Yeahh, enda en super dag med RL!!

Gjett om vi var slitne lørdagskvelden. Vi lå vel på sofaen stort sett hele kvelden. Fant omtrent oppå meg og Ebbie ved føttene mine.

Søndagen kom og vi møtte opp på Sofiemyr til enda en Rally-lydighetsdag. Vi startet med litt teori, om hvorfor vi feks. får trekk i en konkurranse, hvorfor vi disker etc. Deretter satte vi opp tre baner og gikk dem. Kjempemorsomt!

Vi gikk hver bane 3 ganger, og jeg merket at Ebbie nok ble litt sliten etterhvert. Etter ei pause i bilen (lunch på 45 minutter, lufting av Fanterampen) var hun egentlig klar til dyst igjen, selv om jeg nok merket at hun ikke var helt på hugget.

Vi skulle gå en konkurransebane som hadde blitt brukt i en offisiell konkurranse, og Kirsti (som er dommer i NR), skulle dømme oss som om dette var en «virkelig» konkurranse. Vi fikk briefe banen ca 10 minutter. Da gikk vi uten hund, men jeg gjorde alt og forberedte meg som om Ebbie gikk ved sida av meg.

Jeg var førstemann ut, like greit det, syntes jeg. Ebbie gikk kjempefint, hun. Jeg var nok litt nervøs, men ikke mere enn at jeg klarte å tenke på det skiltet vi var ved og neste skilt. Hun nesten «klistret» seg til meg, og gikk lineføring som bare det. Jeg pratet og oppmuntret henne, tenkte på slakt bånd og belønnet ved de skiltene som det var lov til å belønne ved. Da vi etter ca 19 skilt (tror jeg?) kom i mål, var jeg såå glad og stolt – jeg og Ebbie hadde hatt det kjempemorsomt.

Jeg var liksom inne i min egen boble, og merket ikke at Kirsti gikk og kikket og skrev merknader til gjennomføringen vår.

 Vi var 9 ekvispasjer som gikk, og de andre satt rundt og kikket på oss. De fleste hundene var der også, pluss noen andre i tillegg, og jeg hørte at folk pratet og lo. Ebbie datt ikke ut en eneste gang, hun, hun hadde kun fokus på meg. Jeg har aldri hatt en hund med slikt fokus før. Men, jeg må jo si at jeg har jobbet for nettopp det, da. Det var ikke mye fokus hun hadde på meg da jeg begynte å trene med henne.

Jeg visste at jeg hadde gitt en dobbeltkommando (2 p. trekk) på en dekk, hun la seg nemlig ikke heeeelt ned, og så hadde jeg startet en øvelse på nytt (3 p.), fordi hun (dvs jeg) ikke hadde fullt fokus på et av skiltene som var til slutt.

Kirsti regnet ut poengene og etter en stund leste hun opp resultatene. Det var fire som hadde disket. Noen hadde glemt en «sitt» og noen hadde en «sitt» for mye, mens resten hadde klart seg. Da jeg ikke var blandt dem som hadde disket, ble jeg kjempeglad. Hun leste videre, og plutselig sier hun: «da er vi kommet til nr.2″. Herregud», tenkte jeg. «Nå har hun hoppet over meg». Det er faktisk helt sant. Så leste hun opp den andre gjenværende ekvipasjen som nr 2, og da fikk jeg liksom litt lyst til å gråte, for vi vant jo!!!

Vi fikk trekk for de to punktene jeg skrev over, og endte derfor opp med 195 poeng av 200 mulige. Over 190 poeng gir direkte opprykk til klasse 2, så det var jo morsomt. Ellers må du ha 3 konkurranser med poengsum over 170, for å få opprykk!

Jeg er sååå stolt av Ebbie og hva hun har lært på den tida jeg har trent henne. Hun er slik en flink og morsom hund, litt aktiv noen ganger (hehe…) men det er jo det som gjør at hun har riktig innstilling til å jobbe og at hun jobber så bra!

Må bare legge til at i ei pause i dag, trente vi litt slalom. Det inngår i en av de høyere klassene. I dag smøyg hun seg gjennom beina mine, uten at jeg brukte håndtarget! Nå har hun snart lært det, også.  🙂

Nå hviler vi alle på laurbærene våre. Fant har fått tre turer på kurset i dag. Han er så snill og tålmodig som «ventehund», lille vennen!

DETTE ER EN HUNDESPORT SOM VI SKAL TRENE MERE PÅ OG OGSÅ KONKURRERE I. DET HAR JEG BESTEMT MEG FOR NÅ I KVELD!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

7 kommentarer om “Yeahh, enda en super dag med RL!!”

 1. Jeg blir så glad på deres vegne at jeg får litt tårer i øynene jeg også Hilde, for jeg er nemlig innmari stolt av dere!!!

  Hvil deg godt og lenge på laurbærene dine, det er vel fortjent (og med et lite glass rødvin til:o)

  GRATULERER!!!!!

 2. HURRA HURRA HURRA!!! Mamma og Ebbie snusken er BEST! 😀 Jeg visste det! 😉 KOMBAJA! ❤
  Så morsomt dette var mamma, jeg skulle vært der! Bra at noen andre tok noen bilder av dere også, så vi fikk sett dere på banen! 😀
  Nå må du bare melde deg på en konkurranse, så du kan rykke opp til klasse 2! 😀

  Kjakji ❤

 3. Takk Gry! Et (eller to) små glass rødvin er allerede fortært, og jeg er like mye «slakt» i kveld som jeg var i går. Jeg håper vi sees snart, forresten!!

  Karolinemor: Du tror alltid det beste om din mor, du! Denne gangen fikk du jammen rett!! Hehe… 🙂
  Jeg har vært inne på nettet for å finne en konkurranse vi kan melde oss på, men nå er det såklart ingen!!!! Typisk! Dvs det er en konkurranse, men da har jeg ikke mulighet til å stille!!

 4. Du kan jo ikke alltid ha tid til å bli med på alt, men det er jo typisk at dette er den helgen du ikke kan… 😛
  Jeg har jo verdens beste mamma, så det er jo ikke så rart at jeg alltid tror det beste!? 😉 😀 ❤

 5. Så gøy! Gratulerer med 1. plass og godt gjennomført konkurranse. Vi har også gått RL-kurs, og det ga mersmak. Nå trener vi litt for oss sjøl, men håper å få til litt mer ordentlig trening til våren! Lykke til videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.