Ei flott treningsøkt!

Onsdag ettermiddag og kveld var jeg bare så innmari trøtt. Sofaen var kjempegod å slappe av i og jeg kunne tenkt meg å tilbringe hele kvelden på denne herlige plassen. Onsdager går Ebbie og jeg på konkurranselydighetskurs og da må vi jo komme oss avgårde. For ei treningsøkt det ble.

Ebbie var helt «med» i kveld og en drøm å jobbe med!  Hun hadde en kontakt og en  treningsiver og formelig «gnistret» da hun trente. Vi har hatt noen dagers treningspause, og det vet jeg av erfaring er positivt for Ebbies motivasjon og lyst til å trene. Jeg tror også at freestyletreningen er positiv for både Ebbie og meg. Vi har det så morsomt sammen da, og det smitter nok over på lydighetstreningen vår. En kombinasjon av freestyle/HTM og lydighetstrening, virker som en flott kombinasjon for oss.

Kveldens treningsøkt jobbet vi  med STIMULUSKONTROLL. Dette går ut på å lære Ebbie å jobbe frivillig med en atferd først, deretter skal hun tilby denne atferden flytende, dvs mange ganger etter hverandre, og tilslutt kommer kommando-ordet inn etter hvert.

SLIK JOBBET VI:

1. Gi signalet når hunden allerede har påbegynt den frivillige atferden
2. Gi signalet like før hunden skal til å utføre den frivillig.
3. Test signalet i gradvis vanskeligere situasjoner (men forsterk gjerne når atferden forekommer frivillig også)
4. Forsterk kun atferden når du har gitt signalet først, og lær hunden å vente gradvis lenger på signalet.
5. Lær hunden å skille signalet fra andre signaler (både andre allerede innlærte signaler og ”tullesignaler”). Hunden skal kun utføre atferden på riktig signal – ikke andre signaler.

Ebbie og jeg jobbet med «STÅ» først. Vi jobbet to og to, og byttet på å trene. Dette er en treningsform som tiltaler meg veldig. Ebbie var helt rå. Hun plantet alle fire beina godt i bakken, og vi kom helt til punkt 5 før vi ga oss. Helt utrolig flott!!

Deretter jobbet vi med «DEKK». Her kom vi ikke så veldig langt, hun begynte å bli trøtt, og hadde stå-treninga altfor friskt i minne. Men jeg ble så imponert over henne i kveld. Selv om det sto et menneske like ved oss, og det var to andre hunder som trente like ved, hadde hun fokus på meg og hva vi holdt på meg. Helt herlig!! Motivasjonen min steg mange hakk, det er helt sikkert.

Fanterampen gikk tur før trening og etter trening, og da var Ebbie «ventehund» i bilen. Det er jo viktig at Fanten min også får litt tid alene med meg. Det er viktig for meg også, det.

Nå lader jeg opp til Hverdagslydighetskurs på Nesbyen i helga. Jeg reiser til Solbu torsdag og blir til mandag. Men først blir det noen timer på jobb, litt handling og så bærer det avgårde.

Én tanke på “Ei flott treningsøkt!

  1. Høres ut som det ble en vellykket kveld igår! 😀

    Kos dere masse på hytta, søstrene sisters! ❤ Ikkje drikk for mykje tå raudvinen da… 😛 Hihi..

    Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.