O herlige helg!

Tenk, fredag kom Inger-Synøve og Nallemann, Camilla og Dimma og Gry og Milli hit til Solbu. Vi har hatt ei helt super helg. Værgudene var med oss fra første stund og jeg har kost meg fra besøket kom og helt til de reiste igjen søndag. Skravling, latter, hundetrening, vin og kos er stikkord for helga. Tenk å være så heldig å få nye venner når en er godt voksen slik som meg!!

Lørdagen opprant med et aldeles nydelig vær, og kaffen ble fortært ute på verandaen før vi spiste frokost. Her er det Camilla som koser seg.

Etter frokost pakket vi med oss kaffe, nistemat, masse goddis (som Camilla er ekspert på å lage) og det vi trengte for å trene rundering og spor, og vi kjørte nesten inn til Pålsbudammen. Vi fant oss en fin plass og hadde dette som utgangspunkt for treningen. Her er det Inger-Synøve som koser seg.

Alle la et spor hver til hundene før vi startet på runderingstreninga. Vi ble veldig imponerte over hva hundene husket siden sist gang vi møttes. Ingen av oss hadde vel trent rundering siden vi møttes for nesten ett år siden, men jammen husket hundene hva som var oppgava deres.

Se på denne flotte islenderen da. Dimma er verdens peneste, vesle Islender. Ikke sant, Camilla?

Ebbie-mor koooser seg slik sammen med Gry. De har en egen måte å kommunisere på, de to. Når Ebbie synes at det ble «litt mye» i helga, var det til Gry hun gikk for trøst. Her er et godt bilde av dem, synes jeg.

Gry og Milli måtte ha en liten «frea-stund». Se hvordan de koser seg. Det lyser kjærlighet lang vei, synes jeg.

Nallemann i farta!!

Dimma hadde ikke glemt gamle kunster, hun heller!

Jeg koser meg virkelig med Ebbie når vi trener. Det er så morsomt å ha en hund som er glad i å trene og som «svarer» på treningen vi gjør! Gode, snille Ebbie-moren vår!!

Figurantene har en kjempestor oppgave når vi runderer. De er faktisk «alfa og omega». Belønningen er drivkraften og figurantene må «gi alt». Det er ikke vanskelig å skjønne at Ebbie synes det er kjempemorsomt å komme til Camilla. Her blir hun tatt imot med åpne armer.

Når det er sagt, hadde Inger-Synøve, som sto på motsatt side, verdens beste belønning – hjemmelagede fiskekaker. Det var virkelig en super belønning. Nå må jeg få oppskrifta!!

Etter endt økt, gikk vi sporene vi hadde lagt noen timer før. Jeg fant starten, men så ikke og husket heller ikke hvor sporet gikk. Nå måtte jeg stole på Ebbie, for første gang skulle hun «fortelle» meg hvor sporet gikk. Vi kom litt skjeivt ut, men hun fant sporet og trasket i vei. Hun var nok litt sliten (ja, det var jo rart!!!), og hadde litt vel store utslag i vinklene. I og meg at jeg ikke så noen klyper, nåtte jeg faktisk stole på at hun gikk riktig og jammen gjorde hun ikke det. Hun fant kongen sin i slutten og vi fikk lekt og kost oss ved sporslutt. Jeg er egentlig ganske stolt av henne, her jeg sitter. Det var kjempemorsomt. Camilla gikk bak og fulgte med. For et år siden reagerte hun da andre mennesker gikk bak henne, hun var ikke miljøtrent, men nå gikk det mye bedre. Tenk hvor bra hun responderer på den treningen vi har lagt ned. Det er som jeg sier: uten trening, ingen fremgang».

Lørdag kveld spiste vi god mat og drakk både vin, øl og irish coffe. Det hørtes plutselig litt voldsomt ut, men det var ikke det, altså. Det førte allikevel til en ganske så god stemning utover kvelden. Det er faktisk ganske lenge siden jeg har ledd og kost meg såå mye, som jeg gjorde denne kvelden.

Søndag var vi trøtte alle sammen, både to-beinte og fir-beinte. Vi hadde noen planer for søndagen, men de forsvant som dugg for sola. Det var deilig vær denne dagen også. Frokost, kaffe og pakking sto på programmet, før vi (prøvde, ihvertfall) tok et bilde av hele gjengen. Det var IKKE enkelt! Jeg har»lånt» bilde av Gry.

