Kviledag?

TORSDAG OG FRI!  Ja tenk, en hel dag uten planer og avtaler. Jeg fant fort ut at dagen skulle tilbringes hjemme. Litt husarbeid, handling (javel, en times tur ut på butikken), avslapping , hundelufting i hagen og så skulle jeg slite sofen litt, også. Jeg tror egentlig at Fant og Ebbie synes det var godt med en rolig dag. At de også har godt av å slappe av en dag (eller to)  i uka, er helt klart. De SKAL kjede seg litt innimellom, og dermed glede seg til og se fram til trening og på den måten samle overskudd til trening.

Herlig å ligge på sofaen!

 

Det synes Fanterampen, også!

 

Meeeeen…… hverken hundene eller jeg klarer egentlig å holde oss helt i ro en hel dag. Det ble derfor trening på «burleken». Dvs å få hundene til å gå frivillig og med stor entusiasme inn i burene sine, og det samme når de skulle ut igjen.  Jeg satt burene opp ved siden av hverandre. Fant kan jo dette, og sprang rett inn og la seg. Flinke gutten min, det. Ebbie hadde tydeligvis lært fra onsdagens trening, og sprang rett inn med en gang hun så buret sitt.

Dårlig bilde, dessverre. Jeg prøvde å få bort øynene til Ebbie som lyser så fælt, men fikk det ikke til.

Det jeg trente på i kveld, var at Ebbie skulle legge seg og ikke stå i buret. Jeg ventet henne ut litt, og jammen la hun seg. Belønningen kom, hun fikk «værsågod» , sprang rett ut og fikk en god belønning. Hun skal nemlig få en god belønning når hunn springer ut av buret, fordi hun skal ha en superforventning til det å komme ut, også. Fant kan dette, men ble belønnet like mye og like godt som Ebbie.

Noen repetisjoner på samme kriteriet, nemlig at Ebbie skulle legge seg i buret. Hun la seg nemlig med potene utenfor buret, derfor ble neste kriteriet at potene skulle ligge inne i buret for å få belønning. Jeg ventet henne ut nå også, hun tenkte seg om litt da hun skjønte at det ble forventet noe annet denne gangen. Hun prøvde forskjellige ting: hun la seg over på skinka, kikket ut av buret (da så hun litt rar ut, faktisk), før hun trakk til seg beina. DA kom klikk og en god belønning. Hun ble fridd ut med «værsågod» og deretter bar det inn i buret igjen. Hun sprang frivillig inn, trakk til seg beina og ble rikelig belønna. Noen repetisjoner på dette også, før vi ga oss med det.

Jeg trente også på at en og en hund skulle ut av buret for å trene. Jeg sa navnet på hunden først, den fikk «fri-signalet»  og deretter tok vi en liten økt med poteløft. slalom og frivillig dekk, før jeg kommanderte «buret» igjen, og hunden smatt raskt inn igjen. I og med at de er blitt rikelig belønnet i buret sitt, har buret fått en høy «verdi» og de vet at det lønner seg å være der inne. Den hunden som ikke trente, men lå i buret, ble også belønnet. Den gjorde nemlig en like god jobb som den hunden som var ute og trente, derfor var det viktig at den også ble belønna!

Kjempemorsom treningsøkt, synes jeg. Ebbie har vært litt høyt oppe noen ganger i kveld. Hun liker ikke å ha en «frea-dag», nei!!  Hun fant leken sin og kastet den rundt seg (den hun fikk av «re-union-gjengen» på Solbu), vi trente litt apportering og så måtte hun bjeffe litt og mase på Arne. Det KUNNE jo hende at han ville gå til kjøleskapet og gi Fant og henne en liten pølsebit eller fire. Noe han da også gjorde!! Hehe… Arne gjør jo alt for Ebbie-mor!!

Fredag blir det kontorarbeid noen timer, litt trening («holde-fast»  apportbukken»  + apportering og innkalling fra sitt. Det er nemlig lekse til neste onsdagstrening),  før jeg skal lade opp til Rally-lydighetskurs til helga. DET gleder jeg meg til og jeg håper at mine forventninger ikke blir gjort til skamme!!

Ellers har jeg nå sagt ja til å være med i kurskomiteen til Norsk Freestyleforening. Jeg har svart negativt på forspørsel om det før, men nå fant jeg ut at  tiden var moden til å være med. Jeg blir nå tvunget til å legge opp kurs etc. og pendling til Nes på en litt annen måte i 2011, men det er kanskje greit.

Det kan noen ganger bli litt vel hektisk i perioder, og jeg har måttet si nei til trening med andre pga at jeg ikke har hatt tid. Det synes jeg er litt trist, egentlig. Når jeg er fedig med kursene og pendlingen til Nes i høst, har jeg planer om å bla. rundere med en gjeng (ja, Anna-Eva, det skal bli koselig) , trene litt mere med Fant og Ebbie og å melde meg på spennende kurs. Vi får se hvordan det blir! Jeg har jo allerede ett eller to kurs som jeg skal delta på, så jeg blir vel ikke «arbeidsledig» med et første!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

11 kommentarer om “Kviledag?”

 1. Du så herlig bilde av Ebbie – ser ut som en alien..hehe..og det er jammen bra at leka blir satt pris på av Ebbie – det liker vi!!

