Onsdagens trening!

Onsdags kveldene går Ebbie og jeg på konkurranselydighetskurs. Vi er 6 stykker på kurs, noe jeg synes er helt ideelt. Vi trener for det meste to og to sammen, og bytter på å ha hundene ute til trening.

Kveldens trening:

 • Utgangsstilling med kontakt. Holde kontakten lengre og lengre, også mens jeg «forstyrret» henne med en goddis foran ansiktet (doggie-zen).  Hun som jeg jobbet sammen med, sto ved siden av meg i andre økta og fristet henne med en goddis. Ebbie skjønte fort at hvis hun så på goddisen skjedde det ingenting, tok hun derimot kontakt med meg, vanket det et klikk/belønning. Hun klarte å holde kontakten litt lengre etterhvert og satt fint ved siden av meg i utgangsstilling.
 • Burlek: sluttproduktet er at Ebbie skal kunne ligge i åpent bur på treningsplassen, på konkurranser etc og slappe av. Når jeg gir henne beskjed om å komme ut, skal hun være helt klar til trening og ha fullt fokus på «oppgavene» sine. Ebbie er ikke så veldig glad i å være i bur, hun var der nok altfor mye som valp/unghund. Jeg vil at buret skal gi Ebbie en supergod følelse av trygghet, forventning og ro! I buret skal det være godt å være, forventningen til buret skal være stor! I kveld satte jeg opp reiseburet foran henne, og tro det eller ei, hun sprang frivillig inn og lot seg villig belønne inne i buret. Jeg løste henne ut med en fri-kommando, hun kom ut i full fart, fikk en belønning og sprang deretter rett inn i buret igjen.  Flott, vi er på god vei!!!
 • Tannvisning: Flere repetisjoner, to personer og forskjellige  måter å ta tannvisning på. Hun er kjempetrygg i denne øvelsen. Sitter så fint og lar seg villig bli håndtert av de «fremmede». Dette er en 10`er øvelse!
 • Fellesdekk til slutt: Ebbie har ikke vært sammen med disse hundene før, derfor var jeg spent på hvordan hun ville takle det. Litt av det jeg trener på med Ebbie er jo at hun skal  forholde seg til meg/ta konakt med meg,  når det er andre forstyrrelser rundt henne. Hun var nok ikke så veldig miljøtrent/sosialisert da hun kom til meg. Jeg var veldig fornøyd med henne. Hun lå  med fremmede hunder på hver sin side, jeg belønnet ikke så ofte, jeg hoppet litt og forstyrret henne, og hun lå fortsatt veldig fint. Dette er verdifull trening, og det er jo derfor vi har meldt oss på dette kurset.

Fanterampen fikk «alenetur» med meg før kurset, og etter kurset gikk vi alle tre en liten kveldstur. Ellers fant Fant en due på turen vår i Maridalen i dag. Den hadde ikke vært død lenge, virket det som. Den var fortsatt varm da han fant den. Han bar den omtrent på hele turen og han var så stolt og kjempeglad der han gikk.

Jeg er veldig fornøyd med dagen min, og jeg vet at både Ebbie og Fanterampen har gjort noe av det beste de vet om i hele verden. DA kan jeg vel ikke ha det bedre, vel!

Ingen bilder i dag, dette ble antageligvis en kjedelig treningsblogg. Det var forresten derfor jeg startet å skrive blogg for 5 år siden.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Onsdagens trening!”

 1. IKKE, IKKE, IKKE kjedelig dette Hilde. Derimot spennende og lærerik lesing. Gøy å høre at det går så bra!!

 2. Nei dette er jo ikke kjedelig mamma! 😉 Så flinke dere er på kurs, og så morsomt at snusken gikk rett inn i buret sitt! 😀 Stakkars jenta vår, tenk så mye hun har ligget i bur da hun var liten… 😦 Endelig bra at hun kom til oss! 😀 ❤

  Du burde jo lagt ut filmen med pomsen, som stolt løper vekk fra mammaen sin med dua han hadde funnet! Tenk om du hadde tatt den fra han, ikke rart han måtte fort vekk da du oppdaget han.. 😛

  Kjakji

 3. Tenk så glad Fant var for den dua!!! Jeg tor nok det er det beste som kunne hendt han den dagen….:-) Han er jo så god. Og flinke Ebbie på kurs. Det er nok sånn vi burde gjøre, også…sukk…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.