Både Milli og Dimma elsker vann! Her er det Dimma som må ut i Buvatn en liten tur!

Gry og Milli reiste avgårde til Vaset og til Maristua (hytta deres) midt på dagen.  Der skal de være der noen dager, Gry har nemlig endelig tatt seg en velfortjent sommerferie!  Vi andre gikk en liten tur langs Buvatn. På hjemveien ble det faktisk til at vi trente litt teknisk lydighet! Hehe….   😉

Gode, staute, stødige, snille og vennlige Nallemann!! Tenk hvor fint han hadde det i helga, da!  Tre damer – helt alene!

Ebbie og Inger-Synøve!

Dimma og Camilla!

Dimma og Ebbie!

Etter at alle vennene til Ebbie og meg hadde reist, slappet vi av en god stund, før vi gikk en liten tur. Ebbie våknet litt til liv, igjen, og vi trente både litt søk, freestylemoment og teknisk lydighet. Etter dette, ble hun kjempetrøtt. Hun har ligget rett ut på sofaen i kjelleren og sovet i hele kveld. Trøtt, fornøyd og mett av alle inntrykk. Akkurat som meg, kan jeg tenke meg.

Tusen, tusen takk for ei flott helg, alle sammen!! Denne helga skal jeg tenke på og nyte utover i de mørke vinterkveldene som kommer!!! Neste år, må vi nok gjenta dette!!

5 tanker på “O herlige helg!

 1. Kjære, kjære Hilde! Takk for ei fantastisk fin helg på hytta di. Vi kunne ikke hatt det bedre 🙂
  Idag er det «dagen derpå», og det er så fint å sitte slik å mimre og se på bildene. Det kommer jeg til å gjøre mange ganger utover vinteren. Du har tatt så mange fine bilder. Akkurat de av Gry og Milli sier mer enn ord :o)

 2. O’herlige Hilde! FOR en fin helg!!! Perfekt oppladning til noen dager på hytta, nå er jeg liksom litt sosial i etterkant, her jeg sitter og humrer og ler av den fine helgen vår! FOR et sted dere har!!!!! Selvom det er både dusj og oppvaskmaskin, så har dere jammen i aller høyeste grad klart å bevare den gode sjelen i Solbu!

  Her sitter jeg, i rent tøy og relativt nydusjet. Du og du så deilig:o)

  Hils Ebbe-lure. Jeg liker henne så godt Hilde:o)

  Takk for oss!

  Stor klem

 3. Å, du verdens beste Hilde! Det har vært sååå koselig å få dele en helg sammen med deg og Ebbie på Solbu. Ebbie er jo gjestfriheten sjøl, akkurat som du, og det var helt greit at hennes «sted» ble invadert av «gærne» østfoldinger, vestfoldinger og andre hallinger. 🙂 Ho delte villig med seg. Flinke jenta, det….

  Solbu er en flott plass, og dere har gjort det så koselig der. Tenk at Dimma og jeg fikk en hel kjeller for oss sjøl å bo på!! Den utsikten er jo fantastisk 🙂

  Jeg vil også si at du har fanget noen fine øyeblikk med kamera ditt – og jeg tenker på alle dem bildene vi IKKE får sett..hehe.. – og det av Gry og Milli…sukk….

  Snorre var ellevill av glede da vi kom hjem. Dimma var mer forsiktig, for ho var nok gør-sleten etter helga…Ville helst ligge i fred….Så Snorre fikk matmor for seg sjøl – og det tipper jeg han var rimelig fornøyd med. 🙂 Skal bli deilig å se Fant igjen nå….Gi godgutten en suss i fra meg…

  Tror jammen dette her må bli tradisjon, altså!! :-)))) Ha en fin uke!

 4. Ojojoj mamma. Skjønner at dere har kost dere i helgen. For et vær dere har hatt også da 😀 Også så mange fine bilder av alle sammen! Og det bildet av de to (klarer ikke å henge med på hvem som er hvem bestandig 😛 ) lyser jo kjærlighet laaang vei!
  Og søte lille snusken min! 😀 ❤
  Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.