  Jeg skal jammen ta tipsa dine og trene litt sånn med mine to, også. Har jo trent på fra før at den ene skal være i ro mens den andre gjør noe annet sammen med meg…og det har gått fint, faktisk! Nå skal jeg jammen trekke inn burtrening, Hilde!

  Og klart du skal være sentral i Freestyle-foreninga – du som er så engasjert. Lurte litt på om jeg skulle melde meg på Freestyle-leir neste år med Carola Brusevold!! To dagers kurs med Emmy Simonsen HTH og Frida Binette Frrestyle. Det er knappe 20 minutter unna meg….Yesss…

 2. Hei Camilla!
  Ja, Ebbie ser litt rar ut… hehe!!

  Meld deg på, Camilla! Ebbie og jeg har allerede meldt vår interesse! Det hadde vært morsomt om vi kunne gått på samme kurs.
  Det er kjempeflinke damer som holder kurset. Emmy Simonsen gikk jeg på kurs hos i november 2009 (HTM) og Frida Binette var en av instruktørene jeg gikk for da jeg tok freestyleinstruktørutdannelsen min!!!

 3. Å, kjære deg….Jeg skal melde meg på med eeen gang. Du og Ebbie er selvskrevne gjester hos meg de dagene, hvis dere vil…:-) Kort vei, vettu…

 4. Camilla: ikke nøl et eneste sekund. Det er bare morsomt! Hvis du nå går på freestylekurset du har meldt deg på, får du jo kommet litt i gang, også. Det er ikke om å gjøre å kunne alt når en skal på kurs. Freestyledamene er slik en fiiin gjeng, også. Det er ikke en bindende påmelding, bare en foreløpig interesse for kurset. Blir det mange som melder seg på, er det jo viktig å være uten i god tid.

  Takk for tilbudet om overnatting, også! Jeg synes jeg ser oss……!! Det blir vel bare latter og fjas etter kursdagene, kan jeg tenke meg!!

 5. Hallo!

  Har du meldt deg på begge kursene? Har fått mail fra Carola om at jeg kan trene HTM sammen med ho, hvis jeg vil – ho var så snill å tilby seg å hjelpe meg i gang siden jeg ikke har kurs i det. Tror Carola skal ha et kurs i HTM mai neste år. Så du synes jeg skal hive meg ut i det? Bør kanskje gå det Freestyle-kurset først, kanskje??? Uff, veldig usikker….Det er fortsatt 7 plasser igjen på begge kursa…

 6. Flotte tips Hilde. Jeg suger dem til meg, så nå gjelder det bare å sette dem ut i livet (ikke bare, bare er jeg redd….;o)

  Så moro dere får det hvis dere skal på samme kurs. Hiv deg på Camilla, du har gjort det før, og da var du så stolt og hadde det så fint (hundetreffet her vet du:o) Åh, som jeg gleder meg på deres vegne til det kurset:o)))

  Hilde: Legg inn et «høstspa» da!!!!;o)

  Klem

 7. Camilla: Jeg synes ikke du skal lure på om du skal gå, det er så morsomt!!! Jammen flott hvis du kan trene sammen med Carola. Da får du super hjelp. Jeg vet hun har noen treninger som alle kan være med på. Jeg tenkte å reise dit en gang jeg har tid. Vi kunne kanskje møttes da?

  Sikkert ikke dumt å gå på freestylekurset som du er meldt på. Da kommer du litt i gang, og så finner du helt sikkert ut at du bare MÅ melde det på sommerkursene.
  Jeg har lyst til å gå begge kursene, jeg. Litt dyrt, men jeg bruker så lite penger på meg selv….. !
  Jeg var også inne og kikket. 7 plasser enda. Skal vi kaste oss uti det begge to?

  Gry: Takk!. «Høstspa» SKAL vi bare ha. Du og Lise kan finne noen ledige helger og så kan jeg se når jeg har mulighet? Det er ganske rolig for meg fra slutten av oktober mnd. Det er vel greit at det ikke bli så seint på året heller?
  Da har vi mange ting vi kan trene på, dvs. vi trener på det dere ønsker og bare koooooser oss. Hils Lise så masse fra meg.

  Stor klem fra meg til dere begge to. God helg!!

 8. Må bare si det – nå har jeg meldt meg på til begge kursene.
  Vet du, Camilla, Ebbie har aldri trent freestyle før, det er det jo Fant som kan, og vi er bare i startgropa på HTM. Vi kan derfor ikke så veldig mye at det gjør noe!!! Vi skal legge ned litt arbeid i vinter og så er vi klare, tenker jeg. Men morsomt – det skal vi ha det!!!

 9. HTM som er sååå morsomt! Jeg var jo med på dette kurset, Emmy var jo helt herlig å gå på kurs hos! 😀 Anbefales Camilla! 😉
  Så morsomt at du har meldt deg på begge de kursene mamma, kanskje jeg må bli med deg på de! 😀 😉 ❤

  Kjakji

 10. Ja, vi hadde det fint på HTM med Emmy, Karoline. Det er bare å bli med, veldig koselig!!! 🙂 Jeg har bestemt meg for at det er bursdagspresang 2011 til meg selv, litt på forskudd, men dog!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.