Såååå morsomt med Rally-lydighet!!

Kurset som Ebbie og jeg har deltatt på i dag, var bare kjempemorsomt! Det synes både Ebbie og jeg!!! Hurra!!! Vi var sju damer med store og små hunder, og en flink instruktør (som også er dommer i RL) Kirsti Kahrs.

Vi startet ganske enkelt med å lære oss hva de forskjellige skiltene betyr. I RL skal vi gå en ferdig oppsatt løype og gjøre det som skiltene sier vi skal. Det er lov til å bruke håndtegn, ros, kommandoord, men det er ikke lov til å ta på hunden, og det er heller ikke lov til å gi dobbelkommando. Kommer en på at: «opps,  jeg gjorde øvelsen feil», er det lov til å gå tilbake og gjøre øvelsen en gang til. Vel å merke hvis du ikke har begynt på neste øvelse. Det er lov til å gjøre dette,  tre ganger under hele konkurransen/banen.

Det er ikke om og gjøre å rase gjennom løypa, som en kanskje kunne få inntrykk av. Det er satt en makstid på løypa og det viktigste er å gå løypa feilfritt. Det blir trukket for feil underveis og det er altså sluttpoengene som viser hvor flinke ekvipasjen var, plassering, opprykkspoeng etc. Står to ekvipasjer igjen med lik poengsum, er det den som har den beste tida av dem, som vinner. Derfor betyr tida litt, men det er ikke den som vi kjemper mot.

Jeg skal ikke gå inn på regelverket her, det blir for kjedelig og alt for mye jobb.Må bare si at på på de skiltene det er et «stopp»-merke, er det i klasse 1 tillat å gi belønning etter at øvelsen er gjort. Hehe… det likte Ebbie veldig godt!

Vi startet med å lære oss alle skiltene. Det gjaldt å holde tunga rett i munnen, men mange av dem var veldig logiske, og ble lært ganske så fort.

Noen av dem var ikke like enkle å forstå.  Etter at Kirsti hadde vist oss dem, og vi hadde trent litt på dem, satt de også greit.

Kirsti satte opp to baner, omtrent halvparten av det som er antall skilt  i klasse 1, og da begynte moroa.   😉  Vi måtte først gå banen uten hund, (briefing) og gå den som om Ebbie var med, deretter skulle vi gå med hund. Det var bare såå morsomt. Da vi startet på formiddagen, tenkte nok den godeste Ebbie at det var «vanlig» lydighet og hun jobbet litt på halvt gir. Da hun etterhvert skjønte at jeg kunne gi både goddis, ros og bruke håndtarget, steg motivasjonen hennes. Den økte virkelig utover i kurset og jeg klarte også å gi mere av meg selv. Det gjorde nok susen!! Vi hadde det alle tiders, begge to.

Vi gikk hver av banene tre ganger og Ebbie fikk skryt av Kirsti. Hun syntes Ebbie så  glad ut, og at hun utførte øvelsene kjempebra!!  Det syntes jeg også, faktisk!  «STOLT»!! Etter dette ble hundene satt i bilene og vi gikk sammen i to grupper og laget en halv bane. Litt å tenke på faktisk, ikke bare bare å sette den opp.

Søndag skal vi gå noen små-baner først på formiddagen og deretter skal vi konkurrere. Kirsti skal sette opp en klasse 1 bane( mellom 15 og 22 skilt/øvelser) og vi skal gå en og en og få poeng til slutt. Vi må da briefe banen, slik at vi husker hvordan banen går, den er nemlig aldri lik i noen konkurranse, Kirsti vil så fortelle oss hva hun trekker for og hvordan hun synes at vi klarte oss. De andre skal være heia-gjeng og se på. Flott trening, altså, for både Ebbie og meg.

Fant fikk tur før kurset startet, under kurset og etter kurset. Da koste han seg, som du ser!

En perfekt dag: vi hadde godt og varmt vær, Ebbie var kjempeflink og det var koselige deltagere. Jeg hadde også tid til å ta meg av Fant mellom slagene, noe som er veldig viktig for meg. Nå gleder jeg meg til søndag!!

Jeg må bare legge inn noen bilder fra fredagsturen i deilige Maridalen.

GOD SØNDAG TIL DERE ALLE!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Såååå morsomt med Rally-lydighet!!”

  1. Jeg ser at dere koste dere i MAridalen igår! 😀

    Og dette kurset høres kjempe morsomt ut! Du får sette opp noen løyper til meg en dag, så jeg kan øve med snusken! 😉 Kos dere på kurs imorgen, og lykke til i konkurransen. Jeg holder en knapp på at dere vinner! 😀 😉

    Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.