Turer, trening, fred og ro!!

Torsdag kveld holdt jeg kurs på Låplassen i skikkelig høstvær. Nalle, Kango og My kom innom, og det gjorde jammen meg vesle Emmi også. Det er alltid koselig å få besøk på kursene mine.

Fredag snødde det, det var vind og lue og votte-vær. Det var egentlig ganske deilig, synes jeg. Det var friskt og godt og det var bare å kle på seg, så gikk det fint. Vi reiste en tur til Tunhovd for å handle, før vi parkerte bilen og gikk en fin runde langs Tunhovdtjern.

Fant har som vanlig knapt nok tid til å ta snuta opp fra bakken. Ebbie er så fornøyd her, hun har nemlig Fanterampen under kontroll. Et lite øyeblikk, bare!

De hadde som vanlig noen skikkelige jaktleker, Ebbie foran og Fant halsende etter. Det kan nok gå litt vildt for seg, og herhar Ebbie fått en liten rift i poten sin. VELDIG synd på henne, altså.

En aldri så liten kvist som Ebbie gjerne skulle hatt med seg.

Fanterampen speider!

Det ble en fin tur på oss, og kjempedeilig å komme inn gjen. Fredag kveld i kjellerstua med hundene i fanget!! Herlig!

 

I dag, lørdag, blåser det her, men det er oppholdsvær. Vi tok først en liten treningsøkt inne på noen Rally-lydighetsskilt, og Fant fikk også prøvd seg. Han var så flink, atte. Jeg tror han likte det, for halen gikk og han var ivrig og blid. Han prøver seg vanligvis med glansnummeret sitt, «sitte bamse», når det er noe han ikke forstår, men det trengte han ikke under treningen i dag.

Det ble en tur i skogen, langt fra bilvei, i dag også. Godt å komme ut og se at Fant og Ebbie koser seg. Frisk luft gjør godt for store og små, det er helt sikkert.

Det er så greit å ta bilde av Ebbie-mor. Hun sitter jo stille hun! Da er det verre med Fanterampen. Han har maur i kroppen og har SÅÅ mange ting å sjekke ut. «Sitte i ro, sa du, jeg kan til nød stå stille littegrann»!!

Jeg satt opp noen skilt ute i ettermiddag og laget en liten løype. Skikkelig morsomt! Dvs skiltene sto jo ikke, for jeg har ikke fått laget meg «støtter» enda. Det blir neste skritt. Det som jeg synes var litt artig, var at det faktisk var Fant som var mest ivrig på å trene.

Ebbie skulle ikke engang GÅ i hagen, hun. jeg tror nemlig at det var noen som hadde gjort sitt fornødne rundt omkring der. Derfor ble det Fanterampen og jeg som trente, og han koste seg virkelig!!! Han hadde faktisk glimt i øyet.

Vi tok noen repetisjoner på slalom, snurr, bamse og poteløft + potetråkk også, før vi ga oss.

Nå putrer fårikålkjelen på ovnen og vi venter på Arne. Han skal kjøre scoteren sin opp til vinterlagring på Låplassen, og så kjører vi hjem sammen søndag! Koselig å få besøk etter et par stille og rolige dager!

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Turer, trening, fred og ro!!”

 1. Så fint bilde du har øverst på siden din, skikkelig høst stemningsbilde fra hytta! 😀
  Mange fine bilder fra helgen deres på hytta, og stakkars lille jenta som måtte holde foten oppe… 😛
  Pomsen koser seg, og er alltid på jakt! 😉 Blir bra når du får ordnet sånne skilt holdere, så slipper de å ligge overalt… Flinke pomsen som trener med mammaen sin, også ute til og med! 😀
  Kos dere på hytta, med snø og vind og vær, og ikke minst fårikål! Nam nam, vi har herved invitert oss selv på fårikål middag når du er hjemme på Jar i nærmeste fremtid! 😀 😉
  Kjakji ❤

 2. Har du kommet deg hjem nå Hilde, eller har du sendt Arne av gårde og blitt igjen litt til?;o)

  Noe så nydelig som det bildet der Fant «ikke vil sitte, men til nød kan stå litt» *smelt*. Også lille Ebbie som har fått rift i poten sin da stakkars jenta «vår»:o)

  Jeg skulle så gjerne ha sett på dere trene RL, er helt sikker på at det hadde vært veldig moro og inspirerende å se, også synes jeg jo at det er innmari gøy at Fant har så sansen for det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.