilla!
  Koselig å få en kommentar fra deg. Nå er det jo ikke lenge til…..! Gleder meg!
  Jeg er også veldig glad i store bilder på blogginnlegg. På denne malen kan jeg få en størrelse større, men da dekker de hele skjermen, og det er ikke så fint, synes jeg.
  Ja, det er virkelig morsomt med Freestyle/HTM trening. Den gjør både meg og hundene glade. Det er jo heller ikke så «stramt» og strengt som annen lydighet og så går det ann å prate med dem og å oppmuntre dem underveis.
  Jeg håper du finner et kurs du kan melde deg på. Ellers får du tromme sammen 4 venninder, så kommer jeg og holder kurs for dere ei helg.

  God helg, Camilla, til deg og dine.

 4. Hilde – det har jeg faktisk tenkt på…at jeg skal spørre om noen har lyst til å prøve seg på Freestyle og så hadde jeg tenkt på deg som instruktør…hvis det er dårlig med kurs her på hjemme banen. Kanskje jeg kan overtale noen i bloggegjengen…kan jo begynne med Nøve og Gry :-))) Vi får snakke om det der når vi møtes igjen. Å, som jeg gleder meg.

  Jeg liker også «mord og mysterier»….da blir det den i kveld, garantert!

  God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.